Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Džefrijs Herlingss 2017. gadā startēs MXGP klasē

Džefrijs Herlingss 2017. gadā startēs MXGP klasē
Džefrijs Herlingss
Foto: mxgp.com

Šī brīža vadošais pasaules motokrosa čempionāta MX2 klases braucējs Džefrijs Herlingss apstiprinājis, ka jau 2017. gada sezonā startēs MXGP klasē.

Jaunie, tikko apstiprinātie FIM noteikumi paredz, ka turpmāk sportisti MX2 klasē drīkstēs izcīnīt tikai divus titulus - kad tas izdarīts, obligāti jāpāriet uz "lielo" MXGP klasi. Iepriekš vienīgais ierobežojums MX2 klases braucējiem bija tikai vecums, kas ir spējā aizvien. Šobrīd Herlingss ir ceļā uz savu trešo MX2 pasaules čempiona titulu.

"To vēl nevar apstiprināt oficiāli, bet, ņemot vērā visas baumas un to, kas man ir sacīts, nākošgad nāksies mainīt klases," intervijā "mxlarge.com" atzina Herlingss. "Esmu tikai viens no daudziem braucējiem, un galu galā mums ir jāpakļaujas noteikumiem. Man šis nosacījums nepatīk, taču, ja tas tiek ieviests, jāmēģina no tā dabūt maksimāls labums. 2018. gadā man nāktos pāriet uz MXGP jebkurā gadījumā, līdz ar to tagad tas notiks tikai vienu gadu ātrāk nekā iepriekš domāts."

Tas noteikti krietni palielinās intrigu pirms 2017. gada MXGP sezonas, jo Herlingss jau vairākus gadus, sacīkstēs, kurās startē, vairumā gadījumu spēj dominēt pār konkurentiem.

"Šobrīd svarīgākais ir uzvarēt MX2 klasē, izdarīt to pēc iespējas ātrāk un izvairīties no problēmām, bet pēc tam varēšu sākt koncentrēties uz "lielo puiku" klasi," stāsta Herlingss. "Būs jācīnās arī pret tiem braucējiem, ar kuriem jau esmu sacenties iepriekšējos gados. Konkurence MXGP klasē, bez šaubām, ir spēcīga. Visi domā, ka būšu citiem priekšā, Gajseram, Fevrem, Kairoli, bet šie puiši ir tiešām ātri un spēcīgi. Svētdien es uzvarēju viegli, bet MXGP tā nenotiek. Tur būs grūti uzvarēt ar tādu pārsvaru.."

Herlingss, kurš 2016. gada MX2 titulu visticamāk izcīnīs krietni pirms sezonas beigām, noliedzis, ka jau sezonas beigu daļā varētu aizvadīt pirmos MXGP posmus - holandietis pagaidām ieplānojis vien testus ar 450cm2 motociklu.

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News


, 2016-06-29 12:16, pirms 8 gadiem
Herlings nevis plāno testus ar 450cm2, bet sen jau kā trenējas ar lielo mo.
Un viņš būtu patizls čalis ja gribētu palikt vēl gadu mx2!
Kamēr Gajsers paņem titulu mx2 un domājams, ka paņems arī mx1 un pēc tam laidīs uz štatiem. Tikmēr Herlings tā arī paliks kā ūber ātrais čalis no EU.
Var jau būt, ka negrib paspēkoties ar čaliem tai pus dīķa, bet šaubos.
Un Domāju, ka KTM viņam neliktu baigos šķēršļus ja tik ļoti gribētu maukt uz to krastu!
PS. Labāk būt mega stāram ciemā, nekā viduvējībai lielpilsētā? Var jau būt.....
, 2016-06-29 12:32, pirms 8 gadiem
dzirdeeju ka gribot visus rekordus parsist... mxgp tas bus krietni grūtāk,neka mx2
, 2016-06-29 13:18, pirms 8 gadiem
Nakamais Pastarana
, 2016-06-29 14:56, pirms 8 gadiem
Nu tad jau Pauls nakamgad un aiznakamgad izcinot titulu ar obligati paries MXGP...
Bet Herlings ir no citas planetas...Labi vinam sos daudzos gadus bija Everts blakus...tas ari ir liels faktors...
, 2016-06-29 15:07, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu tad jau Pauls nakamgad un aiznakamgad izcinot titulu ar obligati paries MXGP...
Bet Herlings ir no citas planetas...Labi vinam sos daudzos gadus bija Everts blakus...tas ari ir liels faktors...
nu kā jau zini, tad Everts jau vairākus gadus nav Herlingam blakus un Herlings bija viens no ( ja ne galvenais ) iemesls, kāpēc Everts ir prom no KTM. Un izskatās, ka lielais naids pret Evertu ir Herlinga lielākais motivators šobrīd, jo gatavs darīt visu lai pārspētu Everta 100+ GP uzvaras, un šis skaitlis ir vienīgais Herlinga mērķis...
, 2016-06-29 15:15, pirms 8 gadiem
Šī mēneša Transworld Motocross žurnālā ir ļoti laba intervija ar Džefriju, kurā viņš paskaidro kāpēc joprojām MX2 klasē. Tas nav titulu dēļ, bet gan pēdējo gadu laikā iegūto traumu dēļ. Ja nebūtu traumu, jau otro gadu startētu MXGP klasē.
Būs interesanti nākamgad redzēt kā Džefrijam veicās.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").