Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tomaks uzvar ceturto reizi pēc kārtas, bet aizvien nekļūst par līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Tomaks uzvar ceturto reizi pēc kārtas, bet aizvien nekļūst par līderi
Eli Tomaks
Foto: motocrossactionmag.com

Ar Eli Tomaka ceturto uzvaru pēc kārtas un jau septīto panākumu aizvadīto deviņu posmu laikā "Monster Energy AMA Supercross" čempionāta posmu Detroitā naktī uz svētdienu noslēdzis Eli Tomaks, tomēr viņam aizvien nav izdevies kļūt par līderi kopvērtējumā, jo vēl vienu stabilu nedēļas nogali aizvadījis viņa sīvākais sāncensis Raiens Dandžijs.

Sezonas 12. posma norisinājās Detroitā, "Ford Field" trasē.

Finālsacensību startā kā līderis aizbrauca Marvins Muskvins ("Red Bull KTM"), kamēr Eli Tomaks ("Monster Energy Kawasaki") iekārtojās aiz viņa, bet čempionāta līderim Raienam Dandžijam ("Red Bull KTM") sākums atkal nebija tik veiksmīgs - viņš pēc starta burzmas un veikta pirmā apļa bija vien septītais. Dandžijs, kurš uzvarēja savā "hītu" braucienā, izšķirošajās sacīkstēs aizkavējās pirmā līkuma incidentā, kur izstāšanos piedzīvoja Čads Rīds ("Monster Energy Yamaha").

Tikmēr peletona galvgalī Muskvins pieļāva kļūdu trases smilšainajā daļā, ko nekavējoties izmantoja Tomaks, izvirzoties vadībā. Kopš tā brīža viņš bija nenoķerams.

Dandžijs tikmēr sāka "rāpties" uz augšu un sacensību vidū jau ieņēma ceturto vietu, tobrīd zaudējot tikai Tomakam un Muskvinam, kā arī Deivijam Millsapsam ("Rocky Mountain KTM"), kurš brauca trešajā pozīcijā. Ilgu laiku Dandžijs nevarēja Millsapsu apdzīt, bet, kad to tomēr paveica, komandas biedrs Muskvins jau bija tālu priekšā.

Vēlāk uz ceturto vietu spēja pacelties Bleiks Bagets ("Rocky Mounatin KTM"), atbīdot Millsapsu uz piekto vietu. Šādi sportisti arī sasniedza finišu. Tomaks guva kārtējo uzvaru, Muskvins finišēja otrais, bet Dandžijs - trešais. Bagets un Millsapss noslēdza pirmo piecinieku.

Pēc četru posmu izlaišanas superkrosa sacensībās atgriezās Kūpers Vebs ("Monster Energy Yamaha"), bet viņa rezultāts pieticīgs - 13. vieta.

Pirms šīs nedēļas nogales Eli Tomaks kopvērtējumā atradās 12 punktus aiz Raiena Dandžija, bet tagad šo deficītu Tomakam izdevies samazināt līdz septiņiem punktiem. Sezonas atlikusī daļa, kurā gaidāmi vēl pieci posmi, solās būt aizraujoša.

"Monster Energy AMA Supercross" čempionāta 13. posms notiks Sentluisā, Misūri štatā.

12. posma finālbrauciena rezultāti

VietaSportistsMotociklsRezultāts
1.Eli TomaksKawasaki24 apļi
2.Marvins MuskvinsKTM+8.459
3.Raiens DandžijsKTM+10.324
4.Bleiks BagetsKTM+12.361
5.Deivids MillsapsKTM+15.016
6.Džeisons AndersonsHusqvarna+26.399
7.Broks TiklsSuzuki+29.577
8.Džošua GrantsKawasaki+31.472
9.Dīns VilsonsHusqvarna+33.192
10.Kols SīlijsHonda+46.623

Startēja: 22 sportisti

Pilni rezultāti: results.amasupercross.com

Kopvērtējums pēc 12. posma

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Raiens DandžijsKTM254
2.Eli TomaksKawasaki247
3.Marvins MuskvinsKTM207
4.Kols SīlijsHonda196
5.Džeisons AndersonsHusqvarna170
6.Deivids MillsapsKTM152
7.Bleiks BagetsKTM149
8.Čads RīdsYamaha131
9.Broks TiklsSuzuki130
10.Dīns VilsonsHusqvarna127

Pilni rezultāti: results.amasupercross.com

     [+] [-]

, 2017-03-26 16:49, pirms 7 gadiem
Reed arī aizķerās pirmajā līkumā. Izstājās viņš pēc kritiena vienā no vīrāžām