Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Ķegumā uz starta stāsies arī Rupeiks un Kurpnieks

Ķegumā uz starta stāsies arī Rupeiks un Kurpnieks
Rupeiks/Kurpnieks
Foto: Vita Ziemele

Jau šo sestdien un svētdien, 28.un 29.maijā Ķegumā motocentrā „Zelta Zirgs” notiks Latvijas čempionāta (LČ) motokrosā 3.posms. Tajā piedalīsies daudzi augstas klases sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Slovākijas un, iespējams, vēl kādas valsts.

„Varu apliecināt, ka šīs nedēļas sākumā savu dalību LČ posmam Ķegumā apstiprināja Pasaules GP dalībnieks Gert Krestinov no Igaunijas. No Latvijas būs tādi MX1 klases sportisti kā Dāvis Ivanovs, Dāvis Līvs, Pasaules GP dalībnieks Augusts Justs, savukārt no Lietuvas plāno ierasties spēcīgākie Vitautas Bučas un Arunas Geležninkas. Visi šie minētie motosportisti ir reāli pretendenti uz augstāko goda pjedestāla pakāpienu prestižajā MX1 klasē. Taču MX1 klasē vēl ir gaidāmi vairāki spēcīgi sportisti no citām valstīm, jo sestdien, 28.maijā Kauņā norisināsies Arunas Geležninka tēva organizēts starptautisks motokross, uz kuru ir uzaicināti sportisti no 11 valstīm. Liela daļa no šiem sportistiem svētdien plāno ierasties Ķegumā. Tas nozīmē vien to, ka LČ „Zelta Zirgā” mūs priecēs ar ļoti augstu sportisko kvalitāti. Ņemot vērā, ka arī Igaunijas motokrosa federācija ir izrādījusi lielu interesi par šī LČ posma sacensību dienas kārtību, varam spriest, ka arī daudziem citiem igauņu sportistiem ir interese ierasties Ķegumā un izmantot iespēju startēt šādā konkurencē, gatavojoties startiem Eiropas vai pasaules čempionāta posmiem kvalitatīvos apstākļos. Aizraujošas solās būt arī sestdienas motociklu klases, jo, piemēram, 85cc klasē savu dalību ir apstiprinājuši vairāki sportisti no Krievijas, kuri jau šobrīd atrodas Latvijā un aizvada intensīvus treniņus, gatavojoties šīs nedēļas nogales sacensībām,” tā gaidāmo internacionālo sportistu sastāvu sacensībām komentē Baltijas Kausa fonda vadītājs Salvis Freimanis. Ķegumā visiem Latvijas līdzjutējiem būs iespēja redzēt pirmo pasaules klases blakusvāģu ekipāžas Māra Rupeika un Kaspara Stupeļa startu šogad Latvijā.

Kvadri Open klasē ir sagaidāmas bezkompromisu cīņas starp mūsu jaunās paaudzes braucējiem Kārli Meldrāju, brāļiem Menģeļiem, super-ātro lietuvieti Imantas Tamuliunas un vairākiem igauņu TOP braucējiem. Ķegums šiem sportistiem būs kā labs sagatavošanās placdarms gaidāmajam Eiropas čempionāta posmam Kvadru klasē, kas notiks š.g. 6. un 7.augustā Ķegumā.

Daudz dažādi citu valstu sportisti Ķegumā startēs arī citās LČ motociklu klasēs. Rezumējot – šī būs lieliska iespēja vienkopus redzēt spēcīgu sportistu dalību LČ, tādēļ tās gan no sportistu, gan arī organizatoru puses tiek gaidītas ar lielu nepacietību.

Visi motokrosa mīļotāji tiek aicināti 28. un 29.maijā doties uz Ķegumu „Zelta Zirga” motocentru, kur notiks šie starptautiskie motokrosa svētki. Finālbraucienu sākums abās dienās plkst.12.00. Detalizētāku informāciju par dienas kārtību un ieejas maksu, piedāvāto servisu skatīt Ievads


, 2011-05-27 20:23, pirms 13 gadiem
Būs jalaiž!
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.