Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess pamazām zaudē cerības uz titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess pamazām zaudē cerības uz titulu
Marks Markess
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Trīskārtējais MotoGP čempions Marks Markess atzīst, ka "Honda" motocikls šobrīd konkurentiem sāk ievērojami zaudēt veiktspējas ziņā, līdz ar to spānis pat izteicies, ka drīzāk cer uz panākumiem nākamajā sezonā.

Sacensībās Nīderlandē, Asenes trasē Markess finišēja trešais, sīvā cīņā pārspējot Kelu Kračlovu un sezonas līderi Andreā Doviciozo. Lai gan Markess kopvērtējumā ir ceturtais un Doviciozo zaudē tikai 11 punktus, sportists atzīst, ka "Honda" diez vai šosezon izcelsies ar tik būtiskiem uzlabojumiem, lai tas palīdzētu noturēties cīņā par uzvarām.

"Es negaidu lielus uzlabojumus pirms nākamā gada," spiests atzīt Markess. "Centīšos tikt galā ar šo situāciju labākajā iespējamajā veidā un tad jau redzēsim, cik laba mums izvērsīsies nākamā sezona."

Markess sūdzējies, ka "Honda" motociklam ir nepietiekams paātrinājums, ko nākas kompensēt ar lielu riskēšanu bremzēšanas laikā. Iespējams, tieši tā izskaidrojams, kāpēc sportists pirmo astoņu posmu laikā piedzīvojis jau 13 kritienus.

Tikmēr "Yamaha" komanda uz posmu Asenē bija sarūpējusi jaunas šasijas. Valentino Rosi spēja izcīnīt uzvaru, kamēr Maveriks Vinjaless piedzīvoja kritienu, zaudējot vadību sezonas kopvērtējumā. Pirms tam šīs šasijas komanda bija izmēģinājusi testos Spānijā.

"Arī mums bija testi Montmelo trasē, bet mēs neizmēģinājām neko jaunu, jo nekā tāda mums šobrīd nav," atklāj Markess. "Uzlabojumi gaidāmi šovasar uz posmu Brno, tad redzēsim, vai tie kaut ko dos. Pagājušajā nedēļā jau piektdien, braucot aiz Valentino Rosi, secināju, ka viņi izmanto jaunu šasiju, jo viņš brauca atšķirīgi. Viņi ir spējuši uzlabot sniegumu līkumu ieejās."

Atgādinām, ka Markess par MotoGP čempionu kļuva pērn, kā arī 2013. un 2014. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...