Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Edijs Bērtiņš: "Pieļāvu milzīgu kļūdu - kritiens, mocis grāvī, pats savainots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Edijs Bērtiņš: "Pieļāvu milzīgu kļūdu - kritiens, mocis grāvī, pats savainots"
Edijs Bērtiņš
Foto: x99/Slīterāni

Aizvadītajā svētdienā, “Baltā Brieža” mototrasē Viļakā norisinājās Latvijas čempionāta, Latvijas Junioru un Latvijas Kausa posms blakusvāģiem un kvadricikliem, paralēli norisinoties arī Viļakas Domes Kausa izcīņai solo motociklu Amatieru klasei. Šis posms sagādāja pārbaudījumus ikvienam sportistam, tomēr kopīgiem spēkiem dienas noslēgumā 3. vietu komandu vērtējumā spēja gūt "x99/Slīterāni".

Kā ierasts pirmie uz starta stājās mazākie sportisti. Q50 Rūķu klasē uzvara abos braucienos un dienas kopvērtējumā Artūram Šneideram. Q50 klasē pārliecinošs sniegums Kārlim Straubergam, kurš abos braucienos ierindojās 3. vietā, arī dienas noslēgumā kāpjot uz pjedestāla trešā pakāpiena. Ar tehniskām ķibelēm šoreiz cīnījās Q70 klases pārstāvis Martins Puhaļskis. Šoreiz Martinam posmā 3. vieta. Q100 klasē uz starta stājās Aksels Cīrulis, kuram dienas kopvērtējumā 8. vieta.

Savu izturību Viļakā pārbaudīt devās Monta Dišlere-Kirilko, uz starta stājoties gan Q Dāmu, gan Q Amatieru klasē. Šoreiz tehniskas ķibeles Montai liedza piedalīties Q Dāmu klases 2. braucienā, kā rezultātā dienas kopvērtējumā šajā klasē 2. vieta. Atvelkot nelielu elpu, Monta uzreiz devās pie starta barjeras, lai startētu ne tikai ar ātrākajiem Q Amatieru klases pārstāvjiem, bet arī Q Pro klases sportistiem. 2. braucienā, braucot ar aizlienētu mocīti, Monta spēja izcīnīt 3. vietu dienas kopvērtējumā. Šīs visnotaļ bija vienas no fiziski nogurdinošākajām sacensībām Montai, bet tas tikai parāda viņas apņēmību un lielo cīņassparu, lai jau šonedēļ stātos uz starta kopā ar ātrākajiem Eiropas kvadraciklu braucējiem Stelpē.

Pēc nelielas pauzes trasē atgriezās Edijs Bērtiņš, startējot Q Iesācēji klasē. Šoreiz mērķis bija skaidrs – tikt pie pirmā pjedestāla. “Pirmais starts neizdevās, bet nekas nebija zaudēts. Spēju apdzīt konkurentus un biju jau ticis līdz 2. vietai, bet tad pieļāvu kļūdu un pēdējos 2 apļos palaidu garām konkurentu. Mēģināju viņu noķert, bet es fiziski salūzu un sanāca vien samierināties ar 3. vietu. Otrā brauciena startā aizgāju perfekti, bet tad sākās joki - “aizsita” plēvītes ciet un redzamība bija 0. Norāvu pēdējo plēvīti, bet tas neko nelīdzēja, jo jau pēc pāris sekundēm atakl brilles bija “ciet”. Komandas biedri trases malā rādīja, ka atrodos 2. pozīcijā un vajadzēja nobraukt mierīgi līdz galam, bet pieļāvu milzīgu kļūdu. Kritiens – mocis grāvī un pats savainots. Tik maz pietrūka, lai beidzot kāptu uz pjedestāla.” stāsta Edijs.

Q Veterāni klasē šoreiz komandu pārstāvēja Jānis Kirilko un Artūrs Skuja. Stabilus braucienus aizvadīja Jānis, kuram braucienos un dienas kopvērtējumā izcīnīta 4. vieta. Artūram šoreiz 6. vieta. Interesanti, ka 5., 6. un 7. vieta tika sadalīta 3 sportistu starpā, jo tika iegūts vienādu punktu skaits. Atlikuši divi posmi čempionātā un šobrīd Jānis atrodas kopvērtējuma 2. vietā.

Q PRO klasē šoreiz kupls dalībnieku skaits, uz starta stājoties 17 sportistiem (4 Amatieru klases pārstāvji). Labāko komandas rezultātu uzrādīja Valters Dišlers-Kirilko, kuram dienas kopvērtējumā 7. vieta. 8. vietā ierindojās Kristaps Veinbergs, bet Ričardam Zālītem 13. vieta.

Liels dalībnieku skaits arī Blakusvāģu klasē, pie starta barjeras stājoties 19 ekipāžām. Veiksmīgs posms izvērtās Uvim Vasiļenko & Kasparam Krievam.1. brauciens uzsākts no beigām, jo startā noslāpa mocis, bet finišā 9. vietā. 2. brauciena pēdējos apļos cīņa par 8. pozīciju, taču pietrūka nedaudz laika un braucienā, un, dienas kopvērtējumā – 9. vieta. Ne visai izdevies posms otrai komandas ekipāžai Kristapam Rozenbergam & Lotāram Aleksejevam. 2. braucienā, atrodoties 10. pozīcijā, neliela kļūme, kā rezultātā Lotārs piedzīvoja kritienu. Tomēr brauciens turpināts un finišā 15. vieta, negūstot nopietnus savainojumus.

Paralēli kvadraciklu un blakusvāģu ekipāžām, trasē devās arī solo motocikli, cīnoties par Viļakas Domes Kausu Amatieru klasē. No komandas trasē devās Kristers Millers un Kalvis Krievāns. Šoreiz pjedestāla sadalījumu noteica tieši 2. brauciena rezultāts, jo abu braucienu summā trīs sportistiem bija vienāds punktu skaits. Šoreiz 3. vieta Kristeram, kurš sīvi cīnījās par otro vietu abus braucienus. Savukārt Kalvim 9. vieta, kuram augstāku rezultātu uzrādīt liedza neveiksmīgie kritieni braucienos.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99