Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Motokrosisti brāļi Reišuļi šomēnes aizvadījuši trīs sacensības Eiropā

Motokrosisti brāļi Reišuļi šomēnes aizvadījuši trīs sacensības Eiropā
Brāļi Reišuļi
Foto: motokross.lv

Brāļi Kārlis un Jānis Reišuļi jūlijā ir aizvadījuši trīs motokrosa sacīkstes Eiropā.

Pirmās notika Francijā no 10. līdz 13. jūlijam Commercy – MX Masterkids, kas ikgadu ir viens no lielākajiem un grandiozākajiem motokrosa pasākumiem bērniem un jauniešiem. Tajās piedalās sportisti gan no Eiropas valstīm gan no ASV. Šoreiz bija pārstāvētas 24 valstis un 58 komandas. Kārlis (8g.v) startēja 8-10 gadīgo sportistu grupā, kurā bija pieteikušies 35 braucēji, viņam izdevās veiksmīgi abi kvalifikācijas braucieni. Pirmajā viņš bija vadībā, vien divus apļus līdz beigām piekāpjoties amerikāņu sportistam, savukārt otrajā - tehnisku problēmu dēļ iekavējas starts, tādēļ Kārlis sāka cīņu no 9.pozīcijas, bet līdz kvalifikācijas beigām paspēja aizcīnīties līdz otrajai vietai. Tā nu Kārlis abos kvalifikāciju braucienos otrais. Jānis (6g.v.) startēja 6-8 gadīgo sportistu grupā, kurā kopā bija 38 braucēji. Arī Jānim kvalifikācijas braucienos veicās labi, pirmajā finišēja ceturtais, bet otrajā - trešais. Turklāt trasē Jānis parādīja lielisku mērķtiecību, cīnoties par savu pozīciju.

Svētdien, 13. jūlijā, kad notika lielais fināls, daudz lija un trase bija ārkārtīgi dubļaina. Kārlim izdevās lielisks starts, trasē devās kā otrais. Viņš veiksmīgi tika galā ar sarežģītajiem apstākļiem, bet notika sadursme ar atpalicēju, kurš burtiski Kārli taranēja. Pēc šīs epizodes Kārlis cīņu atsāka no 12.pozīcijas, pakāpeniski apdzenot konkurentus, un finišēja kā piektais. Jānis arī dubļainajā trasē savā grupā brauca braši, līdz brauciena vidum noturot piekto pozīciju. Sekoja problēmas ar tehniku, tāpēc finišā Jānis astotais. Šādos dubļainos apstākļos cīņa izvērtās ļoti nevienlīdzīga, jo organizatori pieļāva piedalīšanos arī ar lielāka diametra riteņiem, kam dubļu apstākļos ir liela nozīme. Bet vislielākā organizatoru pieļautā kļūda bija tiesāšanas taktikas izvēle. Mūsdienās parasti sportistiem tiek piešķirtas elektroniskās laika skaitīšanas ierīces, bet šajās sacensībās sportistu secību uzskaitīja tiesneši. Tā kā trase bija ļoti dubļaina, jau pēc dažiem nobrauktiem apļiem sportistu numuri vairs nebija redzami, tādējādi tika pieļautas ļoti būtiskas kļūdas gala rezultātu noteikšanā. Ļoti daudziem sportistiem izcīnītās vietas realitātē atšķīrās no tiesnešu vērtējuma, iespējams arī Kārlim un Jānim. Par šo tēmu ir garš atvainošanās raksts organizatoru mājas lapā.

Tālāk jauno "Reišulis MX" sportistu ceļš veda uz Holandes pilsētiņu Venray, kur 19. un 20. jūlijā notika 28. starptautiskās jauniešu sacensības. Jānis un Kārlis šoreiz startēja vienā motociklu klasē, kurā kopā bija 28 braucēji. Sacensību dienā gaisa temperatūra sasniedza pat 35 grādus, tas ietekmēja gan sportistus, gan tehniku. Atšķirībā no ierastajiem diviem braucieniem šeit bija jāveic četri. Pirmajā Kārlim padevās lielisks starts, trasē viņš devās kā līderis. Brauciena vidū motociklam sāka zust jauda, un tikai Kārļa meistarība ļāva finišēt pirmajam. Otrajā nepadevās starts, tāpēc cīņa sākās no pēdējās, 28. vietas. Pēdējā aplī Kārlis jau bija ticis līdz cīņai par līdera pozīciju, tomēr finišēja kā otrais. Trešajā braucienā atkal ne pārāk veiksmīgs starts, joprojām negribēja klausīt motocikls, bet puikas meistarība un neatlaidība deva cerēto – uzvaru. Uz ceturto braucienu beidzot tika savesta kārtībā tehnika, kas atspoguļojās trasē. Kārlis uzvarēja ļoti pārliecinoši. Kārlim uzvara kopvērtējumā!!! Uzvarētāja kausu pasniedza Pasaules čempions MX2 klasē - J.Herlings, kurš Kārļa vērtējumā ir vislabākais motokrosa braucējs.

Jāņa pieredze ir mazāka, viņam bija grūtāk uzsākt sacensības. Viņš pirmajos trīs braucienos finišēja padsmitajās vietās. Ceturtais brauciens Jānim izdevās ļoti labi un tika iegūta desmitā vieta. Kopvērtējumā Jānis četrpadsmitais!

Sacensību laikā Holandē puikas saņēma uzaicinājumu piedalīties vēl vienā motokrosa pasākumā - Stefans Everts un draugi. Tas ir labdarības brauciens, kas norisinās Beļģijas pilsētā Genk. Šeit puikām nebija jācīnās par uzvaru, bet jādemonstrē prasme un meistarība. Kārlim šis notikums sagādāja lielu prieku. Viņš atzina, ka pirmo reizi brauc tik lieliski izbūvētā trasē un vairāku tūkstošu skatītāju priekšā. Publika ar ovācijām pavadīja Kārli, kad viņš veica lēcienus pāri tramplīniem. Ne mazāks prieks puikām bija redzēt daudzas motokrosa slavenības.

Komanda pateicas trenerim Augustam Justam, kā arī Ilmāram Justam un Valērijam Araidam par palīdzību dažādu jautājumu risināšanā.

Informāciju sagatavoja:
"Reišulis MX"


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").