Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sabulim trauma, Ivanovam un Macukam neveiksmes, Latvija netiek A finālā

Sabulim trauma, Ivanovam un Macukam neveiksmes, Latvija netiek A finālā
Foto: Jānis Pastars, Mxphoto.lv

Latvijas motokrosa izlases dalībnieki šodien Itālijā Nāciju kausā piedzīvoja vairākas neveiksmes un, lai arī vakar kvalifikācijā palika pirmā aiz strīpas, šodien B finālā nespēja nopelnīt vietu A finālā.

Latvijas izlase Nāciju motokrosā šodien startēja B finālā, kurā piedalās tās komandas, kuras uzreiz pēc kvalifikācijas braucieniem neiekļūst A finālā. Diemžēl mūsējiem šī diena nebija veiksmīga. Kārlis Sabulis nestartēja, jo sestdien guva nopietnu pleca traumu. Dāvis Ivanovs un Toms Macuks cīnījās līdz pēdējam, bet vienam neizturēja motocikls, otrs trīs minūtes pirms B fināla beigām nokrita un arī izstājās.

Dāvis Ivanovs: “Rīta treniņā labi gāja, biju gatavs braukt. B fināla starts bija normāls, bet otrajā asajā līkumā izleca no ātruma. Stresā nevarēju ielikt atpakaļ ātrumā, jo biju sasvēries uz otru pusi. Uz kādām piecām sekundēm aizķēros tajā līkumā un daudzi pabrauca man garām. Nācās dzīties viņiem pakaļ. Tiku jau līdz astotajai vietai, bija iespēja vēl kāpt uz augšu, jo brauciens bija tikai pusē, bet tad mocis apstājās. Cīnījāmies. Darījām visu, ko varējām. Netikām A finālā. Es uzskatu, ka rezultāts kopumā ir labs. Tāds tas motokross ir.”

Toms Macuks: “Nebija man labs starts. Apsteidzu vairākus sportistus, uzlaboju pozīcijas, biju ticis līdz desmitajai vietai. Uz brauciena beigām piedzina rokas. Nesapratu, kāpēc, jo šajā gadā ne reizi tā nav bijis. Domāju, ka tas ir lielā uztraukuma dēļ. Šis man bija pirmais Nāciju motokross. Tā atbildība, stress. Uztraukums milzīgs. Iespējams, kā dēļ tā nespēju atbrīvoties un labi nobraukt. Mēģināju turēt savu tempu. Centos visu laiku tuvoties priekšā braucošajiem un apdzīt. Diemžēl pāris minūtes pirms B fināla beigām nokritu, un nācās izstāties, jo mocis iekrita grāvī. Tik daudz neveiksmju, sākot jau ar izlozēto 37. starta vietu.”

Kārlis Sabulis: “Šorīt piecēlos un jutu, ka plecs joprojām ļoti sāp. Ļoti gribēju šodien braukt, un pārstāvēt savu valsti. Sašpricējos un iedzēru vēl trīs pretsāpju zāles. Trase bija izcila, bet jau iebraucot tajā, sapratu, ka nespēšu. Tāpat pamēģināju nobraukt vienu apli, bet sāpes bija pārāk stipras. Aizgāju pie ārsta. Viņš teica, ka plecu treniņā esmu vēl vairāk traumējis, un aizliedza startēt B finālā.”

Vakar Itālijā, Madžioras trasē, Nāciju motokrosa kvalifikācijas braucienos Latvijas izlases dalībnieks Dāvis Ivanovs izcīnīja 15. vietu. Kārlis Sabulis vēl 300 metrus pirms finiša bija sešpadsmitais, bet krita un finišēja 19. vietā. Neveiksmīgs OPEN klases kvalifikācijas brauciens bija Tomam Macukam. Divi kritieni, rezultātā 24. vieta. Ņemot vērā šos rezultātus, Latvijas izlase bija 20. vietā un šorīt bija jāstartē B finālā, no kura A finālā iekļuva tikai viena komanda, pievienojoties kvalifikācijas 19 labākajām.

Latvijas izlases startu “Nāciju kausā motokrosā 2016” atbalsta: LDZ Cargo, Lec, Binders, Arčers, Revosa.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe
“SS Communications”


, 2016-09-25 14:37, pirms 8 gadiem
Palikt 32. vietā, B finālā nevienam neiebraukt finišā un prātot, ka rezultāts ir labs... Veči, atvainojiet, tā ir izgāšanās. Te ir komandas cīņa, kurā ir jātiek līdz finišam. Tehnika, paši, kāda starpība - nebijāt gatavi. Nav pārmetumi, ka kāds necīnījās. Tas viss bija, bet sportā galvenais ir rezultāts. Un paliksiet vēsturē kā komanda ar vienu no sliktākajiem rezultātiem.
, 2016-09-25 14:46, pirms 8 gadiem
Luudzu nenolieciet muusu komandas zeenus,taads ir motokross,pameegginiet passi,kaut amatiera liimenii.....
, 2016-09-25 15:46, pirms 8 gadiem
Overtime tiek aicināti tikai neveiksminieki.Aizdomājaties sportisti,kas tiek uz turieni aicināti
, 2016-09-25 16:55, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Overtime tiek aicināti tikai neveiksminieki.Aizdomājaties sportisti,kas tiek uz turieni aicināti
Par Karli un Davi es gan nepiekritu...
, 2016-09-25 17:47, pirms 8 gadiem
Kā parasti.
, 2016-09-25 18:14, pirms 8 gadiem
Francija pedeja pus apli Holandei atnema pirmo titulu Nacijas...Francija triumfe 3 reizi pec kartas
, 2016-09-25 18:18, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Francija pedeja pus apli Holandei atnema pirmo titulu Nacijas...Francija triumfe 3 reizi pec kartas
usa pati to atdeva 1,5 apļus pirms beigam....
, 2016-09-25 18:28, pirms 8 gadiem
Vismaz kauss paliek eiropā..
Par mūsējiem... nu žēl.. gatavojamies nākamai sezonai, un novēlu visiem atrast labas komandas kur braukt.. ja regulāri nestartē augstā līmenī, tad nav ko cerēt, ka izšaus galvenajos mačos..
..jāpiekrīt "jbk" rezultāts ta vēsturē paliks..
, 2016-09-25 18:48, pirms 8 gadiem
tikums rakstīja: Vismaz kauss paliek eiropā..
Par mūsējiem... nu žēl.. gatavojamies nākamai sezonai, un novēlu visiem atrast labas komandas kur braukt.. ja regulāri nestartē augstā līmenī, tad nav ko cerēt, ka izšaus galvenajos mačos..
..jāpiekrīt "jbk" rezultāts ta vēsturē paliks..
Nu Jonass un Sabulis MX2 jau ir,bet pietruks normali MXGP brauceji,kas brauc labas komandas,nu redzes kur Justs brauks,bet noteikti ne rupnicas komanda...
, 2016-09-25 18:49, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: usa pati to atdeva 1,5 apļus pirms beigam....
Nebutu tapat vini pirmie,jo Febre tapat Weeb un Serle butu ticis garam un ar to butu gana...
, 2016-09-25 18:51, pirms 8 gadiem
Arsenich rakstīja: Nebutu tapat vini pirmie,jo Febre tapat Weeb un Serle butu ticis garam un ar to butu gana...
jeņķis atkrita piecas vietas zemak un lidz ar to febre pacēlās vienu vietu augstāk un pedējā aplī vel apdzina.... ja jeņķis nebūtu nolicis uz žaunu, usai būtu pieticis vinnei
, 2016-09-25 20:11, pirms 8 gadiem
Gribējās, lai Holande uzvar..
, 2016-09-25 21:44, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: jeņķis atkrita piecas vietas zemak un lidz ar to febre pacēlās vienu vietu augstāk un pedējā aplī vel apdzina.... ja jeņķis nebūtu nolicis uz žaunu, usai būtu pieticis vinnei
Nu ja godigi Amerikani nebija pelnijusi 1 vietu...nu kaut ka nenopietni uztver Nacijas...iznemot Weeb parejos nezinu...Dungy nav...Stewart ari...vot tie ir veci + tehnika nav rupnicas...wtf??? Amisiem nav rupnicas tehnika???Vaks...tad jega startet Nacijas...
, 2016-09-25 21:45, pirms 8 gadiem
raivis77 rakstīja: Gribējās, lai Holande uzvar..
Man ar patika Holande un Belgija...bet labi ka intriga bija lidz pedejam...
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").