Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Muceniekam smags kritiens Francijā

Muceniekam smags kritiens Francijā
Foto: Jürgen Lauer

Šonedēļ norisinājies Francijas motokrosa čempionāta blakusvāģiem piektais posms, kas, diemžēl, neveiksmīgi beidzies Elvijam Muceniekam.

Francūzis Valentīns Žirū kopā ar latviešu kantētāju Mucenieku šosezon startē ne tikai pasaules čempionātā, bet arī Francijas čempionātā. Piektais posms notika šonedēļ Torsē trasē.

"Otrajā treniņā pieļāvu kļūdu labajā līkumā un traumēju ribas," pēc negadījuma sacīja Elvijs Mucenieks. "Ir aizdomas par plīsumu, bet sīkāk zināšu pēc ārsta diagnozes. Ļoti ceru, ka tikšu uz kājām līdz nākamajam pasaules čempionāta posmam."

Uz finālbraucieniem Žirū bija ātri jāsameklē cits kantētājs. Vispirms blakusvāģī kāpa Sirils Klemēns, ar kuru kopā finišs tika sasniegs 14. vietā, taču kantētājs tādai slodzei nebija gatavs un no startēšanas pārējos braucienos atteicās. Viņa vietā stājās Maksims Lekaloneks, kopā ar Žirū otrajā un trešajā braucienā izcīnot astoto un 19. pozīciju.

Posmā tika gūta 13. vieta un šobrīd zaudēta līderpozīcija Francijas čempionāta kopvērtējumā, kur Žirū pilotētā ekipāža tagad ir 16 punktus aiz līderiem.

Pasaules čempionāts turpināsies ar posmu Francijas trasē Šomonā, kas gaidāms 4. jūnijā. Atgādinām, ka Žirū ar Mucenieku šobrīd pasaules čempionātā ir otrie, desmit punktus aiz vadībā esošajiem Etjēna Baksa un un Nikolā Musē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").