Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis paceļas uz ceturto vietu Eiropas čempionāta kopvērtējumā

Ints Megnis
Ints Megnis

Sabulis paceļas uz ceturto vietu Eiropas čempionāta kopvērtējumā
Kārlis Sabulis. Foto: MX Moduls

Latviešu motokrosa braucējs Kārlis Sabulis svētdien Francijā izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionāta trešajā posmā EMX250 klasē, kopvērtējumā paceļoties no devītās uzreiz uz ceturto pozīciju.

Šis EMX250 klases sportistiem bija pirmais posms pusotra mēneša laikā. Pirmajā braucienā sestdien latvietis finišēja kā septītais, bet otrajā bija vienpadsmitajā vietā, kopvērtējumā tiekot pie 24 punktiem.

Neskatoties uz to, ka Sabuļa rezultāti nebija ļoti augsti, visi tuvākie konkurenti šajā posmā brauca neveiksmīgāk un latvietis kopvērtējumā ar 74 punktiem pacēlies uz ceturto pozīciju. Kopvērtējumā viņam aiz muguras 20 punktu robežās ir astoņi sportisti, kamēr trešā vieta ir jau 23 punktu attālumā.

Tikmēr drošs līderis ar 138 punktiem ir itālis Alberto Forato.

Sabulis sacensībās dzimtenē pārstāv motokrosa klubu "MX Moduls", bet Eiropā viņš startē Vācijas kluba "WZ Racing" rindās, braucot ar KTM firmas motociklu.

Eiropas čempionātā šosezon būs astoņi etapi, sportistiem sacenšoties arī Ķegumā.

Dienas turpinājumā Trentīno trasē notiks pasaules čempionāta posms. Latvijas publiku visvairāk interesēs MXGP klases sacensības, kurās braucieni sāksies plkst. 15:15 un 18:10.