Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa komandai "X99/Slīterāni" līdz uzvarai Gulbenē pietrūkst 5 punktu

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa komandai "X99/Slīterāni" līdz uzvarai Gulbenē pietrūkst 5 punktu
Foto: x99.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Gulbenē, labi sagatavotajā „Stari” trasē un saulainā laikā, tika aizvadīts Latvijas kausa otrais posms motokrosā. "X99/Slīterāni" komandai posms tika aizvadīts gan ar patīkamām uzvarām, gan sāpīgiem kritieniem.

Mazākajākā Quad 50 Rūķi klasē startēja Kārlis Straubergs. Kārlis kvalifikācijas braucienā pierādīja, ka ir viens no ātrākajākiem savas klases braucējiem un abos braucienos un dienas summā izcīnīja uzvaru. Kopējā Quad 50 klasē Kārlim 2. braucienā pat augstā 3. vieta.

MX50 Rūķi klasē startēja Tanels Tomass Lapsiņš. Viņam šīs bija tikai 2. sacensības un ļoti smagi klājās smilšu sektorā, bet tas netraucēja viņam finišēt 1. braucienā. 2. braucienā Tanels sacensības vēroja no malas, jo bija radies motocikla defekts ko nebija iespējams ātri novērst. Tanelam 2. vieta dienas kopvērtējumā un iegūta pārliecība, ka jātrenējas un jābrauc vēl un vēl.

Pēc pirmsezonā gūtās traumas pie starta barjeras atgriezās Namejs Pauga. Viņam kvalifikācijā 5. apļa laiks un pārliecība, ka var cīnīties ar savas klases braucējiem par augstām vietām. 1. braucienā labs starts, stabila braukšana un finišā 2. vieta. 2. braucienā Namejs brauciena vidū atradās līdera pozīcijā, bet tad neveiksmīgs kritiens un brauciena beigās 5. vieta. Dienas summā viņam izcīnīta 3. vieta. Sportists ir ieguvis pārliecību par saviem spēkiem, aizvadot pirmās sacensības Latvijas Kausā.

Quad Pro klasē ar tehiskām ķibelēm cīnījās Valters Dišlers-Kirilko. Viņam 1. braucienā slīdošs sajūgs un finišā tikai 17. vieta. 2. braucienā nedaudz tika uzlabota tehnika un rezultāts arī labāks – sasniegta 10. vieta un dienas kopvērtējumā 13. vieta. Tagad Valteram galvenais uzdevums ir savest kārtībā braucamo, lai startētu Eiropas čepionāta posmā Stelpē.

Quad Amatieri klasē arī ar tehniskiem defektiem cīnījās Ričards Zālīte. 1. braucienā līdz 12. minūtei Ričards atradās augstajā 6. vietā Quad Pro/Amatieri klasē, bet tad motocikla defekts un pazaudētas vairākas pozīcijas. Līdz brauciena beigām Ričardam kopējā Quad Pro un Quad Amatieri vērtējumā 15. vieta. 2. braucienā pēc atkārtota starta jau 1. aplī motocikls atsakās pilnībā darboties un sāpīga izstāšanās. Arī Ričards tagad ir domās un darbos Eiropas čempionāta posmam Stelpē.

Quad Iesācēju klāsē startēja visvairāk komandas braucēju un uzvaru izcīnīja mūsu komandas pārstāve Monta Dišlere-Kirilko. 1. braucienā Monta atradās vidū starp visiem Quad Iesācēju/Junioru/Veterānu braucējiem, bet dažus apļus pirms brauciena beigām Monta jau atradās aiz saviem komandas biedriem. braucēju augšgalā. Finišā pietrūka viens solis, lai apsteigtu savu komandas biedru Edgaru. Viņai braucienos 2. un 1. vieta. Otrai komandas meitenei Intai Lapsiņai 1. braucienā 7. vieta, bet 2. braucienā pie starta barjeras viņu nevarēja redzēt, jo bija radies nenovēršams motocikla defekts.

2. vietu Quad Iesācēju klasē divu braucienu summā izcīnīja Edgars Skuja. Edgars aizvadīja divus stabilus braucienus un abos tika izcīnītas 2. vietas. Līdz pjedestāla augstākajam pakāpienam pietrūka pavisam maz, bet kā pats Edgars saka, tad braucienos diezgan ātri „piesita” rokas un Monta tomēr bija izturīgāka. Veiksmīgas sacensības un sīvas cīņas ar Montu aizvadīja arī Quad Iesācēju klases braucēja Jānis Eglītis, kuram abos braucienos un dienas summā 4. vieta.

Quad Veterāni klasē ļoti neveiksmīgas sacensības aizvadīja Jānis Kirilko. 1. braucienā Jāņa motociklam sājūga defekts un izstāšanās, bet 2. braucienā ļoti smags kritiens, kas beidzās ar vizīti slimnīcā. Pagaidām ir lieli zilumi, šuves uz rokas un nepieciešama jauna ķivere, bet Jānis jau ir domās par atgriešanos trasē.

Svētdien pie starta barjeras stājās vairāki mūsu komandas solo braucēji un blakusvāģu komanda. Ļoti stabilu un pārliecinošu rezultātu demonstrēja A16+ klases braucējs Dāvis Kurmis. Dāvim abos braucienos izcelti starti un līdera pozīcija no starta līdz finišam, kas arī dienas summā ļava stāties uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

A16+ klasē veiksmīgas sacensības aizvadīja Sandis Putniņš. Viņam braucienos 6. un 8. vieta, kas divu braucienu summā ļāva izcīnīt 6. vietu. Kalvim Krievānām 1. braucienā 14. vieta, bet 2. brauciens skatītāju lomā, jo neizdevās līdz braucienam salabot radiatora defektu, kas radās 1. brauciena laikā.

A30+ klasē 1. brauciens iesākas ļoti neveiksmīgi abiem komandas braucējiem, jo pirmajos starta metros saķeršanās un kritiens gan Marekam Lavrovam, gan Ronaldam Baldiņam. Marekam izdevās ātrāk un veiksmīgāk piecelties un doties atpakaļ trasē. Brauciena laikā izdevās aizcīnīties līdz 2. vietai un Ronaldam līdz 3. vietai savā klasē. 2. braucienā Marekam starts veiksmīgs un brauciena laikā viņš piekāpās tikai komandas biedram Ronaldam Baldiņam. Divu braucienu summā uzvara Ronaldam un Marekam 3. vieta.

MX2 klasē pie starta barjeras stājās Andis Valts un Dmitry Uritskiy. Andim 1. braucienā 6. vieta starp visiem MX braucējiem un 3. vieta starp MX 2 klases pārstāvjiem. 2. braucienā Andis spēja uzlabot savu rezultātu, finišējot 4. vietā starp visiem MX braucējiem un 2. vietā MX2 klasē. Andim dienas summā vieta uz pjedestāla 2. pakāpiena. Dmitrijam braucienos 15. un 16. vieta starp visiem MX braucējiem. Dienas summā Dmitrijam 11. vieta MX2 klasē. Kā atzina pats sportists, tad diezgan ātri "piesita" rokas un bija grūti pabraukt, tāpēc nav izdevies uzrādīt cerēto rezultātu.

Blakusvāģu klasē startēja Alvis Tribockis kopā ar Kasparu Krievu. Viņiem 1. braucienā pēc veiksmīga starta saķeršanās 3. līkumā un brauciens uzsākts no pašām beigām. Brauciena laikā viņi spēja aizcīnīties līdz 10. vietai. 2. braucienā vēl veiksmīgāks starts un stabilā ātrumā aizvadot braucienu, viņiem 6. vieta. Divu braucienu summā viņiem 9. vieta.

Ar visu braucēju cīņu trasē un visa apkalpojošā personāla pūliņiem boksos, komandu vertējumā tika izcīnīta 2. vieta, 1. vietai piekāpjoties tikai par 5 punktiem.

Paldies visiem komandas braucējiem, personālam un atbalstītājiem par atbalstu un cīņu trasē!!!

Nākamās sacensības šīs nedēļas nogalē Ikšķilē Retro motokrosā, bet jau nākamajā nedēļas nogalē Ričards Zālīte, Valters Dišlers-Kirilko un Jans Hendriks kopā ar Elviju Mucenieku startēs Pasaules un Eiropas čempionātā Stelpē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99