Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tiesneši atņem Prado uzvaru, Gajsers kļūst par MXGP līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Tiesneši atņem Prado uzvaru, Gajsers kļūst par MXGP līderi
Džeremijs Sīvers. Foto: mxgp.com

Svētdien Itālijā par Lombardijas "Grand Prix" posma uzvarētāju kļuva Džeremijs Sīvers, kurš pie šādas iespējas tika pēc Horhem Prado piespriestā soda. Tikmēr par jauno MXGP kopvērtējuma līderi kļuvis Tims Gajsers, kurš šoreiz ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Pasaules motokrosa čempionāts turpinās Mantovas trasē, kur nedēļas laikā paredzēts aizvadīt trīs posmus. Pirmais no tiem notika svētdien, bet nākamie divi risināsies 30. septembrī un 4. oktobrī.

Pirmajā braucienā "Monster Energy Yamaha" komandu pārstāvošais Sīvers spēja apdzīt sākotnēji vadībā nonākušo Prado no "Red Bull KTM" vienības. Turpinājumā viņš spēja kontrolēt situāciju un uzvarēja, Prado finišēja otrais, bet trešo vietu izcīnīja otrs "Red Bull KTM" pārstāvis Antonio Kairoli, kurš pirms šī posma bija nonācis sezonas kopvērtējuma galvgalī.

Gajseram pirmajā braucienā pēc slikta starta izdevās aizcīnīties vien līdz devītajai vietai, bet otrās sacīkstes bija daudz labākas. "Team HRC" pārstāvis pēc starta nonāca trešajā pozīcijā, kamēr vadībā atkal izrāvās Prado. Romēns Fevrs mēģināja pārņemt vadību, bet nesekmīgi, kā rezultātā atkrita uz trešo vietu. Gajseram tikmēr izdevās Prado apdzīt, viņš atrāvās un uzvarēja braucienā, kamēr "Monster Energy Kawasaki" braucējs Fevrs līdz pat finišam bija spiests sekot Prado.

Prado būtu kļuvis par posma uzvarētāju, ja vien nesaņemtu divu pozīciju sodu par lēkšanu tramplīnā laikā, kad tika vicināti dzeltenie karogi. Tāds pats sods arī Fevram un Gotjē Polēnam, bet otro un trešo vietu braucienā piešķīra Glenam Koldenhofam no "Standing Construct GasGas" un Sīveram.

Summējot punktus, līdz ar to pie uzvaras posmā tika Sīvers, otrā vieta Koldenhofam, bet tikai trešais, ar tādu pašu punktu skaitu, palika Prado. Tikmēr pasaules čempionāta vadībā MXGP klasē tagad izvirzījies Gajsers, kuram piecu punktu pārsvars pār Kairoli, kam otrajā braucienā šoreiz bija tikai 15. rezultāts, bet Sīveram 16 punktu deficīts līdz jaunajam sezonas līderim.

Lietuvietis Armins Jasikonis pirmajā braucienā finišēja sestais, bet otrajā piedzīvoja kritienu, un mediķu pieskatīts nonāca slimnīcā, lai drošības dēļ veiktu sīkākas pārbaudes veselībai.

Itālijā MXGP klasē uz starta stājās arī Kārlis Sabulis, kurš pirmajā braucienā sākotnēji bija nokļuvis otrā desmitnieka vidū, bet finišēja 21. vietā, kamēr otrajā braucienā viņam 19. pozīcija un izcīnīti divi punkti. Kopumā startēja 30 braucēji.

MX2 klasē par Lombardijas posma uzvarētāju tikmēr kļuva Tomass Kjers Olsens, kurš, kā kļuva zināms pirms neilga laika, no nākamā gada "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sastāvā kļūs par Jasikoņa pārinieku MXGP. Braucienos gan ātrākie bija Džeds Bītons un Toms Vialle. Posma summā Bītons otrais, bet Benam Vatsonam trešā vieta. Viallem neizdevies otrais brauciens un tikai sestā vieta šajā reizē, bet kopvērtējumā viņš aizvien līderis, ar 30 punktu pārsvaru pār Jago Gērtsu.

Lombardijas "Grand Prix" kopvērtējums MXGP klasē

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversŠveiceYamaha45
2.Glens KoldenhofsNīderlandeGasGas40
3.Horhe PradoSpānijaKTM40
4.Tims GajsersSlovēnijaHonda38
5.Klemēns DesālsBeļģijaKawasaki28
6.Romēns FevrsFrancijaKawasaki27
7.Kalvins VlānderensNīderlandeYamaha26
8.Antonio KairoliItālijaKTM26
9.Gotjē PolēnsFrancijaYamaha23
10.Džeremijs van HorebīksBeļģijaHonda23
21.Kārlis SabulisLatvijaKTM2

MXGP kopvērtējums pēc 9. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSlovēnijaHonda316
2.Antonio KairoliItālijaKTM311
3.Džeremijs SīversŠveiceYamaha300
4.Horhe PradoSpānijaKTM277
5.Glens KoldenhofsNīderlandeGasGas273
6.Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM263
7.Armins JasikonisLietuvaHusqvarna248
8.Romēns FevrsFrancijaKawasaki230
9.Gotjē PolēnsFrancijaYamaha224
10.Klemēns DesālsBeļģijaKawasaki222
24.Pauls JonassLatvijaHusqvarna26
29.Kārlis SabulisLatvijaKTM18

     [+] [-]

, 2020-09-28 11:47, pirms 4 gadiem
Kas ar Jonasu? Varēs atgriezties motosportā?

     [+] [-]

, 2020-09-28 11:49, pirms 4 gadiem
Spriedze pieaug, Sabulis kopvērtējumā tuvojas Jonasam