Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Izcīnīto pasaules čempiona titulu vēl neesmu pa īstam aptvēris"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jonass: "Izcīnīto pasaules čempiona titulu vēl neesmu pa īstam aptvēris"
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

MX2 klasē par pasaules čempionu kļuvušais Pauls Jonass joprojām nav aptvēris notiekošo, preses konferencē norādīja sportists, vēsta aģentūra LETA.

"Šajā sezonā izdevās piepildīt lielo mērķi - izcīnīt pasaules čempiona titulu. Pats vēl tā pa īstam to neesmu aptvēris. Ir neliels pārsteigums, cik daudzi to novērtē. Pašam jau šķiet, ka neko daudz neesmu izdarījis - tikai savu darbiņu," pauda Jonass. "Tagad nedaudz atpūtīšos, novembra sākumā došos uz Beļģiju, kur sākšu gatavoties nākamajai sezonai. Arī nākamā sezona būs ļoti gara un grūta. Gribu piepildīt mazo sapnīti - uzvarēt posmā savu skatītāju priekšā. Ceru, ka posms Latvijā tiks organizēts daudzus gadus, lai es varētu priecēt skatītājus un motivēt jaunos braucējus."

"Mūsu komanda ir tāda, kas būvē čempionus. Tāpēc arī esmu tajā, jo mums bija viens mērķis - kļūt par pasaules čempionu. Tuvojoties sezonas beigām, varēja manīt, ka visa komanda daudz strādā, lai šo mērķi sasniegtu. Varēja redzēt, ka viņi to titulu grib tikpat, cik es," teica Jonass.

"Pēdējā posmā pēc pirmā brauciena, kad tika nodrošināts čempiontituls, visi bija apmierināti un bija tāda maza doma, ka otro braucienu varētu arī nebraukt. Pēc pirmā brauciena akmens novēlās no sirds, pašam bija viegla sajūta, jo mērķis bija izpildīts un nebija nekāda stresa. Otro braucienu izbaudīju un biju ļoti gandarīts," atklāja motobraucējs.

Nākamā sezona Jonasam būs pēdējā pasaules čempionāta MX2 klasē, bet pēc tam viņam būs jāpāriet uz prestižāko MXGP. "Gatavošanos nākamajai sezonai tas neietekmēs. Centīšos pēc iespējas veiksmīgāk sagatavoties 2018.gada sezonai, lai varētu parādīt savu labāko sniegumu un pierādīt visiem, kurš ir labākais MX2 braucējs. Pēc tam domāsim par MXGP klasi," uzsvēra Jonass.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2017-09-29 08:27, pirms 7 gadiem
Pieradumam liels spēks, un teikšu godīgi - esam izlutināti ar Paula panākumiem. Bet, jo vairāk par to aizdomājies, jo vairāk apzinies, ka tas ir kas tik tiešām milzīgs. Ne tikai sporta kontekstā. Šis čempiontituls ir vērtējams nācijas pašapziņas un koda mērvienībās. Un nebaidīšos teikt šos vārdus - kamēr mums būs irbes, serģi, jonasi, porziņģi, dukuri, ķipuri, lūši, semjonovas, būs arī Latvija.
Tādu riktīgu laukakmeni Jonasi ir iemūrējuši Latvijas pamatos. Priekā!