Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Akselsona/Neilanda blakusvāģu ekipāža izcīna PČ punktus Vācijas posmā

Akselsona/Neilanda blakusvāģu ekipāža izcīna PČ punktus Vācijas posmā
Sacensības PČ posmā Vācijā
Foto: FIM

Zviedru pilota Tomasa Akselsona (Tomas Axelsson) un latvieša Arta Neilanda šosejas blakusvāģu ekipāža izcīnījusi pasaules čempionāta ieskaites punktus nedēļas nogalē aizvadītajā Vācijas posmā, kas norisinājās Ošerslēbenes trasē.

Sezonas piektais posms tika aizvadīts karstos apstākļos, spīdot saulei, kas radīja fiziski grūtus apstākļus visiem sportistiem.

"Visu nedēļas nogali termometra stabiņš turējās ap 30 grādiem, kas priecēja skatītājus, bet nogurdināja braucējus," sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" atzina Artis Neilands. "Tā kā šajā trasē braucām pirmo reizi un bijām veikuši aizmugurējā riteņa nesošās piekares pārbūvi, katrs treniņbraucienos veiktais bija svarīgs trases iegaumēšanai un kvalifikācijas rezultātam."

Lai gan kvalifikācijas braucienos ekipāžai neizdevās tik labi rezultāti kā cerēts, sestdien notikušajā pirmajā sacīkstē finišs sasniegts 14. vietā, kas deva divus ieskaites punktus pasaules čempionātā. Savukārt otrajā braucienā svētdien, kas bija nedēļas nogales galvenās sacensības, cīņu līdz finišam liedza aizvadīt tehniskas problēmas.

"Lai gan ārā virmoja gaiss un saule spīdēja arvien spožāk, abās kvalifikācijās tik spīdoši negāja," atzīst Artis Neilands. "Tomēr sestdien "Sprint Race" sacensībās, kur bija jāveic 12 apļi, un pēc veiktiem trim apļiem tika dots atkārtots starts, ieguvām 14. vietu, kas mums deva divus pasaules čempionāta ieskaites punktus. Bijām ļoti apmierināti un priecīgi par to. Uz svētdienas 20 apļus garajām "Gold Race" sacīkstēm bijām pozitīvi uzlādēti. Skaistas un cīņas pilnas sacensības, ko turpināt mums trīs apļus pirms finiša liedza motora defekts."

Jau vēstīts, ka Akselsona/Neilanda ekipāža sezonas otrajā posmā Horvātijā piedzīvoja ļoti smagu avāriju, kā dēļ nevarēja piedalīties nākamajā pasaules čempionāta posmā. Motocikls bija iznīcināts un šobrīd nākas startēt ar vecāka modeļa braucamrīku, kā arī sportisti turpina atgūties gan fiziski, gan morāli.

"Kaut arī beigas Vācijas posmā nebija no tām vēlamākajām, pēc Horvātijā piedzīvotā negadījuma sākam atgūt sacensības garšu," nobeigumā saka Artis Neilands.

Pasaules čempionātā šosejas blakusvāģiem atlicis vairs tikai viens posms, kas 16. un 17. septembrī notiks Lielbritānijā, Doningtonas trasē. Pirms gaidāmajām sacensībām Akselsons/Neilands iekrājuši astoņus punktus un debijas sezonā pagaidām ierindojas 20. pozīcijā.

PČ kopvērtējums pēc 5. posma

VietaEkipāžaPunkti
1.Pekka PÄIVÄRINTA / Kirsi KAINULAINEN157
2.Tim REEVES / Grégory CLUZE134
3.Sébastien DELANNOY / Kevin ROUSSEAU123
4.Markus SCHLOSSER / Thomas HOFER120
5.Bennie STREUER / Geert KOERTS80
6.Mike ROSCHER / Anna BURKARD71
7.John HOLDEN / Stuart RAMSAY62
8.Billy GÄLLROS / Gerard DAALHUIZEN44
9.Olivier DICHAMP / Vincent PEUGEOT44
10.Brian GRAY / Adam CHRISTIE43
11.Jakob RUTZ / Marcel FRIES38
12.Sean HEGARTY / James NEAVE13
13.Jean-Philippe BRUNAZZI / Mickael RIGONDEAU13
14.Hilbert TALENS / Remco MOES13
15.Philippe GALLERNE / Helen DEELEY12
16.Manuel MOREAU / Stephane GADET11
17.Peter KIMESWENGER / Markus BILLICH10
18.Kees ENDEVELD / Jeroen REMMÉ9
19.Kees KENTROP / Danny DE HAAS-KAMERBEEK8
20.Tomas AXELSSON / Artis NEILANDS8
21.Peter SCHRÖDER / Denise WERTH6
22.Lukas WYSSEN / Olivier CHABLOZ6
23.Wiggert KRANENBURG / Jeroen SCHMITZ4
24.Tassilo GALL / Arjen PORTIJK3
25.Christian RUPPERT / Ueli WÄFLER2
26.Claude VINET / Cyril VINET2
27.Michael OUGER / Felix CHARLOT1

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.