Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kvadricikliste Monta Dišlere-Kirilko pārspēj puišus Latvijas kausa 4. posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvadricikliste Monta Dišlere-Kirilko pārspēj puišus Latvijas kausa 4. posmā
Foto: mxk.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. un 27.jūlijā Stelpes „Pīlādžu” mototrasē norisinājās 4. Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta posms. Divu dienu garumā mierīgo trases apkaimi pierībināja gan mazāko klašu motociklu skaņas, gan pieredzes bagātāko solo motociklu, kvadrociklu un blakusvāģu cīņās radītā rēkoņa. Spītējot karstajai saulei un sausumam, sportisti bija neapturami, rādot īstu meistarklasi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 26. un 27.jūlijā Stelpes „Pīlādžu” mototrasē norisinājās 4. Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta posms. Divu dienu garumā mierīgo trases apkaimi pierībināja gan mazāko klašu motociklu skaņas, gan pieredzes bagātāko solo motociklu, kvadrociklu un blakusvāģu cīņās radītā rēkoņa. Spītējot karstajai saulei un sausumam, sportisti bija neapturami, rādot īstu meistarklasi.

Sestdien trasē devās motokrosa jaunākā paaudze, kā arī pieredzes bagātākie kvadrociklu pārstāvji Q Pro klasē. Sportisti no agra rīta līdz pat vakaram rādīja sīvas, bet ļoti baudāmas cīņas, pierādot, ka latvieši var lepoties ar saviem braucējiem. Mazākajā – mx50 – klasītē nepārspēti palika tie paši trīs puiši, kas pirms nedēļas savu slavas mirkli piedzīvoja Holandes sacensībās, iekarojot visus trīs goda pjedestāla pakāpienus un saņemot balvas no paša MX2 čempiona Džefrija Herlinga. Tikai šoreiz puikas mazliet mainītās pozīcijās – 1.vieta talantīgajam K.A.Reišulim, 2.vieta J. Kubuliņam, bet 3.vieta R.Lūsim.

Unikāls notikums noteikti bija dāmas - Montas Dišleres – Kirilko - uzvara Q Iesācēju vidū, apdzenot daudzus stiprā dzimuma pārstāvjus. Šī bija pirmā reize, kad dāmai izdodas uzvarēt sacīkstēs pat puišu konkurencē, tādēļ, kāpjot uz goda pjedestāla, 2. un 3.vietas ieguvēji – Ričards Zālīte un Gints Augustinovičs - Montai par godu sarīkoja kārtīgu šampanieša lietu, sportistei projām dodoties pilnībā izmērcētai šampanietī.

Spēcīgākajā kvadrociklu klasē gaidīts viesis noteikti bija talantīgais Edgars Meņģelis, kuru Latvija redzam reti, mūsu valsts vārdu godam pārstāvot ārpus Latvijas robežām. Šis sportists, kā ierasts, dominēja pār saviem konkurentiem, rādot ļoti labu sniegumu un gūstot pārliecinošu uzvaru abos braucienos. Jāpiebilst, ka Meņģeli noteikti ieraudzīsim arī Eiropas čempionāta posmā Ķegumā 9. un 10.augustā.

Rezultāti

MX50 klasē par uzvarētājiem kļuva jau iepriekš minētie trīs talantīgie latviešu puikas – K.A Reišulis, J.Kubuliņš un R.Lūsis

MX65 klasē uz koda pjedestāla kāpa trīs dažādu valstu pārstāvji, taču pirmā vieta mūsu meistarīgajam Kristiānam Freimanim. Līdzvērtīgs konkurents, kurš kāpa arī uz 2.goda pjedestāla pakāpiena bija Igaunijas pārstāvis Jorgen Matthias Talviku, bet trešā vieta baltkrievu braucējam Artisom Sazanavets.

A16+ klasē lielā cīņa risinājās starp Didzi Gorbenko un Andri Štendenbergu, taču uzvaras laurus tomēr plūca Gorbenko, savu konkurentu atstājot otrajā vietā. Pārliecinoša trešā vieta Raivim Elksnim.

A25+ klasē pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Gatis Būmanis, taču 2.un trešās vietas īpašniekiem gan nācās pacīnīties, rezultātā 2.vieta Valdim Seratinskim, bet 3.vietā Raivis Siks.

A30+ klasē pirmā vieta lietuvietim Egidijus Karaliunas, 2.vietu izcīnīja Gatis Būmanis, bet 3.vietā Didzis Gorbenko
Straujajā MX125 klasē uzvaras laurus plūca mūsu kaimiņu, igauņu sportists Rait Kaimer, otro vietu pārliecinoši izcīnīja Ingars Asma, bet trešajā vieta Arnolds Sniķers.

Q50 klasītē par pārliecinošu uzvarētāju kļuva Kristiāns Stoļarovs, otrā vieta igaunim Tanel Podra, bet trešā vieta Markusam Augustovskim.

Q100 klasē pirmā vieta abos braucienos un arī kopvērtējumā Laurim Eizānam. 2.vieu izcīnīja Atis Breds, bet trešais Artūrs Baltgalvis.

Q200 klasē uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena kāpa spēcīgais Igaunijas sportists Kevin Saar, otrā vieta mūsu Emīlam Sigājevam un trešā Matīsam Palēvicam.

Bērnu b/v klasē kā ierasts startēja divas Latvijas mazās ekipāžas. Pirmo vietu izcīnīja brāļi Tikali, bet otro vietu ieņēma mazie dvīņubrāļi Lielbārži, kuri pirmajā braucienā pamatīgi sabiedēja līdzjutējus, piedzīvojot kritienu. Taču ar puikām viss kārtībā – neliels nobrāzums, taču smaids sejās sejā un dalība 2.braucienā.

Q Iesācēju klasē par uzvarētāju kļuva Monta Dišlere – Kirilko. 2. vietā Ričards Zālīte, bet 3.vietas ieguvējs Gints Augustinovičs .

Q Veterānu vidū par uzvarētāju kļuva Kirilko ģimenes galva – Jānis Kirilko. Otrajā vietā ierindojās Eduards Krumplevskijs, bet trešais Artis Treijs.

Q Amatieru klasē pirmā vieta Jānim Sladavam, otrā vieta Edgaram Ponikarcikam, bet trešā vieta Edgaram Bajinskim.

Visbeidzot spēcīgā Q Pro klase, kurā pārliecinošus uzvaras laurus plūca pats Edgars Meņģelis, konkurentiem neatstājot nekādas cerības. Otrajā vietā igauņu braucējs Sten Jupashevski, bet trešajā vietā Jānis Saldavs.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija