Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Braucot ar motociklu, Līvs Kurzemes rallija pilsētas posmā pārspēj Vasaraudzi

Braucot ar motociklu, Līvs Kurzemes rallija pilsētas posmā pārspēj Vasaraudzi
Dāvis Līvs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kurzemes rallija ietvaros tika organizēta Liepājas motoklubu parāde un labāko motokrosa, supermoto braucēju cīņa ar rallija automašīnām pa pilsētas ātrumposmu. Par absolūto uzvarētāju divu braucienu summā tika kronēts ''AP Motokurzeme'' motokluba braucējs Dāvis Līvs.

Organizatori trasi bija izvēlējušies tiešām sarežģītu, jo asfalta segums mijās ar bruģi un betonu, kas visu šo pasākumu padarīja ļoti sarežģītu. Rezultāti tika paziņoti tikai pēc divām dienām. Lai arī varētu apšaubīt otro braucienu rezultātus, viens ir skaidrs – ātrākais sportists trasē bija Līvs, kamēr viņa komandas biedrs Pauls Jonass divu braucienu summā palika 45. vietā.

M.Štrauss (''AP Motokurzeme''):
''Pirms pieņemt lēmumu par startu šajā pasākumā jautāju Dāvim - vari uzvarēt Vasaraudzi, uz ko saņēmu atbildi – mierīgi, nu pārējais jau ir vēsture! Ar šo tad varam arī droši nodefinēt, ka motokrosa pilots ir visātrākais, visdrošsirdīgākais un visizturīgākais sportists Latvijā, jo kurš gan vairs to apstrīdēs. Turpmāk visiem rallija pilotiem pie mūsu sportistiem vajadzētu nākt sasveicināties ar godbijībā nedaudz pieliektu galvu, jo esam motorusporta veids NR. 1.''

Dāvis Līvs (''AP Motokurzeme''):
''Nedaudz jau bija jocīga sajūta, jo ar pilnu gāzi bija jābrauc jau pirmajā aplī, vēl īsti nezinot trasi, bet viss izdevās lieliski. Startēju ar pilnīgu standarta motociklu, tāpēc jājautā, kādu ātrumu rallija piloti trasē uzrādītu, ja viņi startētu ar mašīnām, kuras tikko izdzītas no veikala? Nedaudz esmu neizpratnē par otrā braucienā fiksēto laiku, jo esmu pārliecināts, ka tas bija stipri ātrāks nekā pirmais, taču, iespējams, rezultāti samainīti vietām, bet nu tas jau vairs nav tik būtiski - uzvarēts ir un ir arī padarīta darba sajūta. Pēc šī pasākuma gribētu paspiest roku Ivaram un varbūt pamēģināt samainīties braucamajiem, lai paskatītos, vai tam vāģim to gāzi nevar uzdot vairāk!''

Rezultāti pēc diviem pilsētas posmiem

VietaBraucējsKlaseLaiks
1.Dāvis LīvsMoto3:30.54
2.Ivars Vasaraudzis / Pēteris SpredzisMitsubishi Lancer WRC+0.06
3.Georg Gross / Raigo MōlderFord Focus WRC+3.38
............
13.Lauris FreibergsMoto+11.20
14.Agris ĻitvinovsMoto+13.21
18.Dzintars BaltaisMoto+15.09
24.Haralds DrāznieksMoto+18.40
30.Kaspars KraulisMoto+23.78
45.Pauls JonassMoto+31.27

Izmantotie resursi:
Moto-X: Sākums


, 2010-08-30 14:17, pirms 14 gadiem
tas laiks ir 3 minūtes un 30.54 sekundes jeb 3,3 stundas?
jo savādāk liekas pārāk dīvaini, ja otrā vieta zaudē 6 sekundes (tas ok), bet tad kā Freibergs trīs ar pus minūšu trasē var zaudēt 11 minūtes un citi vēl vairāk.
, 2010-08-30 16:31, pirms 14 gadiem
3min.30,54sek.Freibergs zaudē 11sek.
, 2010-08-30 20:49, pirms 14 gadiem
Rallijs-2002 rakstīja: 3min.30,54sek.Freibergs zaudē 11sek.
tad būtu jāraksta ka Freibergs zaudē +0.11, jo tagad sanāk ka pirmai vietai laiku dodam minūtēs, bet pārējiem sekundēs?
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.