Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kračlovam smaga avārija, lauzta kāja un "MotoGP" sezona beigusies

Kračlovam smaga avārija, lauzta kāja un "MotoGP" sezona beigusies
Kels Kračlovs. Foto: motogp.com

Piektdien Austrālijas "MotoGP" posma treniņbraucienos smagu kritienu piedzīvoja britu motosportists Kels Kračlovs, kurš ir guvis traumu, līdz ar to sezonu viņam noslēgusies priekšlaicīgi.

"LCR Honda" komandu pārstāvošais Kračlovs negadījumu piedzīvoja pirmajos treniņbraucienos, kad pie ātruma aptuveni 220 km/h krita Filipailendas trases pirmajā līkumā.

Ar ātrās palīdzības auto sportists sākotnēji tika nogādāts trases medicīnas centrā, kur viņam tika konstatēts kājas lūzums. Pēc tam ar helikopteru Kračlovs tika aiztransportēts uz slimnīcu Melburnā.

Šorīt cietušajam tika veikta pirmā operācija stilba kaulam. Zināms arī, ka tā nebija vienīgā nepieciešamā operācija, taču pagaidām piecas dienas nāksies atpūsties, pirms ārsti veiks nākamo izmeklēšanu. Zināms, ka lauzta ir arī potīte, ko vajadzēs operēt.

Kračlova ģimene no Eiropas jau devusies ceļā uz Austrāliju, lai būtu klāt ar sportistu Melburnā, kur viņš pavadīs vēl vismaz divas nedēļas.

Visai droši var teikt, ka sezonas pēdējos divos posmos Kračlovs nepiedalīsies, turklāt iespējams, ka uz motocikla viņš atkal varēs sēsties vienīgi nākamgad, kad notiks 2019. gada pirmssezonas testi. Šobrīd kopvērtējumā viņš ierindojas augstajā piektajā pozīcijā.

Tiek ziņots, ka aizvietot Kračlovu "LCR Honda" sastāvā atlikušajos posmos varētu Stefans Bradls.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.