Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonasa komandas biedrs Jasikonis pēc kritiena atrodas mākslīgajā komā

Jonasa komandas biedrs Jasikonis pēc kritiena atrodas mākslīgajā komā
Armins Jasikonis. Foto: Husqvarna Motorcycles

Lietuviešu motosportists Armins Jasikonis pēc kritiena, kas tika piedzīvots svētdien Itālijā, Mantovas trasē, pēc nogādāšanas slimnīcā šobrīd atrodas mākslīgi radītā komas stāvoklī.

Kā ziņots, šobrīd savainojumus ārstējošā Paula Jonasa komandas biedrs no "Rockstar Energy Husqvarna" smagi krita pasaules motokrosa čempionāta posma Lombardijas "Grand Prix" otrajā braucienā, zaudējot samaņu. Pēc notikušā viņš ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā Kremonā. Tur sportistam konstatēja smadzeņu ievainojumu, un, kā vienmēr šādos gadījumos tiek praktizēts, Jasikonim tika izraisīta mākslīgā koma.

Lietuvas Motosporta federācijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 23 gadus vecā sportista smadzenēs noticis asinsizplūdums un nākamās trīs, četras dienas būs izšķirošas viņa veselībai. Par braucēju rūpējas gan itāļu, gan austriešu ārsti.

"Arminam šī ir ļoti nopietna situācija, ļoti grūts laiks viņa ģimenei un visiem mūsu komandā," teikts šodien izplatītajā "Husqvarna Motorcycles" paziņojumā. "Pēc tam, kad Armins svētdien tika nogādāts slimnīcā, smadzeņu traumas dēļ ārstiem nācās viņam mākslīgi izraisīt komas stāvokli. Šobrīd patiešām vairāk nav, ko teikt - šī situācija ir ļoti nopietna un sarežģīta ikvienam, tagad ir jāgaida un jācer uz pozitīvo. Viņam apkārt ir labākie iespējamie ārsti, bet mēs cieši kontaktējamies ar speciālistiem gan šeit slimnīcā Itālijā, gan Insbrukā, Austrijā. Paldies visiem, kas sūta laba vēlējumus un uztraucas par Arminu."

Pasaules čempionāta devītā posma pirmajā braucienā Jasikonis ieņēma sesto vietu, savukārt kopumā šogad iekrājis 248 punktus, atrodoties septītajā pozīcijā kopvērtējumā. "Rockstar Energy Husqvarna" rūpnīcas komandu viņš pārstāv otro sezonu.

Izmantotie resursi:
15min naujienos – Suprasti akimirksniu
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...


, 2020-09-28 18:50, pirms 4 gadiem
Nekad nesapratīšu cilvēkus un viņu vecākus, kas izvēlas dārgus, mazapmaksātus, traumatiskus un izrādās pat dzīvībai bīstamus sporta veidus!
, 2020-09-28 19:06, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka nav viegli to motorzāģi savaldīt. Radīts, lai iezāģētu sportistu veselībai!
, 2020-09-28 19:31, pirms 4 gadiem
Kaut kas ir jādara motobraucēju drošības pastiprināšanai. Pēdējā gada laikā ir bijuši vairāki smagi kritieni, Jonasu ieskaitot.
, 2020-09-28 19:52, pirms 4 gadiem
Pilnīgs piiii....
Neesmu pētījis statistiku, bet pēdējos gados tās traumas sportistiem tiešām ir daudz un smagas!!!
, 2020-09-28 20:13, pirms 4 gadiem
Trakas lietas... 😞 Veselību un izturību, lai izdodas veiksmīgi pārvarēt šo smago brīdi un atveseļoties!
, 2020-09-28 20:47, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Nekad nesapratīšu cilvēkus un viņu vecākus, kas izvēlas dārgus, mazapmaksātus, traumatiskus un izrādās pat dzīvībai bīstamus sporta veidus!
Totāli piekrītu, meme sporta veidi + notraumētajas līdz...
, 2020-09-28 23:15, pirms 4 gadiem
Pauls satraumējās un palika komandai nevajadzīgs, Lietuvietim ir līgums uz nākamo sezonu, cerams ka veselība ļaus viņam vēl kāpt uz moča, veselību Armīnam
, 2020-09-29 05:16, pirms 4 gadiem
Kaut kā ļoti nemanāmi viņš pazuda. 10 min pirms beigām vēl sestajā vietā,tad pēkšņi pazūd. Nu labi,tas,ka ne latviešu,ne krievu "izcilie" motokrosa komentētāji to pat nepamanīja,ir saprotams,bet vakar ,vēlreiz pārskatot pārraidi,nekur pat nebija dzelteno karogu.
, 2020-09-29 08:28, pirms 4 gadiem
https://www.news.com.au/sport/motor...

šeit izskatās amatiera video ar aprautam beigām un Jasikoņa negadījumu ... nezinu vai tajā pašā braucienā Bobriševs spēcīgi nokrāmējās ... to negadījumu gan vislaik atkārtoja - https://www.youtube.com/watch?v=Ovi...
, 2020-09-29 16:42, pirms 4 gadiem
Bobriševs pirmajā braucienā katapultējās, labi, ka traumu nav..... A Jasikonis, cik sapratu, otrā brauciena pēdējā aplī. Lai ātrāk izveseļojas!!!
, 2020-09-29 22:39, pirms 4 gadiem
, 2020-09-29 22:40, pirms 4 gadiem
Pāri ragiem uz ātrā trampja, nereāli smags kritiens...
Foto: WSC
3

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
7

Jonass: "Divi stabili braucieni, bet ne tādi, kādus gribēju"

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, Pjetramuratas mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti. Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena.
Kārlis Sabulis. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Ķesterciema "Cross Country" sacensībās nepārspēts paliek Sabulis

14. aprīlī Ķesterciemā, "Bušu karjerā" norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country. Sacensībās startēja 135 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 112 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 23 dalībnieki.