Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Muceniekam otrā vieta, Daideram kritiens Vācijas čempionātā

Muceniekam otrā vieta, Daideram kritiens Vācijas čempionātā
Kristofs Santermanss un Elvijs Mucenieks
Foto: Natalie Hackenberg

No Vācijas atgriezušies Elvijs Mucenieks ar Kristofu Santermansu un Bens Adriansens ar Lauri Daideru, kuri tur piedalījās Vācijas čempionāta 4. posmā blakusvāģiem. Šoreiz uz Vāciju bija ieradies spēcīgāks sastāvs kā iepriekšējos posmos, kas parūpējās par interesantām cīņām trasē.

Kā kopvērtējuma līderi, uz sacensībām devās Elvijs Mucenieks ar Kristofu Santermansu. Šis posms norisinājās cietākā seguma trasē, kas palīdzēja labāk sagatavoties nākamajam Pasaules čempionāta posmam Čehijā, kur trases segums ir līdzīgs. Arī šoreiz dalība Vācijas čempionātā veiksmīga – dienas kopvērtējumā 2. vieta un saglabāta līdera pozīcija čempionāta kopvērtējumā.

“Šīs sacensības tika plānotas kā treniņš, gatavojoties nākamajam Pasaules čempionāta posmam, ar cietu trases segumu. Līdz šim lāgā nebijām trenējušies šāda veida trasēs šogad. Šoreiz sacensībās konkurence bija krietni nopietnāka. Sacensības izvērtās veiksmīgas – labi starti un spējām turēt tempu un cīnīties par pjedestālu. Pirmajā braucienā spējām “izcelt” startu, tomēr finišā nācās piekāpties Vilemsena ekipāžai. 2. braucienā izcīnījām 3. vietu, dienas kopvērtējumā ierindojoties 2. pozīcijā. Jutos ļoti labi un jūtu, ka strādājam pareizā virzienā.” atzīst Elvijs.

Vācijā startēja arī Bens Adriansens ar Lauri Daideru, kuriem šīs bija pirmās sacensības Vācijas čempionātā. Jau 1. braucienā cīņa par līdera pozīcijām, taču tika piedzīvots kritiens, kā rezultātā finišā nācās samierināties ar 6. pozīciju. 2. brauciens veiksmīgāks un finišā 2. vieta, kas dienas kopvērtējumā puišus ierindoja uzreiz aiz goda pjedestāla – 4. vietā.

Nākamās sacensības puišiem nākamajā nedēļas nogalē Čehijā, kur norisināsies Pasaules čempionāta 2. posms.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").