Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieka ekipāža PČ posmam Francijā iesildās ar uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieka ekipāža PČ posmam Francijā iesildās ar uzvaru
Žirū un Mucenieka ekipāža
Foto: blockypics.be

Kārtējās sacensības Francijas čempionātā aizvadījusi Valentīna Žirū un Elvija Mucenieka ekipāža, izcīnot pārliecinošu uzvaru visos braucienos, un tādā veidā iesildījusies blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta posmam, kas jau šajā nedēļā notiks turpat Francijā.

Francijas čempionāta sestā posma sacensības tika aizvadītas Šampdelukas trasē. Žirū un Mucenieks nepārspēti palika visos trīs finālbraucienos, konkurentus uzveicot pārliecinoši.

Pirmajā braucienā viņiem vistuvāk finišēja Bastjens Tomass un Nikolā Tomass, kuri atpalika 47 sekundes, otrajā braucienā aiz uzvarētājiem palika Arturs Barats un Hugo Barats, zaudējot 26 sekundes, kamēr trešajā braucienā otro vietu guva Deivijs Sanderss un Eduards Soenenss, kuri finišu sasniedza pēc 13 sekundēm.

Posma kopvērtējumā Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks nopelnīja 75 punktus un pārliecinoši uzvarēja. Tuvākie sekotāji trīs braucienu summā viņiem bija Arturs Barats un Hugo Barats, kuri atpalika 17 punktus, bet trešajā vietā ierindojās Kristofs Kušs un Maksims Kušs, kuri uzvarētājiem zaudēja 24 punktus.

Francijas čempionātā vēl atlikuši divi posmi, viens no kuriem notiks jūlijā, bet otrs - septembrī. Kopvērtējumā Žirū un Muceniekam šobrīd 37 punktu pārsvars pār otrajā pozīcijā esošajiem Bastjenu Tomasu un Nikolā Tomasu, kamēr Genadijs Avrejs un Džonijs Badairs zaudē jau 67 punktus, ieņemot trešo vietu. Nākamās sacīkstes 22. un 23. jūlijā Ahunes trasē.

Tikmēr pasaules čempionātā Žirū/Mucenieka ekipāža ieņem otro pozīciju, 13 punktus atpaliekot no Etjēna Baksa un Nikolā Musē, kamēr desmit punktus aizmugurē seko Daniels Vilemsens un Robijs Bakss. Tieši Žirū dzimtenē Francijā notiks sezonas nākamās sacensības, kad jau šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūlijā braucēji pulcēsies Ifendikas trasē.

Francijas čempionāta 6. posma kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Žirū/Mucenieks75
2.Barats/Barats58
3.Kušs/Kušs51
4.Sanderss/Soenenss47
5.Reimons/Markuī45
6.Bušers/Žajets42

Francijas čempionāta kopvērtējums pēc 6. posma

VietaEkipāžaPunkti
1.Žirū/Mucenieks338
2.Tomass/Tomass301
3.Avrejs/Badairs271
4.Barats/Barats265
5.Hamārs/Vilains255
6.Sanderss/Soenenss228