Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kristers Millers: "Trase bija viena vienīga dubļu vanna"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristers Millers: "Trase bija viena vienīga dubļu vanna"
Kalvis Krievāns
Foto: x99.lv

Vakar Rokišķos norisinājās Rokišķu Kausa 2. posms motokrosā. Pacīnīties par līdera pozīciju kopvērtējumā devās Kristers Millers, bet savās pirmās sezonas sacensības šosezon aizvadīja Kalvis Krievāns. Ierodoties trasē, braucējus gaidīja nepatīkams pārsteigums – trases segums bija vienos dubļos, kā rezultātā tika pieņemts lēmums aizvadīt tikai vienu braucienu.

Pirms 2 nedēļām Lietuvā norisinājās Rokišķu kausa 1. posms, kurā Kristers Millers izcīnīja 2. vietu MX Open klasē bez radzēm. Uz 2. posmu Kristers devās ar mērķi pacīnīties par līdera pozīciju, tomēr ierodoties trasē visus gaidīja nepatīkams pārsteigums – trase bija vienos dubļos. Tika pieņemts lēmums uzvarētāju noskaidrot pēc 1. brauciena, jo trases apstākļi nebija piemēroti lai aizvadītu divus pilnvērtīgus braucienus. Šoreiz šis posms veiksmīgāks izvērtās Kalvim Krievānam, kuram šīs bija sezonas pirmās sacensības. Pareiza riepu izvēle un nepieļautas kļūdas trasē Kalvim ļāva izcīnīt 2. vietu. Uz jautājuma zīmes par to vai startēt braucienā, atradās Kristers, kuru piemeklēja tehniskas ķibeles. Neskatoties uz to, ka problēmas tika novērstas, trase bija pārāk slidena - tika piedzīvoti vairāki kritieni un finišā nācās samierināties vien ar 4. vietu.

Kristers par sacensībām Rokišķos:

„Atbraucot uz trasi, un, ieraugot to, sapratu - nu ir ziepes, jo trase bija viena vienīga dubļu vanna. Tad mani sāka mākt šaubas vai esmu notrāpijis ar riepu izvēli. Biju atstājis ziemas apstākļiem paredzētās riepas, jo biju domājis, ka zem dubļiem varētu būt vēl sasalusi zeme, bet nekā. Manam komandas biedram Kalvim gan noveicās, jo viņš bija uzlicis vasarai paredzētās riepas, un kā ievēroju braucēju nometnē, visiem bija uzliktas tādas riepas.

Sākoties treniņbraucieniem, sākās arī lietus, kas uz trases radīja vēl lielākas peļķes un dubļus. Riepas man slīdēja pa trasi kā vēl nekad. Pēc treniņa man radās problēmas ar ķēdi, tā bija pārāk nospriegota un vaļīgāku sataisīt vairs nevarēja. Mana dalība sacensībās bija uz jautājuma zīmes - domāju vai riskēt ar moci, ka neko nesalaužu vai izlaist dalību, tādējādi atsakoties no punktiem kopvērtējumā. Problēmu ar ķēdi pēdējā brīdi novērsām, par ko jāsaka paldies Kalvim, kurš piekrita samainīties ķēdēm, lai es varētu startēt. Dalībnieku sanāksmē tika nolemts, ka būs tikai viens brauciens, jo laikapstākļi nebija tie labvēlīgākie un trase bija ļoti sliktā stāvoklī.

Starts man sanāca ļoti labs – no ārmalas izrāvos pirmais, griežot iekšmalā pirmajā līkumā, mani izsita ārā veterānu braucējs, kurš atradās iekšmalā. Redzot to, ka esmu nedaudz priekšā viņam līkumā, viņš nebremzēja un brutāli mani izsita ārā no pirmā līkuma, kā rezultātā nokritu un apmetu vairākus kūleņus. Piecēlos, par laimi man un mocim viss bija kārtībā. Sāku dzīties pakaļ līderiem no pēdējās pozīcijas, kas nebija viegli izdarāms. Pēc pāris apļiem tiku līdz 3. pozīcijai, bet tad riskējot slidenajos tramplīnos un līkumos, piedzīvoju vairākus kritienus, kas mani atmeta atpakaļ par pāris vietām. Pats vien biju vainīgs, jo gribēju braukt ātrāk un tikt līdz līderiem, bet vajadzēja braukt stabili un saglabāt 3. pozīciju. Finišu šķērsoju 4. vietā. Prieks par Kalvi, kuram šis brauciens bija ļoti veiksmīgs!”

„Šīs sacensības man bija pirmās šajā sezonā. Uz sacensībām devos nesagatavojies, jo nebiju aizvadījis pietiekami daudz treniņu,”atzīst Kalvis. „Braucot uz sacensībām bija neliels uztraukums par trases kvalitāti, jo lija lietus. Izstaigājot trasi, iegrimu vienā no pagriezieniem un sapratu, ka vinnēs tas, kurš nekritīs. Brauciena starta moments nebija labs, bet līkumā paveicās, ka konkurenti kļūdījās. Otrajā pagriezienā biju jau otrais, braucienu turpināju mierīgi, bez kritieniem un finišā otrā vieta. Esmu ļoti priecīgs par šīm sacensībām, ceru, ka nākamajās arī veiksme būs ar mani. Paldies ģimenei, komandai un draugiem!”

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99