Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass izlaidīs pasaules čempionāta pirmo posmu

Rolands Eliņš

Pauls Jonass izlaidīs pasaules čempionāta pirmo posmu
Pauls Jonass
Foto: fotomau@hotmail.it

Latvijas Motorsporta federācija (LaMSF) paziņojusi, ka pasaules junioru čempions motokrosā Pauls Jonass izlaidīs pirmos trīs pasaules čempionāta posmus MX2 klasē un savu debiju šajā klasē piedzīvos ceturtajā posmā, kurš notiks Itālijā, 13. aprīlī.

Sazinoties ar Paula Jonasa tēvu Kasparu, LaMSF uzzinājusi, ka jaunais motosportists sezonas pirmajā posmā Katarā nepiedalīsies, jo vēl atrodas Austrijā un aizvada testu braucienus, kuros tiks izvērtēta viņa fiziskā sagatavotība sezonai. Lēmumu par pirmā posma izlaišanu pieņēmusi Jonasa komanda, jo savainojumu guvis komandas otrais motobraucējs Ivo Monticelli, tādēļ nolemts laiku izmantot lietderīgāk.

"Pašlaik sanāca ļoti ātrs sezonas sākums, bet mums vēl ir darbiņi, kas jāpaveic, līdz ar to, uzskatu, ka, sākot startēt ar 4.pasaules čempionāta posmu, Paulam šis scenārijs ir pat labvēlīgs," spriež Kaspars Jonass. "Pašlaik ļoti vērtīgi ir tas, ka Paulam tiek notestēts fiziskais stāvoklis, kāds tas ir dotajā brīdī, tad mums paliks līdz aprīļa vidum pusotrs mēnesis, lai piestrādātu pie niansītēm, jo, veicot šos testus, tiks pieņemts kopīgs lēmums ar fiziskās sagatavotības treneri par to, kā tiks strādāts tālāk. Labi ir tas, ka varam vēl paspēt piestrādāt pie niansēm."

"Es esmu gandarīts par Paula ātrumu trasē, par to, cik ātrs viņš ir šīs sezonas sākumā, salīdzinoši ar pārējiem braucējiem," par dēla sniegumu Itālijas čempionāta posmos, kuri norisinājās februārī, izsakās tēvs. "Ātruma ziņā viņš praktiski neatpaliek no TOP braucējiem, tik daudz, ka pagaidām ir "startiņu problēmas", ar to vēl jāpadarbojās. Šīs sacensības bijā kā shēma, kā iekļauties treniņu procesā. Tādēļ mums pat nebija īpaši izvirzīti mērķi, vai konkrēti rezultāti."

Par sezonas mērķim Kaspars Jonass izteicās, ka nevēlas nospraust kādus konkrētus uzdevumus, daudz svarīgāk ir nobraukt stabili un bez traumām. Jāatcerās arī, ka Paulam ir tikai 17 gadi, līdz ar to, kā atzīst viņa tēvs, viss vēl priekšā un šobrīd nav vajadzības "uzlekt augstāk par pēcpusi", tiesa, ja kādā no pasaules čempionāta posmiem Pauls iebrauks desmitniekā, Kaspars Jonass būs gandarīts.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs
LaMSF ģenerālsekretārs

     [+] [-]

, 2014-02-28 08:24, pirms 10 gadiem
Sākās!