Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasam un Karro Nīderlandē pievienojas motokrosa braucējs Pumpurs

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasam un Karro Nīderlandē pievienojas motokrosa braucējs Pumpurs
Mairis Pumpurs. Foto: Facebook.com/mairis.pumpurs

Šīs nedēļas nogalē Nīderlandē norisināsies jau trešais pasaules motokrosa čempionāta posms, uz starta MXGP klasē stājoties Paulam Jonasam un Matīsam Karro. Tikmēr Eiropas čempionāta ieskaitē startēs Mairis Pumpurs.

Pa 40 sportistiem ir apstiprināti abās pasaules čempionāta klasēs, līdz ar to konkurence būs spēcīga.

"Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandu pārstāvošais Jonass pēc aizvadītiem diviem posmiem MXGP kopvērtējumā ir 11. pozīcijā, ar tikpat punktiem kā desmitajā pozīcijā esošais brits Šons Simpsons. Karro, kurš startēja tikai iepriekšējās sacīkstēs Lielbritānijā, pagaidām punktus nav izcīnījis. Šobrīd zināms, ka viņš stāsies uz starta Valkensvārdes trasē, taču par tālākiem sportista plāniem pagaidām skaidrības nav.

Lielbritānijā Eiropas čempionāta sezonas pirmās sacensības EMX250 klasē aizvadīja Kārlis Sabulis, kurš divu braucienu summā ierindojās 11. pozīcijā. Savukārt Nīderlandē sezonas pirmo posmu veiks EMX125 dalībnieki. Braucēji saraksts iespaidīgs - 100 sportisti, līdz ar to ne visiem būs iespēja stāties uz starta un nāksies krietni papūlēties, lai sevi pierādītu kvalifikācijā.

Starp visiem dalībniekiem atrodams arī latviešu motosportista Maira Pumpura vārds. Viņam jau ir starptautisku sacīkšu pieredze un arī iegūtas uzvaras. Pagājušajā gadā Pumpurs aizvadīja pirmo sezonu ar 125cm3 motociklu, Latvijas čempionātā ierindojoties sestajā vietā. 2017. gadā sportists kļuva par Latvijas čempionu 85cm3 klasē. Valkensvārdē Pumpurs startēs ar "Yamaha" motociklu.

Pasaules čempionāta MXGP finālbraucieni gaidāmi svētdien plkst. 15:00 un 18:00 pēc Latvijas laika, bet MX2 klasē - plkst. 14:00 un 17:00. EMX125 čempionāta sportisti pirmo braucienu aizvadīs jau sestdien plkst. 16:00, bet otrā brauciena starts svētdien plkst. 12:25.

Dalībnieku saraksti Nīderlandes posmam:

MXGP: docs.mxgp.com
MX2: docs.mxgp.com
EMX125: docs.mxgp.com

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro