Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Žirū/Mucenieks uzvar Francijā un turpina tuvoties titulam

Žirū/Mucenieks uzvar Francijā un turpina tuvoties titulam
Žirū un Mucenieks
Foto: Jens Korner

Aizvadītajā nedēļas nogalē motokrosa komanda "x99/Slīterāni" paspēja viesoties sacensībās ne tikai Latvijā, bet arī Francijā, Beļģijā un Čehijā. Nācās cīnīties ar tehniskām ķibelēm, veselības problēmām, lietu, dubļiem un pat trases nožogojumu.

Sestdien lielākā daļa komandas sportistu devās uz skaisto zemi Latgali, lai startētu apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionāta posmā kvadracikliem un blakusvāģiem. Šoreiz apvienotajā Q50R/Q50/Q70 klasē uz starta stājās rekordliels dalībnieku skaits – 17 sportisti. Q50 klasē uzvarus laurus plūca Kārlis Straubergs, neskatoties uz neveiksmīgo pirmo startu, kad pirmajā līkumā noslāpa motocikls un braucienu nākās atsākt no pašām beigām. Šajā pašā klasē Artūram Šneideram 5. vieta, savukārt pjedestāla otrais pakāpiens Q70 klasē piederēja Martinam Puhaļskim.

Q Junioru klasē šoreiz nepārspēts palika trases saimnieks – Lauris Eizāns, otrajā pozīcijā aiz sevis ierindojot mūsu Jozefu Esmu (Joosep Eesmae – EST), kurš šobrīd ieņemt otro vietu arī čempionāta kopvērtējumā. Reinim Bicānam 4. vieta, bet Akselam Cīrulim, cīnoties ar tehniskām problēmām, dienas kopvērtējumā 6. pozīcija.

Q Veterāni klasē šoreiz soli aiz pjedestāla Jānis Kirilko, ieņemot 4. vietu dienas kopvērtējumā.

Neveiksmīgs posms abām mūsu blakusvāģu ekipāžām – Uvim Vasiļenko & Kasparam Krievam un Kristapam Rozenbergam & Lotāram Aleksejevam. Abos braucienos smagus kritienus piedzīvoja Kristaps ar Lotāru, pirmajā braucienā pat atrodoties ārpus trases un sabojājot trases nožogojumu. Savukārt Uvja & Kaspara motociklu pirmajā braucienā piemeklēja tehniskas ķibeles, kad, atrodoties 12. pozīcijā, nomontējās aizmugurējais rats. Otrajā braucienā, cīnoties par 8. vietu, slodzi neizturēja Kaspars, kurš joprojām atgūstas no iegūtās rokas traumas. Arī šajā posmā Uvis ar Kasparu diemžēl palika bez punktiem.

Par aizraujošām cīņām trasē parūpējās arī Q PRO klases sportisti, pjedestāla pakāpienus sadalot pēdējā brauciena noslēdzošajos apļos. Uzvara 1. braucienā un pārliecinošs sniegums 2. braucienā Kevinam Sāram (Kevin Saar – EST), bet diemžēl 2. brauciena pēdējā aplī tehniskas problēmas kā rezultātā Kevins finišu sasniedza vien 12. pozīcijā. Līdz pjedestāla 3. pakāpienam pietrūka gan pavisam maz – punkts. Stabilu sniegumu uzrādīja Kristaps Veinbergs, braucienos finišējot 6. un 3. pozīcijā, kas dienas noslēgumā rezultējās ar 3. vietu. Pēc šī posma Kristaps ir pakāpies uz čempionāta kopvērtējuma 2. pozīciju, piekāpjoties savam komandas biedram Kevinam.

Neskatoties uz to, ka vairākiem sportistiem nācās cīnīties ar tehniskām problēmām, visus spēkiem izdevās izcīnīt 2. vietu komandu vērtējumā, joprojām saglabājot līdera pozīcijas kopvērtējumā!

Svētdien Viļakā norisinājās trešais Latvijas Nacionālā Reģionu Kausa posms, kurā startēja arī trīs mūsu komandas sportisti. Ričardam Birģelim B grupā 12. vieta, Ansim Ansēvičam – 24., savukārt C grupā 14. pozīcija Austrim Silauniekam.

Paralēli Latvijas un Igaunijas čempionāta posmam Viļakā, Madonā norisinājās Eiropas Kauss Cross Country sacensībās, kurās 2. vietu Quad klasē izcīnīja Valters Dišlers-Kirilko.

Savukārt Ahunas trasē tika aizvadīts Francijas čempionāta 7. posms blakusvāģiem, kurā uzvaras laurus, visos trīc braucienos un dienas kopsummā, plūca Valentīns Žirū ar Elviju Mucenieku, vēl vairāk nostiprinot savas līdera pozīcijas čempionāta kopvērtējumā.

Haseltas trasē norisinājās sezonas noslēdzošais posms Beļģijas čempionātā blakusvāģiem, kurā par čempioniem tika kronēti Pasaules čempionāta līderi Etjēns Bakss ar Nikolā Musē. Kristofam Santermansam ar Lauri Daideru nācās samierināties vien ar 12. pozīciju dienas kopvērtējumā, cīnoties ar tehniskām problēmām 1. braucienā.

Par Eiropas čempiona titulu Čehijā cīnījās Kārlis Alberts-Reišulis, kurš pirms pāris nedēļām Stelpē, Eiropas NE zonas čempionāta posmā izcīnīja 2. vietu. Sestdien tika aizvadīts 1. finālbrauciens, kurā Kārlim pēdējos metros izdevās izcīnīt 10. vietu. Diemžēl svētdienas brauciens tika aizvadīts uz bēdīgas nots, jo sestdien bojā gāja viens no EMX85 klases sportistiem – Igors Cuharcius. Visdziļākā līdzjūtība sportista tuviniekiem un draugiem... Cīnoties ar lietu un dubļiem, Kārlim izdevās finišēt 17. pozīcijā, čempionātā ierindojoties 12. vietā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").