Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Markesu neviens neaptur arī Nīderlandē - astotā MotoGP uzvara pēc kārtas

Markesu neviens neaptur arī Nīderlandē - astotā MotoGP uzvara pēc kārtas
Marks Markess
Foto:AP/Scanpix

MotoGP astotajā posmā Nīderlandē savu dominanci turpinājis spānis Marks Markess, svinot jau astoto uzvaru pēc kārtas un atkārtojot motobraucēju pasaules leģendas Džakomo Agostini pirms 43 gadiem uzstādīto rekordu.

Atšķirībā no citiem MotoGP posmiem, šoreiz uzvarētājs tika noskaidrots jau sestdienā. Vakardienas kvalifikācijā spāņu motobraucēja Marka Markesa septiņus posmus ilgo dominanci pārtrauca viņa tautietis Aleikšs Espargaro, taču šodienas starts aizkavējās nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Taču nekas no augstāk minētā nekavēja Markesu ātri pārņemt vadību un izcīnīt astoto uzvaru pēc kārtas. Viņš atkārtojis Džakomo Agostīni 1971. gadā iespēto, uzsākot sezonu ar astoņām uzvarām pēc kārtas.

Otrajā viņš atstāja Andrea Dovizioso, kurš startēja no septītās pozīcijās, savukārt trešais palika Dani Pedrosa. Pedrosa līdz ar to kopvērtējumā panācis Valentīno Rosi (šodien piektā vieta), kuri abi nu dala otro vietu. Pārliecinošs līderis, protams, ir Markess, kura pārsvars sasniedzis jau 72 punktus. Līdz titula nodrošināšanai gan vēl patālu, jo jāaizvada 10 posmi, kurā katrā var nopelnīt 25 punktus.

Markess MotoGP debitēja tikai pagājušajā gadā un uzreiz kļuva par čempionu, uzstādot vairākus rekordus. No 34 sacīkstēm, kurās viņš piedalījies, Markess triumfējis 22(!) un tikai divreiz nav ierindojies pirmajā trijniekā, turklāt viņam tikai nesen apritēja 21 gads.

MotoGP, 8. posms, Nīderlande

V.SportistsValstsLaiks
1.M. MarkessSpānija43'29.95
2.A. DoviziosoItālija+6.7
3.D. PedrosaSpānija+10.7
4.A. EspargaroSpānija+19.1
5.V. RosiItālija+25.8
6.A. IanoneItālija+29.0

Kopvērtējums

V.SportistsValstsPunkti
1.M. MarkessSpānija200
2.V. RosiItālija128
3.D. PedrosaSpānija128
4.A. DoviziosoItālija91
5.H. LorencoSpānija81
6.A. EspargaroSpānija67

Izmantotie resursi:
motogp.com · Lorenzo opens up to After...


, 2014-06-28 17:36, pirms 10 gadiem
Mjā, tādi talanti-"zelta gabaliņi" laikam dzimst reizi 20-30 gados! un tas ir ne tikai motogp, bet sportā kopumā
, 2014-06-28 17:57, pirms 10 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Mjā, tādi talanti-"zelta gabaliņi" laikam dzimst reizi 20-30 gados! un tas ir ne tikai motogp, bet sportā kopumā
Es nepiekrītu, ka Markess ir zelta gabaliņš, jo ar līdzīgu tehniku Moto2 zaudēja Bralam.
Tas, ka viņš Honda potenciālu izmanto tuvu 100% nav apstrīdams, jo brauc daudz labāk par Pedrosu, kurš manos ieskatos ir mīkstais.
.
Bet neskatoties uz visu, šobrīd karstākais un labākais braucējs ir Rossi, jo savā vecumā iekabināt Lorenco pierāda meistara kvalitāti izspiest 125% no tā hlama kuru ražo Yamaha - 100% tiek paņemti no moča un riepām, pa virsu tiek pievienoti 10 procenti Rossi spējas valdīt ar pieredzi un vēl pāri visam 15% bremzēt kā izpletnim. Noteikti varētu vēl 5% iedot fanu dotu uzkurinājumu, kas palīdz Rossi vēl braukt MotoGP.
Un kā meistars Rossi ir labāks par Šumakeru, jo arī ar vājāku moci braucot, visi baidās no Rossi, jo var izšaut jebkurā brīdī un jebkurā laikā. Kad Rossi aiziet širmis ciet, ir uzvara vai kritiens.
Šumakers uzvarēja tikai ar pārāku tehniku. Līdzīki kā Feteļš.
, 2014-06-28 18:15, pirms 10 gadiem
Tas, ka Rossi ir neapstrīdams talants-"zelta gabaliņš", ir visnotaļ skaidrs, kaut Lorenco iepriekšējās sezonas no Yamaha spieda vairāk. Katrā ziņā visu cieņu Doktoram, bet nu arī viņam 8.tituls šķiet tiešām mission impossible, kaut arī šosezon jau tuvāk. Par Pedrosu - gan jau Honda labāk zina, kāpēc viņu komandā ir Pedrosa un nemeklē apstiprinājumu baumām aizvadītajā gadā, ka Rossi varētu atgriezties pie viņiem.
, 2014-06-28 18:26, pirms 10 gadiem
liekās,ka autors jau kuro reizi pašu sacīksti nemaz neskatās. Manuprāt, ir aplami uzrakstīt, ka Markess ātri pārņema vadību, ja pusi sacīksti viņš bija otrajā vietā un atpalika kādas 3sec no Dovizioso. Apdzina pateicos tikai tam, ka Ducati varēja izmantot mīkstākā sastāva riepas,kuras līdz beigām vairāk nestrādāja tik labi un Markesa videjā sastāva riepas protams izvilka.
Autors arī ir aizmirsis minēt,ka Rossi vai Yamaha kļūdijās ar to, ka Rossi iesildošā apļa laikā mainīja moci uz lietus riepām un startēja no boksiem. Būtu viņš vienīgais palicis ar slikiem, tad šaubos,ka būtu pārējiem cerība, jo trase jau palika sausa apmēram 8 aplī. Kā arī autors vispār nav minējis to, ka visi mainīja močus, jo lietus tomēr nebija. Pie moču maiņas daudz zaudēja Lorenzo, jo vienu apli par daudz nobrauca ar lietus riepām.
Kā arī Rossi lielāko sacīkstes daļu uzrādīja stabilitātes ziņā ātrākus apļa laikus par visiem pārējiem, pats nesekoju apļa laikiem līdzi,bet komentētāji teici, ka esot aplī 0,4sec ielicis vienu brīdi visiem, tad laikam noķēra tos 4 braucējus, kas cīnijās par 5.vietu.

Karoč, es uzskatu, ka šajā portālā nav jēgas lasīt neko par šo sporta veidu,jo autors laikam raksta tikai lai nopelnītu kādas kapeikas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-29 00:32, pirms 10 gadiem
Šajā visā tikai Spānija, Itālija, Spānija, Itālija... Ieskaitot Markesu un Rosi, dažādi vēži 2 veidu kulītēs... Paretam kāds cits iepeld. Apnīk šie dienvidnieku cīkstiņi...
, 2014-07-02 21:40, pirms 10 gadiem
Paga, paga... un kā tad Stounera sniegums un pirms Rossi Duens? Nav tik traki. Šobrīd gan tā tendence tāda ir, tas gan.
denebs rakstīja: Šajā visā tikai Spānija, Itālija, Spānija, Itālija... Ieskaitot Markesu un Rosi, dažādi vēži 2 veidu kulītēs... Paretam kāds cits iepeld. Apnīk šie dienvidnieku cīkstiņi...
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.