Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Villemsena kantētājs Stelpes PČ posmā būs Kurpnieks

Juris Grīns
Juris Grīns

Villemsena kantētājs Stelpes PČ posmā būs Kurpnieks
Kurpnieks un Villemsens 2011. gada nogalē
Foto: publicitātes

Desmitkārtējais pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Daniels Villemsens šonedēļ Stelpē gaidāmajā sezonas posmā startēs kopā ar latvieti Haraldu Kurpnieku, vēsta sacensību rīkotāji.

41 gadu vecais holandietis Villemsens bija apvienojies ar Kurpnieku jau pirms 2012. gada sezonas, taču toreiz izdevās aizvadīt tikai vienu kopīgu posmu. Vēlāk tajā pašā sezonā Villemsens līdz šim pēdējo reizi kļuva par pasaules čempionu, gūstot savu desmito titulu.

"Es viņu pazīstu jau ilgi un zinu viņa kvalitāti," par Kurpnieku izteicies Villemsens. "Viņš ir mierīgs un nosvērts cilvēks."

Haralds Kurpnieks šo sezonu sāka kopā ar beļģi Marvinu Vanlučenu un šobrīd abi ieņem septīto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Tikmēr iepriekšējā posmā Vācijā Kurpnieks jau startēja kopā ar citu beļģu pilotu Džeisonu van Dālu.

Savukārt Villemsens šo sezonu sāka kopā ar holandieti Peteru Beunku un pēc aizvadītiem septiņiem posmiem ekipāža ierindojas devītajā pozīcijā pasaules čempionātā.

Pīlādžu mototrasē, kur cīņas notiks 30. un 31. jūlijā, uz starta stāsies arī sezonas līderi Bens Adrijensens/Lauris Daiders, Raido Rīms/Ilvards Skūltāns, Igors Rodionovs/Artūrs Linters, kā arī Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs, Dzintars Jaundžeikars/Roberts Užāns un Uvis Vasiļenko/Kaspars Krievs. Kopumā startēs aptuveni 50 ekipāžas.

Paralēli notiks arī Eiropas čempionāta posms kvadricikliem, kur favorīts būs pašreizējais čempions Edgars Meņģelis. Kopā šajā ieskaitē redzēsim ap 30 sportistiem, pirmo reizi arī latviešu daiļā dzimuma pārstāvi Montu Dišleri-Kirilko.

Izmantotie resursi:
Sporta un Atpūtas parks Pīlādžu Mototrase