Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Otrajā braucienā pat bijām vadībā, bet konkurenti izrādījās ātrāki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Otrajā braucienā pat bijām vadībā, bet konkurenti izrādījās ātrāki"
Hendrikss/Mucenieks
Foto: DV RACING PICS

Pirmdien Nīderlandē norisinājās pasaules čempionāta blakusvāģiem 6. posms. Aizvadot pirmās sacensības smilšu trasē Elvijam Muceniekam un Janam Hendriksam izdevās iegūt 2. vietu dienas kopvērtējumā un pakāpties uz kopvērtējuma 3. vietu.

Sestdien kvalifikācijas braucienus aizvadīja tikai viena grupa, jo sacensībām pieteikušās bija tikai 29 blakusvāģu ekipāžas. Elvijam ar Janu izdevās uzrādīt 4. ātrāko apļa laiku, iegūstot labu vietu pie starta svētdienas sacensībās.

Svētdien abi braucieni aizvadīti veiksmīgi, otrā brauciena sākumā atrodoties arī līderu pozīcijā. Abi braucieni noslēgti 3. vietā, kas ļāva Elvija un Jana ekipāžai dienas beigās kāpt uz pjedestāla 2. pakāpiena, piekāpjoties vienīgi Baksa un Stupeļa ekipāžai, izcīnot Latvijai dubultuzvaru.

Elvijs par sacensībām:

”Šis mums bija pirmās sacensības šogad smilšu trasē. Sestdien treniņos negāja kā gribētos un tikai 9. starta vieta kvalifikācijas braucienam. Kvalifikācijas braucienā starts padevās labi un visu braucienu cīnījāmies par trijnieku ar Brauna un Čemberleina ekipāžu. Finišā tomēr nācās piekāpties un samierināties ar 4. vietu.

Svētdiena mums sanāca brīva un abi finālbraucieni norisinājās pirmdien. Starti abos braucienos padevāss labi un tā arī finišējām abus braucienus. 2. braucienā vienu brīdi atradāmies līdera pozīcijā, bet tomēr konkurenti izrādījās nedaudz ātrāki.

Sajūtas ir ļoti labas un Stelpes posmā ceram uz Top 3, jo tā ir mana mājas trase.”

Pateicoties izcīnītajai 2. vietai Nīderlandē, Jans un Elvijs ir pakāpušies uz čempionāta kopvērtējuma 3. vietu, no 2. vietas atpaliekot par 21 punktu. Nākamais Pasaules čempionāta posms tepat Latvijā, kad 6. un 7. jūnijā Pasaules ātrākās blakusvāģu ekipāžas cīnīsies par pjedestāla augstāko pakāpienu Stelpes trasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99