Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Pēc sliktā starta jau pirmajos apļos zaudēju daudz enerģijas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Pēc sliktā starta jau pirmajos apļos zaudēju daudz enerģijas"
Pauls Jonass Ottobiano trasē
Foto: mxgp.com

Motosportists Pauls Jonass atzīst, ka pasaules motokrosa čempionāta posmā Itālijā, Ottobiano trasē aizvadītās nedēļas nogalē nav juties ērti, tādēļ rezultāts pirmajā braucienā nebija tik labs kā varēja cerēt.

Startā atkritis aiz pirmā desmitnieka, Jonass pirmo braucienu Lombardijas Grand Prix izcīņā pabeidza sestajā vietā, tomēr tad spēja uzvarēt otrajās sacīkstēs, ieņemtot otro vietu posma kopvērtējumā. "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists atzīst, ka šajā trasē viņam neklājās viegli.

"Visu nedēļas nogali man šajā trasē bija grūti braukt, nespēju atrast pareizo ritmu," stāsta Jonass. "Pirmajā braucienā neizdevās labs starts un tas visu vēl vairāk sarežģīja. Jau pirmajos apļos pazaudēju daudz enerģijas, cīnoties par pozīcijām. Centos nepieļaut daudz kļūdas un izcīnīt vismaz sesto vietu. Uz otro braucienu veicām dažus labus uzlabojumus motociklam un arī mana braukšana kļuva labāka. Gāja diezgan labi, bet ne gluži tā kā man patiktu braukt, tomēr izdevās uzvarēt, un to vienmēr palīdz īstenot izcelts starts. Vienmēr patīkami šādā veidā noslēgt nedēļas nogali."

Uzvaru posmā guva Jonasa tuvākais sekotājs MX2 pasaules čempionāta kopvērtējumā Džeremijs Sīvers. Lai gan "Suzuki International Europe" komandas braucējs uzvarēja pirmajā braucienā, otrā finālcīņa viņam izvērtās krietni sarežģītāka un neizpalika arī vairākas rupjas kļūdas.

"Ļoti priecājos par uzvaru posmā, kas ir jau trešā šajā sezonā, bet pirmā smilšu trasēs, kas ir īpaši patīkami," atzīst Sīvers. "Šī noteikti nebija no manām mīļākajām trasēm, man patīk dabiska reljefa trases, ar kāpumiem un kritumiem, kā iepriekšējie posmi. Tomēr, kad uzkāpu uz motocikla, jutos tik labi, ka visu nedēļas nogali nevajadzēja veikt nekādas izmaiņas. Pirmajā braucienā centos ātri nokļūt vadībā un izveidot atrāvienu, bet nebija jābrauc ar pārpūli. Otrajā braucienā gāja grūtāk, centos sekot Paulam, bet pieļāvu kļūdu. Pēc tam mēģināju apdzīt Tomasu Kovingtonu cīņā par otro vietu, bet ieslēdzās neitrālais pārnesums, kas nozīmē, ka dzinējs nebremzēja un mēs abi sadūrāmies, piedzīvojot kritienus. Pēc tam vajadzēja vairākus apļus, lai viņu apdzītu."

Līderi Jonasu pirms 2. jūlijā Portugālē gaidāmā sezonas 12. posma no Sīvera šķir 38 punkti.

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News