Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro pasaules čempionāta kopvērtējumā pakāpjas jau uz 13.vietu

Karro pasaules čempionāta kopvērtējumā pakāpjas jau uz 13.vietu
Matīss Karro
Foto: Wilvo Forkrent KTM

Kārtējās lieliskās sacīkstes pasaules motokrosa čempionātā aizvadījis latviešu motosportists Matīss Karro, kurš Čehijas posmā divu braucienu summā izcīnīja augsto desmito vietu.

Kvalifikācijā Karro uzrādīja 11.ātrāko laiku, lai arī braucienā tika piedzīvots neliels kritiens. Pirmajā braucienā mūsu sportists finišēja 12.vietā, bet otrajā tika izcīnīta desmitā vieta, kas divu braucienu summā otro posmu pēc kārtas deva augsto desmito vietu.

„Uz Čehijas posmu devos ar vienu domu – nepieļaut rupjas kļūdas, lai neiedzīvotos savainojumos, jo šeit trase bija cieta, slidena un bīstama. Šī nebija mana mīļākā trase, taču, beidzoties sacensībām, biju pārsteigts par to, cik labi man tomēr šeit gāja,” stāsta Matīss Karro, kurš pasaules čempionātā startē ar MX Moduls komandas atbalstu.

„Kvalifikācijā izdevās starts, jo aizgāju kā otrais. Jau pirmajā aplī mēģināju apdzīt līderi, taču aizķēros aiz viņa un apgāzos. Turpināju no beigām, taču bija labs ātrums, kas ļāva aizcīnīties līdz 11.vietai, par ko biju priecīgs.”

„Pirmajā braucienā pēc starta turējos ap desmito vietu. Ātrums bija, taču veikt apdzīšanu neizdevās, jo bija sarežģīti apstākļi. Lai arī kā mēģināju apdzīt priekšā braucošo, tas man neizdevās, kas mani izsita no ritma, tāpēc zaudēju vēl pāris pozīcijas un beigās finišēju 12.vietā. Otrais brauciens bija daudz labāks, jo pusi no tā turējos ap sesto vietu. Gribēju apdzīt piektajā vietā esošo braucēju, taču tas neizdevās. Tajā brīdī daudzi cīnījāmies par labākām vietām, taču beigās atkritu uz desmito vietu. Lai arī beigās paliku desmitais, ar rezultātu esmu apmierināts,” braucienus komentē Karro.

„Divu braucienu summā izcīnīju desmito vietu, ar ko esmu ļoti apmierināts. Kārtējās veiksmīgās sacīkstes, kas tagad kopvērtējumā ļauj pakāpties jau uz 13.vietu. Paldies faniem un MX Moduls par atbalstu,” nobeidz Karro, kurš trīs posmus līdz sezonas beigām kopvērtējumā ieņem 13.vietu. No 12.vietas Matīss atpaliek tikai desmit punktus.

Nākamais posms 3.augustā notiks Beļģijā.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis