Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Elvijs Mucenieks: "Vairākas reizes nācās apstāties, jo redzamība bija nulle"

Juris Grīns
Juris Grīns

Elvijs Mucenieks: "Vairākas reizes nācās apstāties, jo redzamība bija nulle"
Foto: Ju-Mx Photo

Motokrosa komandas "x99/Slīterāni" sportisti paspējuši startēt vairākos nacionālajos čempionātos – Francijā, Vācijā un Lietuvā. Tika izcīnītas uzvaras, bet kādam pavisam nedaudz pietrūka, lai kāptu uz kāda no pjedestāla pakāpieniem.

23. aprīlī norisinājās Francijas čempionāta trešais posms blakusvāģiem, kurā par čempionu titulu cīnās Elvijs Mucenieks ar Valentīnu Žirū. Braucienos izcīnot 2., 1. un 1. vietu, vīriem ļāva kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. „Trešais posms bija cietā un putekļainā trasē. Putekļu dēļ nepadevās pirmā brauciena starts, kā arī vairākkārt nācās apstāties, jo redzamība bija nulle. Drošības apsvērumu dēļ, otrā apļa finišu sasniedzām vien 15. pozīcijā. Tas deva lielāku asumu un vēlmi panākt konkurentus un ar 20 minūtēm + 2 apļiem pietika, lai mēs spētu finišēt otrajā vietā. Atlikušajos braucienus spējām finišēt pirmie, kas deva uzvaru dienas kopvērtējumā.” stāsta Elvijs.

Kamēr Elvijs ar Valentīnu cīnījās ar putekļiem Francijā, tikmēr Lauris Daiders ar Kristofu Santermansu iekaroja Vācijas trasi. Arī viņus trasē sagaidīja sausums, taču ar apņēmību un cīņu, divu braucienu summā izdevās izcīnīt uzvaru.

Paralēli sacensībām Francijā un Vācijā, tepat kaimiņos tika dots starts Lietuvas motokrosa čempionātam. Q Pro klasē startēja Kristaps Veinbergs, izcīnot 3. vietu kopvērtējumā, savukārt visnotaļ interesantas sacensības aizvadīja Uvis Vasiļenko pirmo reizi braucot kopā ar savu jauno līdzbraucēju – Kostas Beleckas. Rezultāts visnotaļ pārsteidzošs un iepriecinošs – 4. vieta.

„Kamēr Kaspars atrodas „remontā”, šoreiz izpalīdzēja un nenobijās blakusvāģu līdzbraucējs no Lietuvas – Kostas Beleckas. Man šis bija trešās sezonas sākums, viņam – 2., abi zaļi gurķi! Kopā ar Kostas pirms sacensībām nebijām braukuši nevienu minūti. Kvalifikācijā vajadzēja ātri sadraudzēties 15 minūšu laikā, kas rezultējās ar 7. labāko apļa laiku. Pirmajā braucienā padevās labs starts un atradāmies 4. pozīcijā, taču priekšā krita vairākas ekipāžas kā dēļ nedaudz „iesprūdām” un atkritām aiz labāko desmita. Kārtīgā cīņā finišu tomēr spējām sasniegt atrodoties 6. vietā. Otrajā braucienā diemžēl pēdējā aplī zaudējām 3. pozīciju un finišējām ceturtie, taču kopvērtējumā izcīnījām 4. vietu. Pēc veiksmīga starta nolēmām braukt kopā arī Latvijas čempionāta 1. posmā Aizputē!” stāsta Uvis.

Uz Lietuvu bija devies arī Kārlis Alberts un Jānis Mārtiņš Reišuļi. MX65 klasē Jānim izdevās izcīnīt vietu uz pjedestāla 3. pakāpiena, savukārt Kārlim pietrūka pavisam nedaudz, ar vienādu punktu skaitu kā 3. vietai, ierindojoties 4. pozīcijā.

Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Aizputē, kur norisināsies pirmais Latvijas čempionāta posms kvadricikliem un blakusvāģiem un otrais posms solo motociklu klasēm. Savukārt uz Vācijas ADAC MX Masters otro posmu revanšēties dosies Kārlis Alberts Reišulis.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99