Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa veterāns Kozlovskis: "Divas pretsāpju sprices, ledus un tad jau varēja braukt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa veterāns Kozlovskis: "Divas pretsāpju sprices, ledus un tad jau varēja braukt"
Leons Kozlovskis
Foto: Ralfs Rubenis

Pagājušajās brīvdienās tika aizvadīts Latvijas čempionāta otrais posms,kas norisinājās Gulbenē. Arī MX Ādaži komandas sportisti devās pie starta barjeras.

Sestdien braucienus aizvadīja 65 cm klasē Ralfs Kozlovskis un mūsu Kvadru Pro braucēji-Jānis Saldavs un Raivis Sootee.Ralfiņam šīs sacensības izvērtās par veiksmīgākajām šogad,jo 30 sportistu konkurencē,pēc kvalifikācijā iegūtās 23 starta pozīcijas tika uzrādīti teicami rezultāti-pirmajā braucienā 15,otrajā braucienā 14.Kopvērtējumā izcīnīta 14 vieta,kas priekš pirmā gada startējot Latvijas čempionātā nav nemaz tik slikti.Tika pat gūta uzslava no "stingrā" trenera Leona Kozlovska. Ar piebildi-jāstrādā vēl vairāk...:) Malacis!

Kvadrās 24 sportistu konkurencē Raivim Sootee labu starta vietu kvalifikācijā izbojāja saliekusies aizmugurējā ass,kas ļāva stāties pie barjeras tikai devītajā pozīcijā.Līdz braucienu sākumam ass tika nomainīta uz jaunu,un abos braucienos,kā arī kopvērtējumā ceturtā vieta,kas pēc diviem aizvadītiem posmiem Raivim ļauj pakāptie ranga tabulā uz otro vietu Kvadri Pro klasē.

Jānis Saldavs pēc kvalifikācijas stājās pie starta barjeras 13 pozīcijā.Pirmajā braucienā izdevās diezgan labs starts,kas ļāva iegūt 8 vietu.Otrā brauciena sākumā nervi tika pabojāti,jo pateicoties cita sportista (#55) "falšstartam",kurš ietriecās savā starta barjerā,tika bojātas citas barjeras,kas līdz ar to nenokrita vienlaicīgi visiem ,kā arī atsitienā "uzkārās"uz Jāņa moča. Pēc nolikuma brauciens tika apturēts un sākts no jauna.Braucienā 12 vieta.Nervi... Kopvērtējumā Jānim desmitā vieta,ranga tabulā pēc diviem posmiem-astotais Kvadri Pro.Nav slikti!

Svētdien pie starta barjeras stājās Martins Vasjaks 85 cm klasē,Toms Macuks MX1 klasē un Leons Kozlovskis Senioros.Martinam rezultāti dilstošā secībā;kvalifikācija-18,pirmais brauciens-17,otrais brauciens-16,kopvērtējumā 15.Martinam šī ir pirmā sezona motokrosa sacensībās,un katra trase, kurā viņš brauc ir jauna skola,un jauna pieredze, kuru mēs visi kopā krājam,jo mājas trasē Ādažos vienozīmīgi jūtamies daudz drošāk un ātrāk,bet motokross ir skola, kas ir jāapgūst katrā trasē,un tam ir vajadzīgs laiks un pacietība.Viss izdosies!

Toms Macuks nepievīla savus līdzjutējus,uzvarot visos braucienos 19 sportistu konkurencē un kāpjot az augstākā pjedestāla pakāpiena MX1 klasē.

Arī Leons Kozlovskis nelika vilties-uzvarēti visi braucieni 30 sportistu konkurencē.Mūsu komandas "dzelzsvīrs" pierādīja,ka ar gribasspēku un nopietnu attieksmi pret sportu ir iespējams pārvarēt visus šķēršļus.Kā jau nedēļu atpakaļ minēju,Leons guva dažādas traumas,kas vēl pilnībā nebija sadziedētas(it īpaši kreisā roka),tomēr tas nebija šķērslis apsteigt savus tuvākos sekotājus par vidēji divdesmit sekundēm katrā braucienā! Izcili!

"Gulbenē uzvaras abos braucienos," stāsta Kozlovskis. "Šoreiz atkal sapratu ja tu saliec savas domas vietā, tad varu izdarīt neiespējamo,jo ribas tomēr ir plīsušas,un starp ribu muskuļi ir traumēti, nerunājot par rokas pirkstu,kas vienkārši neļauj braukt droši! Divas pretsāpju sprices pirms katra brauciena, ledus un tad jau varēja braukt. Paldies maniem sponsoriem,draugiem,atbalstītājiem! Manam meham Norčam! arī bračka, kas palīdzēja trases malā ar domu,kad es varu! kā arī pirmā diena, kad Ralfs nobrauca savus labākos braucienus pagaidām, 65cm klasē 14.vieta no 30.braucējiem tās ir tās emcijas, kas dod spēku!"

Kā vienmēr gribās teikt lielu paldies mūsu sportistu ģimenēm par izturību,mehāniķiem par viņu izcilo darbu.Sponsoriem,draugiem un faniem liels paldies par atbalstu mūsu komandai,ticību tās spēkiem!

Tiekamies jau tuvākajā laikā Baltijas valstu trasēs!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži
facebook.com