Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass: ''Patīkami, bet tas ir tikai pirmais posms, un tā jau ir vēsture''

Jonass: ''Patīkami, bet tas ir tikai pirmais posms, un tā jau ir vēsture''
Pauls Jonass
Foto: MXGP

''Protams, patīkami uzvarēt, bet tas ir tikai pirmais posms, un tā jau ir vēsture. Šodien turpinām strādāt un gatavojamies nākamajam posmam,'' tā sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' no lidostas Vācijā teica Pauls Jonass.

Lai arī tikai vakar vakarā Katarā noslēdzās pasaules motokrosa čempionāta pirmais posms, kurā pirmo reizi karjerā uzvaru MX2 klasē izcīnīja latviešu sportists Pauls Jonass, jau šobrīd sportists atrodas Vācijā, lai dotos atpakaļ uz savām mājām Beļģijā, lai turpinātu trenēties.

Sazvanīts lidostā Pauls teica, ka, protams, ir priecīgs par pirmo uzvaru karjerā, taču tā jau ir vēsture un šobrīd jāturpina strādāt un gatavoties nākamajiem posmiem.

Paul, apsveicu Tevi ar pirmo MX2 klases uzvaru pasaules motokrosa čempionātā.
Paldies!

Vai jau izdevās nosvinēt šo panākumu?
Pēc sacīkstēm nedaudz papriecājos ar komandu un viss. Nav laika daudz priecāties, jo ir jāturpina strādāt. Mana uzvara jau ir vēsture (smejas). Protams, emocijas bija labas, jo tā bija mana pirmā uzvara. Biju priecīgs.

Telefons laikam pēc sacensībām bija karsts…
Jā, bija diezgan karsts, bet es centos no tā nedaudz norobežoties. Pazvanīju tētim, sev tuvajiem un viss. Gribēju šo panākumu nosvinēt ar komandu.

Vai biji gaidījis, ka izdosies tik labs starts jau pirmajā posmā?
Nebiju nospraudis sev tādu mērķi par katru cenu uzvarēt Katarā, jo galvenais bija braukt bez kļūdām un izbaudīt braucienus, ko arī izdarīju. Beigās viss sanāca ļoti labi.

Ja pareizi sapratu, tad tu nebiji par 100% vesels?
Jā, divas nedēļas pirms šī posma treniņsacensībās kritu un ieguvu nelielu smadzeņu satricinājumu. Līdz ar to pirms šī posma nesanāca vēl patrenēties tā, kā gribētos, tāpēc trenējos tādā vieglā režīmā. Līdz ar to nebiju gatavs par visiem 100%, taču braucienu laikā jutos labi un viss bija kārtībā.

Kas darījās tavā galvā, kad tev divus braucienus visu laiku astē sēž konkurenti. Kā tu spēj domāt par braukšanu un vēl aizsargāt savu pozīciju?
Protams, tas nav viegli. Daudzi jau domā, ka man nervi ir no dzelzs, taču centos koncentrēties uz savu braucienu un nepieļaut kļūdas. Ja es nekļūdos, tad konkurentiem mani apdzīt ir grūti. Tas arī izdevās. Jā, dažās vietās konkurents man bija blakus, bet apdzīt viņam mani neizdevās.

Bet nu posms beidzies un jāsāk gatavoties nākamajām sacīkstēm.
Jā. Protams, patīkami uzvarēt, bet tas ir tikai pirmais posms un tā jau ir vēsture. Šodien turpinām strādāt un gatavojamies nākamajam posmam. Sezona ir gara, jo vēl priekšā ir 18 posmi.

Kādi tagad ir tavi tuvākie plāni?
Tagad turpināšu strādāt Beļģijā, bet jau ceturtdien lidošu uz otro posmu Indonēzijā. Šeit Beļģijā mums ir savi motocikli, ar kuriem varam turpināt trenēties. Tāpat varu gulēt savā mājas gultā un krāt spēkus nākamajam posmam. Mājas sienas palīdz vislabāk uzkrāt spēkus.


, 2017-02-26 11:34, pirms 7 gadiem
19 posmi sezonā?! Čaļiem jābūt dzelzs veselībai, lai to visu izturētu. Lai izdodas!
, 2017-02-26 11:40, pirms 7 gadiem
Novēlu jau šosezon kļūt par pasaules čempionu!
, 2017-02-26 12:42, pirms 7 gadiem
Galvenais bez traumam!!!Ta turpinat!!!Sezona patiesam gara.Izturibu!!!
, 2017-02-26 17:29, pirms 7 gadiem
lieliski,lai uzvarētu kādreiz jāzaudē ,galvenais vēsu prātu un stabilitāti bez traumām visas sezonas garumā ,un viss būs.!!
, 2017-02-26 20:19, pirms 7 gadiem
Jāsāk jau laicīgi skaņot balsi Ķegumam
, 2017-02-26 21:35, pirms 7 gadiem
2 sezonas kārtīgi norūdijies turpat pie pjedestāla, ir laiks plūkt laurus. Ja nebūs traumas, tad šī sezona būs viņa, jo fiziskais, attieksme čalītim ir, protams, kka tehnika arī.
Veiksmi un veselību!
, 2017-02-26 22:31, pirms 7 gadiem
Šī uzvara bija vairāk svarīga tieši pārliecības un atbrīvošanās no spiediena ziņā, bet punkti nebija tas svarīgākais. Ja tu nomauc pirmo reizi pa pirmo pleķi, zemapziņā nosēžas, ka esmu kļuvis labāks. Un tas ir galvenais, lai sezonas garumā nestrebtu karstu. Novēlu nostiprināt pārliecību un mieru ikvienā no nākamajiem posmiem. Mums ir motokrosa Porziņģis, un tas būtu jānovērtē šeit un tagad. Prozit!
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.