Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

14. maijā Apes mototrasē startēs "Vaidavas kauss"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

14. maijā Apes mototrasē startēs "Vaidavas kauss"
Vaidavas kausa cīņas
Foto: vaidavaskauss.lv

Svētdien, 14. maijā, Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē kuplā skaitā pulcēsies sportisti un līdzjutēji uz 44. “Vaidavas kausa” izcīņu motokrosā. Arī šogad paredzamas aizraujošas sacensības, jo ieradīsies daudzi Latvijas, Igaunijas un vairāku citu kaimiņvalstu spēcīgākie sportisti. Uz starta gaidīsim arī Apes un Alūksnes novadu motosportistus!

Skatītāji varēs vērot cīņas MX1, MX2, Blakusvāģu, A35+, Senioru un Mini MX motociklu klasēs. Protams, neiztrūkstoši būs skatāma dalībnieku un skatītāju iecienītā “Zelta mopēds” balvas izcīņa, kas izceļas ne vien ar braucamrīku ātrumu, bet arī ar izdomu noformējumā un jautrām līdzjutēju aktivitātēm. Šajā sacensību veidā jau otro reizi notiks sešu posmu “Zelta mopēds” čempionāts ar sezonas sākumu tieši Apē.

Kādi jaunumi gaidāmi šogad? Pēc viena gada pārtraukuma Apes mototrasē atkal varēs vērot blakusvāģu sacensības. Īpaša balva gaida sportistu, kurš veiks tālāko lēcienu slavenajā Klētskalna tramplīnā - tur meistarīgākie solo klašu sportisti pamanījušies “aizlidot “ tuvu 50 metru atzīmei!

Līdzīgi kā pērn, arī šogad sportisti iegādāsies ieejas biļetes, vienlaikus viņi atbrīvoti no dalības maksas sacensībās un, tāpat kā skatītāji, varēs laimēt vērtīgas balvas. Savukārt sestdienas, 13. maija vakarā sacensību līdzjutējus atpūsties “Moto ballītē” Apes tautas namā gaidīs grupa “Transleiteris”.

Sacensību organizatori - “Motoklubs Ape”- arī šogad aicina uz sacensībām visus iepriekšējo gadu Vaidavas Kausa laureātus! Viņiem ieeja sacensībās (iepriekš gan piesakoties pie organizatoriem) būs bez maksas. Fanu teltī līdzjutējiem būs iespēja daudzus no viņiem satikt un iegūt autogrāfus uz jaunajiem plakātiem, kur garajam uzvarētāju sarakstam klāt nācis 2016.gada “Vaidavas kausa” Dāvja Ivanova vārds.

Kurš sportists šogad izcīnīs galveno Vaidavas kausu? Tas noskaidrosies 14.maijā, kad sportisti metīs izaicinājumu grūtajai, bet interesantajai Apes mototrasei. Pirmais sacensību starts tiks dots plkst. 11.30. Skatītāji varēs vērot arī motosportistu treniņus un kvalifikācijas braucienus, kas sāksies jau no 8.30.

Sacensību nolikums, dienas kārtība u.c. info - mājaslapā Vaidavas kauss 2017 .

Izmantotie resursi:
Jaunumi