Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs: ''Rezultātu sabojāja saķeršanās ar Karro''

Krišs Upenieks

Šteinbergs: ''Rezultātu sabojāja saķeršanās ar Karro''
Ivo Šteinbergs
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Aizvadītajās brīvdienās Viļakā norisinājās Latvijas motokrosa čempionāta trešais posms, kurā piedalījās arī „CEC I.S Racing” komanda. Latvijas pierobežā komanda ieradās pilnā sastāvā, ieskaitot tās līderi MX1 klases braucēju Ivo Šteinbergu.

Braucējus un skatītājus abas dienas lutināja ar saulainu laiku un aizraujošiem braucieniem vairākās klasēs. Lielāko interesi kā jau allaž izraisīja MX1 klase, kurā tāpat kā pirms nedēļas „Ventbunkera” kausā uzvaras laurus plūca igaunis Prīts Ratseps. Šteinbergs divu braucienu summā ierindojās 6.vietā un atzina, ka sasniegtais rezultāts ir atbilstošs ieguldītajam darbam un šā brīža spējām.

„Lēnām, bet ar katru posmu eju uz priekšu. Nedaudz rezultātus sabojāja saķeršanās ar Matīsu Karro un tam sekojošais kritiens pirmā brauciena pirmajā aplī, bet ar ieņemto vietu (7.) esmu apmierināts,” saka Šteinbergs.
„Otrajā braucienā biju trešais, tad ceturtais, bet vēlāk noslīdēju uz sesto vietu, kurā arī finišēju. Pašreiz vēl neesmu gatavs trasē uzņemtajam ātrumam – sāku labi, bet organisms jūt, ka sevis izvēlēto tempu nespēju noturēt līdz galam. Tas saistīts ar to, ka pēdējā mēneša laikā neesmu regulāri trenējies, bet tam arī ir attaisnojoši iemesli. Galvā trasei izeju cauri, saprotu visas trajektorijas, taču maksimālajam ātrumam neesmu gatavs.”

„Uzskatu, ka rezultāti parāda objektīvu ainu un katrs ieņem vietu atbilstoši ieguldītajam darbam. Protams, nevar arī aizmirst par finansēm un katras komandas iespējām. Šogad mēs nevaram konkurēt komandu ieskaitē, bet, ja nākotnē spēsim rast finansējumu un piesaistīt vēl kādu labu braucēju, cīņa kopvērtējumā varētu būt sīvāka,” saka braucējs.

Paredzams, ka komandai šosezon vēl atlikuši trīs nopietni starti – divi „Superkausa” posmi Madonā un Brocēnos, kā arī noslēdzošais posms Latvijas čempionātā septembra sākumā Cēsīs.

„Gatavosimies šiem trīs posmiem un kā jau iepriekš teicu, katram no komandas dalībniekiem ir savi uzdevumi. Imants Lielaisramans 65 cm3 klasē apgūst braukšanu, Emīls Sigajevs kvadru 200 klasē aizvada pēdējo gadu un varētu pāriet uz lielākiem kvadracikliem, Rihards Bārenis savus labākos braucienus MX2 vēl nav aizvadījis, bet Gatim Būmanim šis ir pirmais nopietnais gads MX1 klasē. Tagad priekšā atkal lielāka pauze, bet atlikušajos posmos komanda būs ierindā,” piebilst Šteinbergs.

Visus rezultātus par LČ Viļakas posmu ir iespējams redzēt mājas lapā Event results - details - MYLAPS Sports Timing

Informāciju sagatavoja:
"CEC I.S. Racing" komanda.