Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Stelpes posmā izšķirsies pasaules čempionāta liktenis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Stelpes posmā izšķirsies pasaules čempionāta liktenis"
Foto: Daniel Waidner

Etjēna Baksa blakusvāģu motokrosa ekipāžas kantētājs Kaspars Stupelis uzskata, ka palikušas visai mazas izredzes šogad izcīnīt titulu pasaules čempionātā, tomēr lielāka skaidrība varētu būt pēc šīs nedēļas nogalē Stelpē gaidāmajām cīņām.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Bakss/Stupelis šobrīd ieņem trešo vietu, no līderiem Marvina Manlušena un Bena van den Bogārta atpaliekot jau 87 punktus, bet otrajā vietā esošie Kēns Hermanss un Nikolā Musē ir 21 punktu priekšā. Atlikušo trīs sezonas posmu laikā matemātiski iespējams gūt vēl 150 punktus, līdz ar to izmaiņas ir iespējamas.

"Sezonas mērķis nebija būt pirmajā trijniekā, gribējām būt uzvarētāji, bet ir bijuši dažādi klupšanas akmeņi," stāsta Stupelis. "Kā es saku, pēc Stelpes posma viss būs skaidrs, jo būs atlikuši vairs tikai četri braucieni, kuros varēs iegūt simts punktus. Pagaidām izskatās, ka otrā vieta ir maksimums, ko varam izcīnīt, lai gan vēl pagaidām neviens par čempionu kronēts nav."

Pasaules čempionāta sezonas pirmajā posmā Holandē ekipāža piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā tika gūtas traumas, tomēr jau divas nedēļas vēlāk Francijā sportisti, vēl nebūdami 100% veseli, jau stājās uz starta. Arī trešajā posmā Ukrainā pēc kritiena tika gūti savainojumi, līdz ar to pagāja laiks, kamēr Bakss ar Stupeli atkal varēja būt optimālā fiziskajā kondīcijā.

Stupelis nenoliedz, ka viņa karjera pamazām tuvojas beigām, lai gan vēl vismaz dažas sezonas varētu turpināt startēt. Tas gan atkarīgs no dažādiem faktoriem - vai būs labs pilots, ar ko var uzvarēt, un, vai viss būs kārtībā ar veselību.

"Vēl man ir šī dzirkstele, ļoti gaidu nedēļas nogali," saka Kaspars, gan vēl nespējot pateikt, vai arī nākamgad startēs kopā ar Baksu. "Ar Etjēnu mēs esam līdzīgi domājoši, nekad nedomājam padoties un atdodam sevi visu. Pēc šogad piedzīvotajām neveiksmēm, pēc kurām spējām piecelties, ļoti gribētos, lai mums tiktu dota vēl viena iespēja. Ticu, ka mūsu saderība ir diezgan laba."

Sportists atzīst, ka ļoti labi pēdējā laikā sevi pieteikuši gados jaunie braucēji, tādi kā pašreizējais sezonas līderis Manlušens, arī Hermanss un Julians Veldmans, kuriem visiem ir tikai ap 20 gadiem. Šogad pārsteidzis arī igauņa Kerta Varika un latvieša Laura Daidera duets, kas sacīkstēs cīnās par augstākajām vietām un kopvērtējumā ir stabili vadošajā sešiniekā.

"Variks šogad noteikti pārsteidz," stāsta Stupelis. "Manuprāt, lielu plusu šeit iedevis Lauris, jo atšķirībā no Haralda Kurpnieka un arī manis, viņam ir labas tehniskās zināšanas, viņš zina, kā noregulēt motociklu, vienmēr tajā ir ļoti iedziļinājies. Kā redzams, Variks šogad var uzrādīt labu ātrumu, lai gan šobrīd viņam ir trauma - salauzti pirkti, tāpēc jābrauc ar sāpēm."