Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Debitants Kvartararo izcīna jau trešo "pole-position" šosezon

Ints Megnis
Ints Megnis

Debitants Kvartararo izcīna jau trešo "pole-position" šosezon
Fabio Kvartararo. Foto: imago images / PanoramiC /Scanpix

Pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases debitants Fabio Kvartararo sestdien triumfēja arī Nīderlandes "Grand Prix" kvalifikācijā un sacīkstes no pirmās pozīcijas sāks jau trešo reizi šosezon.

Maijā francūzis, kurš tikko bija sasniedzis 20 gadu vecumu, kļuva par visu laiku jaunāko "pole-position" ieguvēju "MotoGP" klasē, bet tagad viņš ticis jau pie trešās šādas balvas. Tāpat viņš kļuvis par visu laiku jaunāko braucēju, kurš pirmo starta pozīciju izcīnījis divos posmos pēc kārtas. Sestdien "Petronas Yamaha" komandas braucējs otrajā pozīcijā atstāja spāni Maveriku Vinjalesu, kuru apsteidza par 0,140 sekundēm.

No trešās pozīcijas svētdien startēs "Suzuki" komandu pārstāvošais spānis Alekss Rinss, kamēr ceturtais būs pieckārtējais pasaules čempions šajā klasē Marks Markess no Repsol Honda", kurš sacīkstes startā ārpus pirmās rindas būs pirmoreiz šosezon.

Markesa komandas biedrs un tautietis Horhe Lorenso šonedēļ nestartēs, jo piektdien treniņā piedzīvoja smagu avāriju.

Pēc septiņiem no 19 šīs sezonas etapiem Markess kopvērtējumā par 37 punktiem apsteidz "Ducati" komandu pārstāvošo itāli Andrea Doviciozo, kurš sestdien kvalifikācijā bija vien vienpadsmitais.

Izmantotie resursi:
https://uk.reuters.com/article/uk-m...