Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Valentino Rosi iesniedz prasību Sporta arbitrāžas tiesā

Valentino Rosi iesniedz prasību Sporta arbitrāžas tiesā
Valentino Rosi
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Valentino Rosi Sporta arbitrāžas tiesā iesniedzis apelāciju par viņam piešķirto sodu par sadursmes izraisīšanu ar Marku Markesu. Sods nozīmē, ka Rosi šonedēļ MotoGP finālā būtu jāstartē no pēdējās vietas, tomēr viss vēl var mainīties.

MotoGP pasaules čempionāta līderis Rosi saņēma arī 3 soda punktus pēc pagājušajā nedēļas nogalē notikušās Malaizijas "Grand Prix" izcīņas par speršanu Markam Markesam, kā rezultātā "Honda" komandas braucējs avarēja.

"Yamaha" nometni pārstāvošais Rosi gan saglabā pirmo vietu kopvērtējumā, kur vairs tikai 7 punktu atstatumā seko viņa komandas biedrs Horhe Lorenco, bet startēšana no beigām pēdējā posmā Valensijā, Spānijā varētu būt izšķirošā cīņā par titulu.

Rosi jau pēc soda saņemšanas izteicās, ka sodīts nepamatoti un tagad lietu nodevis izskatīšanai Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā, Šveicē, kas parasti palīdz atrisināt šāda mēroga nesaskaņas.

Tiek ziņots, ka Rosi pieprasījis samazināt sev piespriestā soda mēru.

Šobrīd vēl nav zināms lietas noklausīšanās datums, līdz ar to nav skaidrs, kā piespriestais sods izpaudīsies Valensijas MotoGP posmā. Iespējams, Rosi starta vietu sods tiks atcelts, un jau pēc lietas izskatīšanas piemērots citāds soda mērs.

Tikmēr Starptautiskās motosporta federācijas (FIM) prezidents Vito Ipolito ceturtdien izplatījis publisku vēstuli, kurā nosoda Valentino Rosi un Marka Markesa nesaskaņas, paužot, ka sportistu savstarpējā ķīvēšanās iedragā sporta tēlu.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-30 16:14, pirms 8 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: kaut arī neesmu neviena pusē, bet lai priecājas, ka neatņem punktus par šito sadursmes radīšanu, tad šim būs vēl lielāka škrobe
Vispār jau Markess uzgūlās uz viņa moča, nevis otrādi
, 2015-10-30 16:24, pirms 8 gadiem
Lai nu kā beigsies šis farss, jebkurā gadījumā, Rossi ir un
paliks LEĢENDA motogp, bet tie divi tirliņi markesslorenszoni
divatā saglabās necieņu no VISIEM motobraucējiem, tad paši gaudos,
kā viņus vairs nemīl neviens sponsors....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-30 16:33, pirms 8 gadiem
Rossi nevienam jau sen vairs nav nekas jāpierāda, abiem spāņiem gan. Es par godīgu pēdējo sacīksti, bet patiesībā baigi ceru, ka Valentīno izcīnīs titulu.
, 2015-10-30 16:45, pirms 8 gadiem
Ja Rossi izcīnīs titulu, viņš mierīgi varēs parādīt faku visie espanjolām, novēlēt moto gp veiksmi, jo paskatoties tribīnēs, 60-70% ir Rossi fani, līdz ar to, pēc Rossi aiziešanas, moto gp bankrotēs.
Un FIM prezidents, kurš ir/bija Repsol pārstāvis Venecuēlā, varēja paklusēt, jo FIM jau vienu reizi nolaida uz grunti Moto GP.
Slēpts komentārs: Hmm...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-30 16:59, pirms 8 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: nav jau teikts ka Lorenzo uzvarēs vēl..
Šajā sezonā zemāk par 4. vietu laikam nav bijis (laikam 1x izstājies), un Markess jādomā, ka šo arī palaidīs garām, ja būs tāda iespēja, lai vēlreiz ieriebtu Rossi. Tā ka varbūt priekšā viņam varētu būt vēl tik Pedrosa - gandrīz automātisks Top2, kas nozīmē, ka Rossi jāfinišē trešajam. Kas būs praktiski nereāli, ja tur kaut kur pa vidu Maisīsies Markess.. No pēdējās starta vietas tas ļoti grūti.. Ok, ja Lorenzo kko nočakarējas un finišē trešais (nezinu - varbūt citi braucēji ieslēgs kaut kādu turbo ātrumu, lai atbalstītu Rossi), tad Rossi jātiek minimums 6. vietā, kas jau ir daudz maz reālāk.. Bet nu hvz... Varētu briest traka traka sacīkste.
, 2015-10-30 16:59, pirms 8 gadiem
Vito Ipolito ceturtdien izplatījis publisku vēstuli, kurā nosoda Valentino Rosi un Marka Markesa nesaskaņas, paužot, ka sportistu savstarpējā ķīvēšanās iedragā sporta tēlu.

Dumjš gan tas čalis. Lai paskatās F-1, kur Senna ar Prostu nesadzīvoja. Tieši tas to padara interesantu.
, 2015-10-30 17:00, pirms 8 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Vispār jau Markess uzgūlās uz viņa moča, nevis otrādi
Ja skaties Moto GP,tad tur gandriz katra apdzishana viens pie otra pieskaras meiginot ienemt izdevigaku poziciju! Rosi vareja mierigi braukt talak,bet ko visnh izdara,palure ka tur blakus Markess un ar kaju vinam iesper!

Vaidzeja vispar iedot DSQ uz nakamo posmu,lai padoma par savu ricibu!
, 2015-10-30 17:09, pirms 8 gadiem
archdevil rakstīja: Jo paskatoties tribīnēs, 60-70% ir Rossi fani, līdz ar to, pēc Rossi aiziešanas, moto gp bankrotēs.
Ko var gvelzt!
, 2015-10-30 17:11, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Ja skaties Moto GP,tad tur gandriz katra apdzishana viens pie otra pieskaras meiginot ienemt izdevigaku poziciju! Rosi vareja mierigi braukt talak,bet ko visnh izdara,palure ka tur blakus Markess un ar kaju vinam iesper!

Vaidzeja vispar iedot DSQ uz nakamo posmu,lai padoma par savu ricibu!
Nu tur abi vainīgi. Markess iepriekšējos līkumos Rossi čakarēja, šajā līkumā Rossi beidzot šim atbildēja. Vienīgā atšķirība, ka tas ko darīja Markess bija nesportiski, bet pēc noteikumiem, bet Rossi mēģinājums izstumt no trases - pret noteikumiem. Par ko principā Rossi sodu saņēma diezgan bargu. Gan -3 punti, gan starts no pēdējās vietas... Tas, ka Markess apkrita jau principā viņa paša vaina, ka gribēja izbraukt cauri Rossi mocim, kaut arī viņš bija viņam aizgriezis ceļu. Rossi jau principā savu manevru bija beidzis un jau deva uz gāzes, kad Markess izdomāja tomēr griezt līkumā (virsū Rossi mocim - un pirmais arī izdarīja kontaktu ar ķiveri pret Rossi celi). Kas to lai zin - varbū ar uzdeva nervi un gribēja izsist Rossi. Šoreiz nesanāca - apkrita pats, bet Rossi aizbrauca.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-30 17:18, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Ja skaties Moto GP,tad tur gandriz katra apdzishana viens pie otra pieskaras meiginot ienemt izdevigaku poziciju! Rosi vareja mierigi braukt talak,bet ko visnh izdara,palure ka tur blakus Markess un ar kaju vinam iesper!

Vaidzeja vispar iedot DSQ uz nakamo posmu,lai padoma par savu ricibu!
Nejau Rossi cīnijās tur nesportiski. kas tur nesportisks, ka cīnās par vietu un titulu? Bet kura rīcība no Markesa tur bija sportiska? Lai Markes priecājas, ka nesaņem sodus vai DSQ, jo kas gan tur sportisks, ka tu apzināti brauc lēnāk, lai traucētu cita sportista rezultātu? tas ir tāpat, ja sprintā, kāds pieskrietu priekšā Boltam, lai tikai kāds cits uzvarētu. tā ir cūciba un tieši tas kaitē sportam. Ceru Rossi vismaz samazinās sodu, lai titula noskaidrošana būtu godīga. Un zaļajam Markesamir jāpadomā par savu rīcību, bet zinot viņu viņš tikai vēl vairāk čakarēs to sportu, lai tik pārspētu Rossi rekordus. Pats nevar uzvaret un tāpec neļauj Rossi uzvarēt. kastur skatāms un baudāms?
, 2015-10-30 17:24, pirms 8 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: itkā jau startēt no 5.rindas motoGP nav taspats kas F1
Piekrītu, bet tomēr - uz kārts likts čempiona tituls un katras zaudētas sekundes ir no svara.
, 2015-10-30 17:28, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Nejau Rossi cīnijās tur nesportiski. kas tur nesportisks, ka cīnās par vietu un titulu? Bet kura rīcība no Markesa tur bija sportiska? Lai Markes priecājas, ka nesaņem sodus vai DSQ, jo kas gan tur sportisks, ka tu apzināti brauc lēnāk, lai traucētu cita sportista rezultātu? tas ir tāpat, ja sprintā, kāds pieskrietu priekšā Boltam, lai tikai kāds cits uzvarētu. tā ir cūciba un tieši tas kaitē sportam. Ceru Rossi vismaz samazinās sodu, lai titula noskaidrošana būtu godīga. Un zaļajam Markesamir jāpadomā par savu rīcību, bet zinot viņu viņš tikai vēl vairāk čakarēs to sportu, lai tik pārspētu Rossi rekordus. Pats nevar uzvaret un tāpec neļauj Rossi uzvarēt. kastur skatāms un baudāms?
Hmm labi uzrakstija,Markess cakreja gonku noteikumu robezas,bet Rossi ka kkads baikers no 90tajiem! Tapec sods pilnigi pamatots!
, 2015-10-30 17:52, pirms 8 gadiem
Nu Rossi jau izmisīgi ar visām četrām kārpās par šo (pēdējo?) titulu. Laikam jau saprot, ka jaunāks nepaliek, ātrāks arī nē, Markesu arī diezvai daudz sezonas tik lielas neveiksmes/paša kļūdas vajās. Visu cieņu, protams, Rossi par karjeru, bet nu šajā gadījumā vecis ar tādu rūdījumu varēja jau nu mierīgi ņemt un to pēdējo gonku nobraukt izcili un parādīt trasē kurš ir čempions...a tagad te pa gaiteņiem vēl pēc seznas mošk spriedīs, kurš čempions, kurš nē...sviests...
, 2015-10-30 19:18, pirms 8 gadiem
Rossi go !!!!
, 2015-10-30 19:30, pirms 8 gadiem
No Moto GP rakstiem var saprast, ka lielākā daļa Markesa kitieni (4)saistīti ar bremžu novēlotu nospiešanu. Vēl varētu teikt, ka ar pārāk lielu ātrumu iebrauca līkumā. Elektronika nepaspēj noreaģēt un pedāļi gaisā. Starp citu Rossi ēras labākajos gados šāda elektronika nebija. Savukārt Lorenco brauc ļoti ātri sacīkstes sākumā, kamēr labas riepas, bet trases beigās jau ir problēmas.
Manuprāt Rossi nevajadzēja sodīt. Šeit būtu vieta Honda pārstāvjiem izskalot smadzenes Markesam.
Tomēr beigu beigās uzvarēs Rossi. Tas jau ir sarunāts. Tas ir bizness. Nesaprotami šajā sezinā ir Markesa rezultāti. Šis tik krīt un krīt. Kaut arī iepriekšējās divas sezonas visiem aizbrauca garām kā stāvošiem. Padomājiet paši. Ja vēl trešajā sezonā Markess pabrauks garām visiem! Tautai taču apniks skatīties. Tāpēc šosezon ir neliels cirks un intriga. Vēctētiņam Rossi atcels sodu, pēdējā posmā visi konkurenti startā nogaidīs, kā vectētiņš Rossi aiztrauksies pa priekšu, tad sekos pēdējais duēlis un sadursme starp abiem boifrendiem Markesu un Lorencoun, trasē ieskries vērši, bet galu galā viss beigsies laimīgi.
Piedodiet, esmu kunga prātā.
, 2015-10-31 08:13, pirms 8 gadiem
reptilisj rakstīja: No Moto GP rakstiem var saprast, ka lielākā daļa Markesa kitieni (4)saistīti ar bremžu novēlotu nospiešanu. Vēl varētu teikt, ka ar pārāk lielu ātrumu iebrauca līkumā. Elektronika nepaspēj noreaģēt un pedāļi gaisā. Starp citu Rossi ēras labākajos gados šāda elektronika nebija. Savukārt Lorenco brauc ļoti ātri sacīkstes sākumā, kamēr labas riepas, bet trases beigās jau ir problēmas.
Manuprāt Rossi nevajadzēja sodīt. Šeit būtu vieta Honda pārstāvjiem izskalot smadzenes Markesam.
Tomēr beigu beigās uzvarēs Rossi. Tas jau ir sarunāts. Tas ir bizness. Nesaprotami šajā sezinā ir Markesa rezultāti. Šis tik krīt un krīt. Kaut arī iepriekšējās divas sezonas visiem aizbrauca garām kā stāvošiem. Padomājiet paši. Ja vēl trešajā sezonā Markess pabrauks garām visiem! Tautai taču apniks skatīties. Tāpēc šosezon ir neliels cirks un intriga. Vēctētiņam Rossi atcels sodu, pēdējā posmā visi konkurenti startā nogaidīs, kā vectētiņš Rossi aiztrauksies pa priekšu, tad sekos pēdējais duēlis un sadursme starp abiem boifrendiem Markesu un Lorencoun, trasē ieskries vērši, bet galu galā viss beigsies laimīgi.
Piedodiet, esmu kunga prātā.
Līdz vēršiem bija gana interesanta lasāmviela ... varbūt brīvajā laikā mēģini sarakstīt kādu grāmatu ... pieļauju, ka rezultāts holivudas pārstāvjiem būs labs materiāls jaunas filmas radīšanai.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").