Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvadru Nācijas izlases vadītājs: "Tik skatāmu braucienu kā Gulbenē sen nebiju redzējis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvadru Nācijas izlases vadītājs: "Tik skatāmu braucienu kā Gulbenē sen nebiju redzējis"
Raivis Sootee
Foto: Jānis Pastars

Iepriekšējās nedēļas nogalē, 23. un 24. maijā Gulbenes staru mototrasē norisinājās Latvijas Kausa, Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta Q un B/V otrais posms. Sacensībās startēja gan solo, gan blakusvāģu klases, bet īpašu uzmanību, pateicoties Edgara Meņģeļa startam, izpelnījās tieši kvadi. Par kvadriciklistu sniegumu vairāk stāsta Eiropas Nāciju izlases kvadricikliem vadītājs - Ēriks Eizāns.

Ērika Eizāna komentārs:

"Gulbenes posmam varētu dot nosaukumu: "atbrauca, parādīja, aizbrauca". Šādu sniegumu redzējām mūsu nr.1 kvadriciklu braucēja Edgara Meņģeļa izpildījumā. Tik skatāmu Kvadri Open braucienu, kādu redzēju Gulbenē, sen nebija nācies redzēt - spēcīgākie Igauņu un pašmāju sportisti stājās uz starta, lai turētu līdzi Edgara sniegumam. Tas arī iedeva šim pasākumam cīņas sparu un neredzētus ātrumus.

Šī gada igauņu brīnumbērns Kevins Sārs (14.gadi) pāris apļus turēja līdzi Edgaram un kādu brīdi pat brauca pa priekšu, bet tad tomēr saprata, ka vēl nedaudz jāpatrenējas, lai nepilnas 30 minūtes varētu braukt šādā tempā.

Lielisks kārtējo reiz bija Raivis Sootee (attēlā), bet ar sportista snieguma bija nedaudz par maz, lai kāptu uz pjedestāla. Viņam šoreiz ceturtā vieta. Raivis ar katru sacensību kāpina tempu, izvēlas Baltijā visgrūtākās sacensības un vispieredzējušākos pretiniekus. Šobrīd Raivī redzu izlases "Top 2" braucēju.

Par pārējiem varu pateikt to, ka virziens ir pareizs - lielāku uzmanību šobrīd jāvelta skolu un studiju gada noslēgumam, bet tad gan trasē ēdam smiltis un tecinām sviedrus.

Uz tikšanos 31. maijā Igaunijā, Karksi-Nuia, Igaunijas čempionāta otrajā posmā. Uzmanību - tā ir svētdiena!”

Gulbenes posma "Top 10"

VietaBraucējsPunkti
1Edgars MENGELIS50
2Kevin SAAR44
3Sten JUPASCHEVSKI40
4Raivis SOOTEE36
5Martin FILATOV32
6Endijs BERNICS29
7Valerijs KUZMINS27
8Dairis VIRKSTENIS24
9Ralfs REINFELDS22
10Janis SALDAVS22