Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Paturels un Tiksjē kļūst par komandas biedriem MXGP čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Paturels un Tiksjē kļūst par komandas biedriem MXGP čempionātā
Benuā Paturels
Foto: Eric Sandra

Aizvadītās sezonas piektais labākais braucējs MX2 pasaules motokrosa čempionātā Benuā Paturels pirms jaunās sezonas atradis jaunu komandu un turpmāk startēs "Bos Suspension KTM" sastāvā.

Iepriekšējos gadus Paturels startēja "Yamaha" rūpnīcas atbalstītās "Kemea" komandas rindās. 2017. gada MX2 sezonā francūzis uzvarēja vienā no braucieniem savā māju posmā Francijā, tāpat triumfēja vienā no finālsacensībām Šveicē, reizē arī izcīnot savu pirmo uzvaru Grand Prix summā. Kopumā viņš Top 3 rezultātus sasniedza 12 reizes un, nepiedaloties pēdējos trīs posmos, pasaules čempionāta sezonu pabeidza piektajā pozīcijā.

"Problēma bija tajā, ka sezonas sākumā "Yamaha" vēlējās pagarināt ar viņu kontraktu un vienoties par startēšanu MXGP klasē, bet Benuā to nevēlējās, jo uz 2018. gadu gribēja būt brīvs," skaidro "Kemea Yamaha" komandas menedžeris Marniks Bervoertss. "Pēc tam "Yamaha" jau bija nolīguši četrus braucējus startēšanai MXGP klasē un vairs negribēja piekto sportistu, līdz ar to viņam vairs nepalika vieta komandā. Pēc šogad izcīnītās uzvaras Šveicē "Yamaha" atkal gribēja darīt kaut ko, lai rastu risinājumu un viņam būtu motocikls startēšanai MXGP klasē."

Lai gan "Yamaha" plānoja dot iespēju Paturelam ar šīs markas motocikliem braukt arī 2018. gada sezonā MXGP klasē, sportists pats no šādas iespējas atteicies un tagad kļuvis zināms, ka pārstāvēs franču komandu "Bos Suspension KTM".

Zināms, ka "Kemea Yamaha" pametuši arī Alvins Ostlunds un Brents van Doninks, bet nākamgad MX2 klasē šajā komandā startēs Vsevolods Briļjakovs, Bens Vatsons un Jago Gērtss.

Tikmēr "Bos Suspension KTM" komandai tā būs pirmā sezona MXGP pasaules čempionātā, turklāt arī otrs braucējs būs ļoti spēcīgs - bijušais pasaules čempions MX2 klasē Džordi Tiksjē, kurš šogad aizvadīja tikai daļu sezonas, braucot ar "Monter Energy Kawasaki" rūpnīcas motociklu.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Motocross News - MXGP, USA,...
MOTOCROSSPLANET.NL - De motocross site van...

     [+] [-]

, 2017-11-30 17:55, pirms 6 gadiem
Paturels ir ātrs braucējs un Paulam bija interesantas un emociju pilnas cīņas ar viņu visā sezonas garumā. Bet kā būs GP klasē, to grūti prognozēt? Jau pieminētais Tiksijs, arī Anstijs, Giljo u.t.t. visai smagi ienāca GP sabiedrībā, ko nevar teikt par Hērlingu, Fevrē, Gajseru. Laiks rādīs kā tas viss izskatīsies.