Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pirmo reizi kopš 1947. gada tiek atcelts Nāciju kauss motokrosā

Pirmo reizi kopš 1947. gada tiek atcelts Nāciju kauss motokrosā
Foto: mxgp.com

Trešdien tika oficiāli paziņots, ka, neskatoties uz visiem centieniem, pieņemts lēmums atcelt šoruden Apvienotajā Karalistē plānotās Nāciju kausa izcīņas sacensības motokrosā.

Nāciju motokrosam šogad bija jānotiek 25. un 26. septembrī "Matterley Basin" trasē. Lai gan organizators Stīvs Diksons un "Infront Moto Racing" esot veltījuši lielas pūles, paziņojumā teikts, ka neesot atlikušas citas iespējas kā atcelt gada nozīmīgākās motokrosa sacensības. Iemesls nepārsteidz - "Covid-19" pandēmijas radītās sekas.

"Infront Moto Racing" esot saņēmusi informāciju, ka ceļošanas ierobežojumu un strikto karantīnas nosacījumu dēļ uz Nāciju motokrosu Anglijā šogad nevarētu ierasties gandrīz neviena komanda no valstīm, kas atrodas ārpus Eiropas. Tas bijis viens no iemesliem, kādēļ kopā ar Starptautisko Motosporta federāciju (FIM) pieņemts šāds lēmums.

Tā kā sākotnēji bija plānots, ka turpat "Matterley Basin" trasē dienu pēc Nāciju motokrosa, 27. septembrī notiks arī Vinčetras "Grand Prix" izcīņa MXGP un MX2 klasēm, arī šīs sacīkstes ir atceltas. To vietā viens no pasaules čempionāta posmiem notiks 30. septembrī Itālijā, Mantovā. Līdz ar to šajā trasē risināsies divi posmi pēc kārtas, jo viens bija ieplānots jau iepriekš.

Par motokrosa olimpiskajām spēlēm dēvētās sacensības pirmo reizi tika rīkotas drīz pēc Otrā pasaules kara, 1947. gadā, un kopš tā laika norisinājušās ik sezonu. Visvairāk uzvaras vēsturē sasniegusi ASV komanda, kas Nāciju motokrosā uzvarējusi 22 reizes. Amerikāņiem bijuši divi uzvaru periodi, kad izcīnīti daudzi panākumi pēc kārtas - vispirms no 1981, līdz 1993. gadam, bet pēc tam no 2005. līdz 2011. gadam, kad arī tika uzvarēts pēdējo reizi.

Latvija augstāko sasniegumu vēsturē guva pērn, kad Nīderlandē, Asenes trasē Pauls Jonass, Dāvis Ivanovs un Toms Macuks atnesa komandai astoto vietu. Savukārt Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968. gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers.

Izmantotie resursi:
mxgp.com


, 2020-07-30 09:33, pirms 4 gadiem
Bēdīgi..
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.