Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: LaMSF

Valdim Kleinbergam šodien būtu 75...

Valdim Kleinbergam šodien būtu 75...
Valdis Kleinbergs

Pirmajam Latvijas Motosporta federācijas prezidentam pēc neatkarības atjaunošanas Valdim Kleinbergam šodien apritētu 75 gadi, taču jau diemžēl 18 gadus viņa nav starp mums.

Motosporta federācijā un motosporta sabiedrībā ir nomainījušies daudzi cilvēki, liela daļa Valdi Kleinbergu nekad nav pazinuši vai kaut satikuši, taču viņa vārdu motosporta sabiedrībā joprojām piemin un šis ir tas gadījums, kad lieku reizi par Valdi atgādinātu.
Tas bija viņa sapnis, ka Latvijas motokrosa izlase varētu piedalīties Nāciju motokrosā. Mēs vēl nebijām atjaunoti FIM rindās, bet viņš jau par to sapņoja un cerēja. Jau pēc gada Latvija startēja Nāciju motokrosā - 1992. gadā Austrālijā. Latvija vēl nebija atjaunota FIM sastāvā, bet motokross "Gaujas Kauss" jau bija FIM sacensību kalendārā. Būdams viens no Latvijas olimpiskās komitejas atjaunošanas inciatoriem, Valdis Kleinbergs visaktīvāk darbojās savā "lauciņā" - motosportā. Viņš piedzīvoja mūsu motobraucēju debiju Nāciju motokrosā (pats bija klāt), piedzīvoja, ka pirmos punktus pasaules čempionātā gūst Kristers Serģis un Artis Rasmanis, piedzīvoja pirmo vispār motosporta vēsturē pasaules čempionāta posmu Latvijā, kaut gan tas bija spīdveja junioru čempionāta 1/4 fināls.
Diemžēl viņš nepaspēja daudz ko piedzīvot no tā, par ko sapņoja... Pirmo pasaules čempionātu motokrosa ekipāžām 1996.gadā Ķegumā, pirmo Serģa/Rasmaņa pasaules čempionu titulu, "Grand Prix" posmus spīdvejā, GP posmus MX1 un MX2 klasēs Ķegumā un Nāciju motokrosu Ķegumā, taču Valdis Kleinbergs ļoti aktīvi visos šajos un citos notikumos piedalījās – kādam vajadzēja būt pirmajam, kādam vajadzēja sākt visu kustināt un viņš bija tas, kurš sāka to darīt. Pirmais.
Anatolijs Kreipāns


, 2014-11-02 20:28, pirms 9 gadiem
Pirmo reizi iepazinu Valdi, kad biju federācijā Tērbatas ielā pēc licences. Tas bija kāds 93., 94. gads. Vajadzēja uzspiest uz jauniegūtās licences kartiņas apaļo zīmogu un Ņina teica, lai ieeju blakus kabinetā. Ieeju, tur sēž nopietns vīrs, viens pats pie tukša galda (portfelis aiz muguras, uz grīdas, pie sienas) pie tai laikos moderna datora..286 vai 386- kāds tai laikos bija pieejams un spēlē "Accolade 92", kur ar formulu jābrauc pa trasi. Daudzi toreiz spēlēja- lieli un mazi. Vēl tagad atceros, man pašam bija kādi deviņi, desmit gadi... izskatījās lādzīgs vīrs, kā raksta bildē.
Saglabājusies bilde, kur Valdis redzams sezonas noslēgumā, pasniedzot man čempiona medaļu Motormuzejā, Eizenšteina ielā. Mūžīgā piemiņā.
Bijušais šosejnieks.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").