Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Artis Neilands: "Nākamais būs pārmaiņu gads, tām gatavojamies arī mēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Artis Neilands: "Nākamais būs pārmaiņu gads, tām gatavojamies arī mēs"
Akselsona/Neilanda ekipāža
Foto: SB PhotoLifeArt

Aizvadot debijas sezonu šosejas blakusvāģu pasaules čempionātā, cienījamo 20. vietu kopvērtējumā izcīnījusi zviedra Tomasa Akselsona (Tomas Axelsson) un latvieša Arta Neilanda ekipāža. Sportists atzīst, ka atgriezties trasē pēc Horvātijā piedzīvotās avārijas bijis smagi, bet ir ļoti liela vēlme turpināt progresēt.

No sezonā plānotajiem sešiem posmiem sportisti startēja tikai četros, jo vienu no tiem nācās izlaist savainojumu dēļ, kamēr uz finālsacensībām Lielbritānijā "Sidecar Racing Team 669" komanda nedevās, jo laikus neizdevās tikt pie jauna motora, kas "izbeidzās" pēc cīņām Vācijā. Neskatoties uz šīm neveiksmēm, čempionāta debijas sezonā starp pasaules ātrākajām ekipāžām izcīnīta 20. vieta.

"Tā kā pasaules čempionātā šis bija pēdējais gads ar 1000 mc2 motoriem, sezonu iesākām ar mērķi startēt visos posmos, iegādātu jaunu mocīti un klusībā nospraustu mērķi, klauvēt pie "Top 10" pasaules braucēju klubiņa durvīm," portālam "Sportacentrs.com" atklāj Artis Neilands. "Ar katru nobraukto apli pieradām pie moča un uzlabojām rezultātus, bet diemžēl otrajā posmā, kas notika Horvātijā, eksplodēja aizmugurējais ritenis, kā rezultātā ietriecāmies starta taisnes betona sienā, gūstot traumas un pilnībā iznīcinot formulu."

Akselsona/Neilanda ekipāža necerēti ātri atgriezās trasē, izlaižot tikai Ungārijas posmu, bet turpinājumā nācās startēt ar daudz vecāja ražojuma motociklu. Arī iekšēji pēc tik smagas avārijas nācās atgūties, kas viss reizē, protams, atstāja ietekmi un savu pārliecību un arī ātrumu.

"Būdami tuvu tikko iesākušās sezonas beigām, spītējām pretī un tikām atpakaļ uz kājām," izsakās Artis Neilands. "Ar citu mocīti sākām visu no sākuma, bet izlaistie posmi un mentālais "comeback" kopvērtējumā ļāva mums noslēgt tieši otro ātrāko pasaules desmitnieku."

Arta teiktajā saklausāma vēlme ne vien startēt pasaules čempionātā 2017. gadā, bet arī cīnīties par vēl augstākām vietām. Šobrīd gan vēl samērā daudz nezināmo, jo sezonu sportisti vēl nav noslēguši, tāpat nav galīgas skaidrības par nākamā gada tehniskajiem noteikumiem.

"Nākamais būs pārmaiņu gads," skaidro sportists. "Starptautiskajā Motosporta federācijā pieņemts lēmums blakusvāģu klasē ļaut dalību tikai ar 600 cm2 motoriem un gaidāmas minimālā svara izmaiņas, kas pagaidām vēl nav oficiāli apstiprināts. Tā kā šo sezonu vēl neesam noslēguši un brauksim gan "Sidecar Trophy" posmu Vācijā, gan noslēguma posmu "Race of Champs" Holandē, pārmaiņām gatavosimies arī mēs, bet, kā saka: soli pa solim, vispirms jāpieliek šīs sezonas punkts."

Par 2016. gada šosejas blakusvāģu pasaules čempioniem kronēti pilots Pekka Paivarinta un viņa kantētāja Kirsi Kainulainena. Tas ir pirmais gadījums visā pasaules čempionāta vēsturē, sezonas kopvērtējuma galveno balvu ieguvusi daiļā dzimuma pārstāve.