Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Neesmu gatavs cīņai par uzvarām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Neesmu gatavs cīņai par uzvarām"
Horhe Lorenso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Trīskārtējais MotoGP čempions Horhe Lorenso, sezonas pirmajā posmā Katarā guvis 11. vietu, atzīst, ka sacensībās bijis pārāk lēns un šobrīd nav gatavs iesaistīties cīņā par uzvarām.

Deviņas sezonas Lorenso startēja ar "Yamaha" motocikliem, un šīs viņam bija pirmās sacīkstes "Ducati" rūpnīcas komandas sastāvā. Startējis no 12. pozīcijas, vienubrīd sportists bija pacēlies līdz devītajai vietai, bet sacīkšu izskaņā atkal pāris vietas pazaudēja un finišēja vienpadsmitais.

"Starts man padevās ļoti labs, biju aiz Pedrosas un Rosi," skaidro Lorenso. "Ja ceturtajā līkumā nebūtu izbraucis no trases, varbūt sākumā spētu viņiem sekot, vismaz līdz sacīkšu vidusdaļai. Protams, visu sacīkšu laiku tempu noturēt nebiju spējīgs, jo, kad sāka dilt aizmugurējā riepa, vairs nespēju iebraukt vienā minūtē un 56 sekundēs. Arī sākumā to nespēju, biju sekundi vai divas lēnāks, bet, kad riepas uzsila, jau varēju to izdarīt. Ar šādu apļa laiku veicu piecus vai sešus apļus, biju tuvu un gandrīz pat ātrāks par vadošajiem braucējiem. Tajā pašā laikā daudzos brīžos sacīkstēs biju lēnāks, tādēļ nespēju finišēt viņiem tuvāk. Apstākļi nenāca par labu, tomēr godīgi jāatzīst, ka šobrīd vēl neesmu gatavs cīnīties par augstākajiem rezultātiem."

Kamēr Lorenso klājās grūti, viņa komandas biedrs Andreā Dovicozo aizvadīja sīvu cīņu par uzvaru ar "Yamaha" braucēju Maveriku Vinjalesu, finišējot otrajā vietā. Lorenso atzīst, ka Doviciozo ir daudz lielāka pieredze ar "Ducati" motocikliem, kas devis ievērojamu labumu, sevišķi brīdī, kad riepas bija nodilušas.

"Viņš startēja dažas rindas augstāk nekā es, kas, protams, palīdzēja," saka Lorenso. "Viņš nepieļāva tādu kļūdu kā es, tāpēc nezaudēja sekundes jau pašā sākumā, un viņam ir lielāka pieredze, sevišķi, braucot ar vecām riepām. Kad aizmugurējā riepa kļūst nodilusi, viņš spēj pabraukt labāk, iespējams, vairāk lietojot aizmugurējās bremzes vai izmantojot tās savādāk nekā es."

Pirms nākamā MotoGP posma, kas aprīlī notiks Argentīnā, "Ducati" komanda ieplānojusi privātu testu sesiju Heresas trasē. Tajā pašā laikā Lorenso atzīst, ka viņam pašam ir jāmainās kā braucējam.

"Domāju, ka šajā reizē parādījām sevi no sliktākas puses nekā esam," saka spānis. "Mēs neesam tik vāji. Mēģināju izdarīt visu iespējami labāk, bet reizēm tas nāk par sliktu. Sacīkstes neizdevās labas, jo bija kļūdas, slikti izjutu motociklu. Mēģinājums izdarīt visu labi šoreiz beidzās ar 11. vietu un uzvarētājam zaudētām 20 sekundēm."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...