Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado vairs nebūs Jonasa komandā, bet paliek KTM

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado vairs nebūs Jonasa komandā, bet paliek KTM
Horhe Prado
Foto: SoyMotero

Gatavojoties 2018. gada pasaules motokrosa čempionāta sezonai, lielas pārmaiņas piedzīvojis MX2 klases braucējs Horhe Prado, kurš ir nomainījis komandu un, lai gan aizvien ir "KTM" rūpnīcas pilots, šobrīd trenējas Itālijā veterāna Antonio Kairoli uzraudzībā. Jaunais spāņu talants cer, ka tas viņam palīdzēs šogad iekļūt vadošajā trijniekā.

Nesen tika paziņots, ka turpmāk Prado trenēsies Klaudio de Karli nometnē, kas ir otra "KTM" rūpnīcas komanda. Lai gan arī tajā ir tās pašas iespējas tehniskajā ziņā, sagatavošanās process pilnībā atšķiras. Faktiski līdz ar to var teikt, ka Prado vairs nav latvieša Paula Jonasa komandas biedrs, lai gan abi pārstāvēs "Red Bull KTM Factory Racing" karogu pasaules čempionāta posmos.

"Arī šī ir rūpnīcas komanda, gluži tāpat kā otra - motocikli ir tie paši, bet tagad strādāšu Itālijā," stāsta 16 gadus vecais Prado. "Šeit vairāk ir ģimeniska atmosfēra. Visi, kas strādā ar Klaudio, dzīvo tuvu bāzei. Dzīvoju 15 minūšu attālumā no Antonio, viņš katru rītu ierodas pie manis un plkst. 8:30 taisa kafiju. Pavadam laiku kopā, trenējamies un reizēm brīvdienās arī kopā atpūšamies. Manā labā strādā deviņkārtējs pasaules čempions, bet tas ir labi arī viņam, lai saglabātu motivāciju, jo viņš var redzēt, ka kāds no viņa spēj mācīties. Kad braucu līdzīgi kā viņš, zinu, ka braucu ļoti labi."

Pagājušajā MX2 pasaules čempionāta sezonā Prado vēl nebija tik stabils, lai konkurētu uz titulu, taču citkārt spēja demonstrēt līdera cienīgu ātrumu. Arī šobrīd viņš par cerībām uz titulu izsakās piesardzīgi, sakot, ka mērķis varētu būt iekļūšana pirmajā trijniekā.

"Šeit ir daudz sportistu, kas spēj pabraukt ātri, stabili un uzvarēt, tāpēc grūti teikt," atzīst Prado. "Domāju, ka varu būt viens no viņiem, kāpēc gan nē, bet tas būs sarežģīti paveicams. Būtu ļoti apmierināts, ja gada beigās būtu pirmajā trijniekā. Pagājušajā sezonā biju tuvu pirmajam pieciniekam, bet bija trīs sacīkstes, kurās paliku bez punktiem. Ja visu gadu spēšu noturēties uz abiem riteņiem un nepabeigšu sacensības ar nullīti, pirmais piecinieks būtu labs rezultāts, lai gan domāju, ka varam mērķēt mazliet augstāk. Tajā pašā laikā sezona ir gara un šobrīd vēl nav pat sākusies, tādēļ grūti spriest."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro