Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass aizvada šogad pirmās sacensības un turpina aktīvi gatavoties jaunajai MXGP sezonai

Jonass aizvada šogad pirmās sacensības un turpina aktīvi gatavoties jaunajai MXGP sezonai
Pauls Jonass

Latviešu motosportists Pauls Jonass ar pirmajām sacensībām Itālijā turpina gatavošanos jaunajai pasaules motokrosa čempionāta (MXGP) sezonai, kas startēs 1.martā Anglijā.

Itālijā, Sardīnijas salā, aizvadīts pirmais Itālijas motokrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja arī latviešu sportists Pauls Jonass. Spēcīgā konkurencē Pauls pirmajā braucienā izcīnīja 11.vietu, bet otrajā Superfināla braucienā mūsu sportists tehnisku iemeslu dēļ nesasniedza finišu.

''Jau pirms starta zināju, ka pirmās sacensības būs nervozas, tāpēc pirmajā braucienā piedzinu rokas. Šoreiz braukšana negāja tā, kā gribētos. Pirmajā braucienā pirmie apļi bija labi, taču tad ātri vien piedzinās rokas un tad turpinājumā centos nobraukt līdz galam. Superfinālā pēc starta aizcīnījos līdz trešajai vietai, taču tad motociklam bija nelielas tehniskas problēmas, kā rezultātā biju spiests izstāties. Jā, šīs sacensības nebija tās veiksmīgākās, taču tas nav pasaules gals,'' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' stāsta ''Rockstar Energy Husqvarna'' rūpnīcas komandas braucējs Pauls Jonass.

Jau kopš janvāra Pauls atrodas Sardīnijā, kur tiek likti pamati jaunajai sezonai. ''Oktobrī trīs nedēļas nebraucu ar motociklu, bet no novembra jau intensīvi gatavojamies jaunajai sezonai - gan braucam, gan strādājam pie fiziskā. Kopš janvāra esmu Sardīnijā, kur tiek ieguldīts smags darbs. Līdz jaunās MXGP sezonas sākumam aizvadīšu vēl divas sacensības, lai pirms jaunās sezonas starta būtu pēc iespējas labāk sagatavojies. Ir vēl pie kā piestrādāt, bet šobrīd pats jūtos ļoti labi. Esam nedaudz pamainījuši sagatavošanās plānu jaunajai sezonai, bet nekādas kardinālas izmaiņas tur nav. Pats turpināšu smagi strādāt, lai būtu gatavs sezonas sākumam,'' tā Pauls, kurš pagājušajā debijas MXGP sezonā kopvērtējumā izcīnīja sesto vietu.


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.