Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi atklāj "MotoGP" sezonu ar dramatisku uzvaru Katarā

Rolands Eliņš

Rosi atklāj "MotoGP" sezonu ar dramatisku uzvaru Katarā
Valentīno Rosi sacensību līderpozīcijās
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas motošosejas leģenda Valentīno Rosi ar uzvaru atklājis "MotoGP" jauno sezonu, pēdējos apļos nosargājot savu pārsvaru pār tautieti Andrea Dovizioso.

Kataras posma kvalifikācijā uzvaru bija izcīnījis Andrea Dovizioso, kamēr Rosi palika astotajā vietā. Septiņkārtējā pasaules čempiona lielākie panākumi gan palikuši vēsturē, un par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti spāņi Marks Markess un Dani Pedrosa, kuri startēja no attiecīgi trešās un otrās pozīcijas, arī sestajā vietā palikušais Horhe Lorenco.

Markess iepriekšējo sezonu bija uzsācis ar desmit uzvarām pēc kārtas, bet šoreiz plānus izjauca izslīdēšana no trases sacensību sākumā. Markess gan aizcīnījās līdz piektajai vietai finišā, taču pirmo trijnieku izaicināt nepaspēja.

Tas gan nenozīmē, ka sacīkstes palika bez intrigas, gluži otrādi. Rosi no savas astotās starta pozīcijas sacīkšu gaitā pārņēma vadību, taču turpat aiz viņa bija Dovizioso. Abi pēdējos divus apļus aizvadīja kā uz nažiem, izcīnot patiesu dramatisku dueli, kurā Rosi tomēr nosargāja savu niecīgu pārsvaru un uzvarēja.

"Šī ir viena no manām labākajām uzvarām," pēc finiša izteicās Rosi. "Motocikls bija lielisks, ne uz brīdi nepadevos, taču tā bija patiešām lieliska cīņa ar "Ducati" un "Honda" komandām. Esmu priecīgs gan par sevi, gan komandu. Sacīkšu otrā daļa bija ļoti laba, un mana pieredze palīdzēja tikt galā ar problēmām, kas radās testos un treniņos."

Rosi šī ir 109. "Grand Prix" uzvara karjerā, savukārt Andrea Ianone parūpējās par pilnīgu Itālijas triumfu, aizņemot goda pjedestāla trešo pakāpienu, bet sešinieku noslēdza trīs Spānijas motobraucēji - Lorenco, Markess un Pedrosa. Apritē pavisam oficāli nu atgriezušās arī "Suzuki" un "Aprilia". "Suzuki" pārstāvis Alekss Espargaro ieņēma 11. vietu, savukārt labākais no "Aprilia" bija Marko Melandri, kurš bija priekšpēdējais no finišējušajiem sportistiem.

Nākamais posms paredzēts 12. aprīlī ASV.

"MotoGP", 1. posms, Katara

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.V. RosiItālijaYamaha42'35.717
2.A. DoviziosoItālijaDucati+ 0.174
3.A. IanoneItālijaDucati+ 2.250
4.H. LorencoSpānijaYamaha+ 2.707
5.M. MarkessSpānijaHonda+ 7.036
6.D. PedrosaSpānijaHonda+ 10.755

Izmantotie resursi:
MotoGP™
BBC - Homepage

  +3 [+] [-]

, 2015-03-29 22:56, pirms 9 gadiem
tu gonku skatijies? kādu pārsvaru.. reāli priekšpēdējā aplī atrada veidu kā apčakarēt dovi, jo dukāti tak taisnē jamahām kā stāvošām gāja garām..

  +6 [+] [-]

, 2015-03-29 23:07, pirms 9 gadiem
"Tas gan nenozīmē, ka sacīkstes palika bez intrigas, gluži otrādi. Rosi no savas astotās starta pozīcijas pārņēma vadību, taču turpat aiz viņa palika Dovizioso.''

no 8.vietas Rossi nokrita uz 10. un lielāko sacīkstes daļu pavadīja 4.vietā sēžot astē abiem Ducati un Lorenzo, pievilka šim trio klāt no apmēram 3sec liela attāluma.

Markesu izstūma no trases ārā, viņš neizslīdēja!

Kārtējo reizi liekas,ka autors vnk kko pārkopē no neta un MotoGp sacīkstes nemaz neskatās!! Kauns!

  +4 [+] [-]

, 2015-03-29 23:07, pirms 9 gadiem
Labas beigas, cīņa par uzvaru līdz pat pēdējiem metriem!
Doktors atkal formā, tā tik turpināt.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-29 23:12, pirms 9 gadiem
Man labāk patiktu bilde ar Rosi un Divizioso, braucot uz tiem nažiem.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-29 23:16, pirms 9 gadiem
Nu vadība vismaz pēdējos 10 apļos mainījās katru apli. Pus gonku Dovi mainījās ar Lorenco, tad piebrauca klāt Vale. Lorenco visdrīzāk riepas neturēja un atkrita, bet ne tik daudz, lai Hondas noķertu viņu.
Jamaha labāk ceļ, maksimālais ātrāks Dukati. Pēc līkumiem uzreiz finiša līnija - Doviciozo bij bezspēcīgs. Tai brīdī viņš nezināja, bet kad 1 reiz apdzina Lorenco, vajadzēja mēģināt tikt prom.
Sezonas sākums lielisks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-29 23:35, pirms 9 gadiem
gan f1 gan gp milzis krita!
sakritiba!
velviena abas reizes to gaza cits milzis!
Moto gp iet f1 pedas vai f1 moto gp pedas?
LOOti lidzigi abi cempionati notiek...

     [+] [-]

, 2015-03-29 23:40, pirms 9 gadiem
Skatījos dzīvajā,katarā. Pēc kvalifikācijas likās kad Yamaha īpaši neies, bet sacīkstē...nu vecīt. Diez kas Horhem notika, motivācija, nogura? Hvz, bet nu pirmais četrinieks labi nobrauca, tik markesam nepaveicās.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-30 01:25, pirms 9 gadiem
FORZA ROSSI malacis kas par gonku