Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Neveiksme pamatīgi iedragā Žirū/Mucenieka ekipāžas cerības uz PČ titulu

Neveiksme pamatīgi iedragā Žirū/Mucenieka ekipāžas cerības uz PČ titulu
Foto: Josef Hejnal

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta posmā Šveicē piedzīvots būtisks pavērsiens cīņā par titulu, jo pēc Valentīna Žirū un Elvija Mucenieka neveiksmes ievērojamu pārsvaru sezonas kopvērtējumā spējuši iekrāt Etjēns Bakss un Nikolā Musē. Arī Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa sniegums šoreiz visai pieticīgs, taču punkti izcīnīti abos braucienos.

Sestdien Žirū/Mucenieka duets uzvarēja kvalifikācijas sacīkstēs B grupā, bet svētdien pirmajā finālbraucienā izvirzījās vadībā jau pirmā apļa laikā. Bakss/Musē tobrīd ieņēma trešo vietu, vēlāk pakāpās uz otro, bet Žirū ar Mucenieku jau bija visai ievērojami atrāvušies.

Kad līderi bija veikuši 11 apļus, trasē tika izkārti sarkanie karogi. Jau pēc starta pirmajā līkumā vairākas ekipāžas apgāzās, bet šoreiz smagu avāriju bija piedzīvojuši Artūrs un Hugo Barati. Kantētājs bija guvis rokas atklāto lūzumu, bet mediķi noreaģēja ātri un profesionāli, nogādājot cietušo slimnīcā.

Pirms šī negadījuma Žirū/Mucenieka ekipāžai bija astoņu sekunžu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, un tā tika pasludināta par uzvarējušu šajā bracuienā. Baksa un Musē komanda ieguva otro vietu, bet trešie finišēja Koens Hermanss un Kenijs van Gālens. Pirmo piecinieku noslēdza kvalifikācijas A grupas uzvarētāji Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, bet piektie finišēja Tomass un Ondrejs Čermaki, kuri bija nokļuvuši vadībā uzreiz pēc starta.

Otrajā braucienā pēc starta Žirū un Mucenieks bija ceturtie, kamēr Bakss ar Musē atkrita uz devīto vietu. Pēc vairāku apļu cīņas Žirū ekipāža jau atradās otrajā pozīcijā un centās vajāt priekšā braucošo Vilemsenu. Nokļūt vadībā tomēr neizdevās, bet Bakss tikmēr jau bija pacēlies uz trešo vietu un panācis Žirū. Viņam izdevās pacelties uz otro un vēlāk arī pirmo vietu. Divus apļus pirms finiša Žirū motociklam radās tehniskas problēmas un nācās izstāties.

Finišu kā līderi sasniedza Bakss/Musē, otrie finišēja Vilemsens/Bakss, kuri startā bija nokļuvuši vadībā, kamēr trešajā vietā atkal ierindojās Hermanss/Van Gālens. Pirmo piecinieku noslēdza brāļi Čermaki, kā arī mājinieki Andijs Burglers un Martins Betšarts.

Tāds pats punktu izkārtojums arī Šveices posma kopvērtējumā - Baksam uzvara, Vilemsenam otrā vieta, bet Hermanss tika pie trešās pozīcijas. Žirū un Mucenieks pēc neveiksmes summā ieņēma devīto vietu, bet desmitie šo posmu pabeidza Daiders ar Stupeli, kuri braucienos izcīnīja desmito un devīto pozīciju.

Šie notikumi tuvu titulam nostādījuši Etjēnu Baksu un Nikolā Musē, kuri šobrīd jau par 30 punktiem apsteidz Valentīnu Žirū un Elviju Mucenieku. Divus posmus pirms sezonas beigām septītie ir Jānis Daiders ar Kasparsu Stupeli.

Jāpiemin, ka Haralds Kurpnieks šo posmu izlaida, un viņa pilots Marvins Vanlušens startēja kopā ar Patriku Šneideru, izcīnot vien 19. vietu. Vanlušena ekipāža kopvērtējumā ir astotā.

Pasaules čempionāta priekšpēdējais, 13. posms notiks 10. septembrī Vācijā, Rudersbergas trasē.

Šveices PČ posma kopvērtējums

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Etjēns Bakss/Nikolā MusēNL-FWSP/Zabel47
2.Daniels Vilemsens/Robijs BakssNL-NLWSP/Zabel40
3.Koens Hermanss/Kenijs van GālensNL-NLVMC/Zabel40
4.Tomass Čermaks/Ondrejs ČermaksCZ-CZWSP/MEGA34
5.Andijs Burglers/Martins BetšartsCH-CHWSP/KTM30
6.Brets Vilkinsons/Džošs ČemberleinsGB-GBWSP/Zabel30
7.Stjuarts Brauns/Džo MilardsGB-GBWSP/Zabel27
8.Julian Veldmans/Bens van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna25
9.Valentīns Žirū/Elvijs MucenieksF-LVWHT/Husqvarna25
10.Jānis Daiders/Kaspars StupelisLV-LVVMC/Zabel23

PČ kopvērtējums pēc 12. posma

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Etjēns Bakss/Nikolā MusēNL-FWSP/Zabel495
2.Valentīns Žirū/Elvijs MucenieksF-LVWHT/Husqvarna465
3.Daniels Vilemsens/Robijs BakssNL-NLWSP/Zabel442
4.Koens Hermanss/Kenijs van GālensNL-NLVMC/Zabel338
5.Stjuarts Brauns/Džo MilardsGB-GBWSP/Zabel335
6.Tomass Čermaks/Ondrejs ČermaksCZ-CZWSP/MEGA329
7.Jānis Daiders/Kaspars StupelisLV-LVVMC/Zabel318
8.Marvins Vanlušens/Haralds KurpnieksB-LVVMC/Zabel282
9.Brets Vilkinsons/Džošs ČemberleinsGB-GBWSP/MEGA257
10.Julian Veldmans/Bens van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna242

, 2017-08-28 09:44, pirms 7 gadiem
Daideram problēmas ar startu....regulāri jāsāk no 15+ vietām kārpīties uz augšu... un šinī trasē kur ir ļoti daudz taisnu gabalu apdzīt ir grūti.... lai izdodas nofinišēt top 6 sezonas beigaas
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.