Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass: "Gribēju jaunas vēsmas gan motosportā, gan dzīvē"

Jonass: "Gribēju jaunas vēsmas gan motosportā, gan dzīvē"
Foto: ''Rockstar Energy Husqvarna''

''''Rockstar Energy Husqvarna'' ir ļoti spēcīga komanda. Vairāk laika pavadot kopā ar viņiem, redzu, kā viņi strādā un cik profesionāli viņi visam pieiet,'' sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta latviešu motosportists Pauls Jonass, kurš nākamgad startēs MXGP klasē.

Jau ziņojām, ka 2017. gada MX2 klases pasaules čempions un 2018.gada pasaules vicečempions Pauls Jonass noslēdzis divu gadu līgumu ar ''Rockstar Energy Husqvarna'' rūpnīcas komandu. Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Jonass atklāj, ka gribējis jaunas vēsmas gan motosportā, gan dzīvē.

Paul, vai ''Rockstar Energy Husqvarna'' komandas piedāvājums tev bija negaidīts?
Par ''Rockstar Energy Husqvarna'' komandas interesi zināju sen, taču neiedziļinājos tajā, jo to visu kārtoja mans menedžeris Kristers Serģis. Beigās, izanalizējot visu, kā arī, redzot, kā strādā komanda, kopā ar tēvu un menedžeri nolēmām piekrist viņu piedāvājumam. Gribējās jaunas vēsmas – gan motosportā, gan dzīvē. Tagad man apkārt būs jauni cilvēki, jauns motocikls. Tas bija viens no galvenajiem iemesliem, jo redzējām, cik profesionāla ir šī komanda, kur viss ir sakārtots visaugstākajā līmenī.

Vai esi jau apmeklējis jauno komandu?
Jā. Varu teikt, ka tā ir spēcīga komanda. Vairāk laika pavadot kopā ar viņiem, redzu, kā viņi strādā un cik profesionāli viņi pieiet visam.

Tev bija vēl viena gada līgums ar KTM?
Jā, man bija vēl viena gada līgums ar KTM. Taču nāca šis piedāvājums no ''Rockstar Energy Husqvarna'', un mēs nolēmām veikt nelielas pārmaiņas.

Uz cik gadiem tev ir noslēgts jaunais līgums?
Mēs noslēdzām divu gadu līgumu.

Cik esmu dzirdējis, tad ''Rockstar Energy Husqvarna'' un KTM komandām ir viens īpašnieks
Jā. ''Rockstar Energy Husqvarna'' ir kā KTM meitas kompānija. Ir KTM Group, kam ir viens īpašnieks. Viņam pieder KTM, "Husqvarna" un WP amortizatori. Katra kompānija strādā pilnībā katra par sevi, taču īpašnieks ir viens.

Vai startēšana šajā jaunajā komandā nevarētu tev būt kā tramplīns, kas pēc gada vai diviem tev ļautu atgriezties KTM komandā un nomainīt kādu tur esošo braucēju?
Protams, viss var notikt. Man ir līgums uz diviem gadiem, pēc kuriem būšu brīvais aģents.

Kā tu šķīries no KTM?
Ar KTM šķīrāmies kā draugi. No abām pusēm nebija nekādu strīdu. Gribu pateikt paldies KTM par to, ko viņi darīja manā labā visus šos gadus.

Kā rit tava rehabilitācija?
Ar veselību pagaidām viss ir kārtībā, turpinu savu rehabilitāciju. Lēnām jau trenējos un sāku gatavoties jaunajai sezonai. Noskaņojums kaujiniecisks un viss ir labi. Kad varēšu atgriezties trasē, to vēl nezinu, taču darīšu visu, lai tas notiktu pēc iespējas ātrāk.

Pēc balss jūtu, ka esi noskaņots ļoti pozitīvi.
Jā, azarts ir liels – jauna komanda, jauna klase, jauns motocikls. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu sākt braukt.

Starp MXGP un MX2 klases motocikliem ir liela atšķirība?
MXGP klases motocikls ir kādus 3-4 kilogramus smagāks par MX2 klases motociklu, taču tā jauda un motoru vilkme ir ļoti liela.


, 2018-10-26 12:12, pirms 5 gadiem
Super,Paul,turam ikskus par Tevi,UK posma ar gimeni busim klat atbalstit Tevi klatiene.Veiksmi jaunaja komanda un MXGP klase
, 2018-10-26 13:40, pirms 5 gadiem
Kādā sastāvā viņi brauks, jo Anstie laikam prom, vai Paulins paliek ?
, 2018-10-26 16:53, pirms 5 gadiem
TaunT rakstīja: Kādā sastāvā viņi brauks, jo Anstie laikam prom, vai Paulins paliek ?
Jasikonis bus otrs iespējams,bet pagaidām ir klusums,Paulin jau ir cita komanda,bet ar Anstie līgumu nepagarināja.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").