Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Laurim Daideram uzvara Vācijā, Elvijs Mucenieks trešajā vietā Francijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Laurim Daideram uzvara Vācijā, Elvijs Mucenieks trešajā vietā Francijā
Kristofs Santermanss un Lauris Daiders
Foto: Lisa Kutschke

Latvijas vadošie blakusvāģu motokrosa braucēji dažādās sacīkstēs ārvalstīs turpina gatavoties pasaules čempionāta pirmajam posmam, kas startēs jau pavisam drīz. Lauris Daiders un Elvijs Mucenieks kāpuši uz pjedestāla sacensībās Vācijā un Francijā.

Vācijas čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā aizvadīts Henčenas trasē, uz starta stājoties arī vairākiem latviešiem. Lielisku sniegumu nodemonstrēja beļģis Kristofs Santermanss, kurš šosezon startē pārī ar 2016. gada pasaules vicečempionu Lauri Daideru. Viņiem izdevās uzvarēt abos braucienos, kas summā deva maksimāli pieejamos 50 punktus un pirmo vietu.

Aiz Santermansa/Daidera kopvērtējumā palika pasaules čempionātā labi zināmie Tomašs Čermaks un Ondrejs Čermaks, kamēr trešo vietu izcīnīja Andreass Klose un Andreass Hallers.

Tāpat Henčenā uz starta stājās Jānis Daiders/Kaspars Stupelis, kas šogad pasaules čempionātā būs vienīgā pilnā latviešu ekipāža. Pirmo braucienu viņi noslēdza piektajā vietā, bet otrajā palika "pa nullēm", līdz ar to posmā ieņemot vien 12. vietu.

Vācijas čempionāta 1. posms

VietaEkipāžaPunkti
1.Santermanss/Daiders50
2.Čermaks/Čermaks42
3.Klose/Hallers38
4.Variks/Mills33
5.Faustmans/Frešs27
6.Senss/Māss26
...
12.Daiders/Stupelis16

Pa to laiku Francijas čempionātā arī noslēdzies pirmais posms, kas norisinājās Illatas trasē. Šeit uz starta izgāja francūzis Valentīns Žirū, kura kantētājs šogad ir Elvijs Mucenieks. Duetam padevās lielisks sniegums - "izcelti" starti visos trīs finālbraucienos, kā arī uzvaras pirmajā un trešajā braucienā, kamēr otrajā, esot ceļā uz pirmo vietu, apstājās motocikls un nācās izstāties. Līdz ar to kopvērtējumā Žirū/Mucenieka ekipāžai trešā vieta.

Posmā uzvarēja Bastijēns Tomass un Nikolā Tomass, otro vietu izcīnot Kristofam Kušē un Maksimilianam Kušē.

Francijas čempionāta 1. posms

VietaEkipāžaPunkti
1.Tomass/Tomass67
2.Kušē/Kušē60
3.Žirū/Mucenieks50
4.Auvrejs/Badairs45
5.Reimonds/Markuī43
6.Masons/Manahs39

Vācijas čempionāta otrais posms notiks 2. aprīlī Šanaitheimā, Francijas čempionāta otrā posma sacensības gaidāmas 9. aprīlī Bovuazenā, bet pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā startēs 17. aprīlī Nīderlandē, Oldebrukas trasē.