Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasa konkurentu Tonkovu aizvien neielaiž Eiropā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasa konkurentu Tonkovu aizvien neielaiž Eiropā
Aleksandrs Tonkovs
Foto: mxvice.com

Krievu motosportists Aleksandrs Tonkovs, kurš vēl pērn bija viens no vadošajiem braucējiem MX2 pasaules motokrosa čempionātā, šobrīd aizvien netiek ielaists Eiropā, tādēļ pagaidām karjeru plāno turpināt Austrālijā.

Nepatikšanas sākušās pagājušajā gadā, kad, pēc sportista vārdiem, viņa pasē kāds muitas darbinieks iespiedis zīmogu ar nepareizu datumu. Rezultātā viņu Beļģijā pat gribējuši apcietināt, bet tad nosūtījuši uz Krieviju, kas ir Tonkova dzimtene. Šobrīd problēma aizvien nav atrisināta un Eiropā viņš iebraukt joprojām nevar.

Izlaidis septiņus posmus, pērn MX2 čempionātā Tonkovs ieņēma desmito vietu. Līgums ar "Yamaha" rūpnīcas komandu viņam bija arī uz šo gadu, taču pirmajos posmos Katarā, Indonēzijā un Argentīnā viņš tā arī nestartēja.

Tā vietā Tonkovs ir devies uz Austrāliju, kur piedalīsies vietējā "Motul MX Nationals" čempionātā, pārstāvot komandu "Mega Bulk Fuels Monster Energy Kawasaki Racing Team". Sportists pārstāvēs MX1 klasi, cīnoties pret tādām bijušajām MXGP zvaigznēm kā Dīns Feriss un Tods Vaterss. Pirmais posms gaidāms jau šajā nedēļas nogalē.

"Šobrīd es domāju, ka varbūt man būtu jāsāk strādāt un jāatver savs bizness," prāto Tonkovs. "Tomēr es aizvien ticu, ka atgriezīšos Eiropā un braukšu motokrosā."

Tonkovs apstiprina, ka viņu varētu neielaist Eiropā līdz pat 2019. gadam, lai gan šobrīd to vēl nevar droši apgalvot.

Izmantotie resursi:
Motocross, Supercross and MXGP news, videos and...

     [+] [-]

, 2017-03-29 12:47, pirms 7 gadiem
Kāpēc viņš nevarēja braukt pārējos posmos ārpus Eiropas? Komanda nedrīkst citos (Eiropas) posmos citu braucēju?
Man vispār izklausās pēc kārtējās krievu sabotāžas...

     [+] [-]

, 2017-03-29 12:48, pirms 7 gadiem
Ko sēsi to pļausi - ir tāds latviešu teiciens. Šajā gadījumā attiecināms plašākā mērogā, uz Krieviju.
Nemaz nav viņa žēl!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-29 14:16, pirms 7 gadiem
Lai nemuld ka parasta nepareiza zomoga dēļ ir šīs problēmas...