Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"MotoGP" čempionam Markesam veiks operāciju

"MotoGP" čempionam Markesam veiks operāciju
Marks Markess. Foto: HRC

Šīs sezonas "MotoGP" čempionam Markam Markesam decembrī ir plānota operācija. Tikmēr Horhem Lorenso jau veikta rokas locītavas operācija un viņš plāno atgriezties čempionātā jau uz nākamajā nedēļā gaidāmajām sacensībām Malaizijā.

"Honda" komandu pārstāvošais Markess izsita plecu, bremzēšanas aplī posmā Japānā, tobrīd svinot uzvaru 2018. gada čempionātā, kas viņam ir jau piektais tituls "MotoGP" klasē. Šosezon plecs bijis viņa vājais punkts, kas licis par sevi manīt ne reizi vien, tādēļ decembrī sportistam ieplānota operācija. Pilnīgi vesels pēc atlabšanas Markess cer būt janvāra vidū, tātad krietni pirms 2019. gada sezonas sākuma.

"Manam brālim jau bija šāda operācija," stāsta Markess. "Viņi plecā ievieto tādu kā ierobežotāju, jo, ja plecs vairākkārt iziet no savas vietas, kauls kļūst arvien mazāks un mazāks un izsist plecu kļūst arvien vieglāk. Viņi mēģina palielināt šo kaulu ar kaut ko un tad kļūst labāk. Atlabšanai vajadzīgs pusotrs mēnesis. Šī iemesla dēļ nogaidīšu līdz decembrim."

Tikmēr Taizemes posmā jau treniņbraucienos smagi krita "Ducati" vienības braucējs Lorenso, salaužot kreisās rokas locītavu. Sportists bija ieradies Motegi trasē un kāpa uz motocikla, tomēr jau pēc pirmajiem diviem treniņbraucienu apļiem saprata, ka Japānas posmā startēt nevarēs. Tāpat Lorenso izlaidīs sacīkstes Austrālijā, kas notiek šonedēļ.

No Japānas Lorenso devās uz Barselonu, kur šonedēļ viņam "MotoGP" braucēju ķirurgs Havjērs Mirs veica plaukstas locītavas operāciju, "salabojot" bojātās saites. Sportists jau izrakstīts no slimnīcas un atgriezies savās mājās Lugano, Šveicē.

Tagad Lorenso kāds laiks jāatpūšas, bet par mērķi viņš izvirzījies stāšanos uz starta 4. novembrī gaidāmajā posmā Sepangas trasē. Tajā pašā laikā, ja piecu, sešu dienu laikā rokas locītavas stāvoklis būtiski neuzlabosies, šo plānu viņš gatavojas mainīt, startējot vien vēl divas nedēļas vēlāk gaidāmajā pasaules čempionāta noslēguma posmā Valensijā.

Šonedēļ Filipailendā Lorenso vietā "Ducati" komandā startē Alvaro Bautista, kamēr viņa vietu "Angel Nieto" vienībā ieņem Maiks Džonss.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.